10 tips til pleje af din vinterhud

Skrevet af
vinterhud

Kulden er over os, og vores vinterhud har brug for forkælelse og pleje. Om vinteren har huden et større behov for pleje, da den udsættes for mere belastende vejr og temperaturer end normalt. I junglen af ansigtscremer, bodylotions, olier, læbepomader og andre plejeprodukter kan det være svært at finde frem til de produkter, der passer specielt til dit behov. Derfor har vi her lavet en guide til dig, der gerne vil give din hud den optimale pleje.


1. Beskyt dine hænder

Beskyt dine hænder

Dine hænder er meget udsatte i vintervejret. Det er vigtigt, at du husker at pleje dem med en fugtgivende håndcreme. For at få fuld udnyttelse af plejen fra cremen, kan du tage cremen på, inden du tager dine handsker på. Husk generelt at bruge handsker/vanter i det kolde vejr. Efter håndvask bør du også påføre en plejende creme, hvis du lider at tørre hænder.


2. Eksfolier din hud 1-2 gange ugentligt

Eksfolier din hud

Huden er kroppens største levende organ, derfor er det vigtigt, at du behandler den derefter og sørger for at pleje den tilstrækkeligt. Huden udskiller hele tiden døde hudceller, der lægger sig oven på huden. Det er vigtigt, at disse døde hudceller fjernes, da det ellers er vanskeligt for cremen at trænge ordentlig ind i huden og pleje i dybden. En peelingmaske eller en skrubbecreme er velegnet til dette.

Læs også: Sådan tørbørster du din krop


3. Fugt din hud både morgen og aften

Fugt din hud

Efter afrensning af din hud bør du fugte den både morgen og aften med en dag- og natcreme. I et vejr som dette udtørres huden lettere, og den har brug for ekstra fugt og pleje. Vandet og sæben, som du renser din hud i, kan efterlade huden endnu mere tør end normalt. Specielt varmt eller lunkent vand kan gøre huden mere tør. Det anbefales derfor at bruge koldt vand til at vaske ansigtet i.


4. Sov med fugtmaske 1-2 gange om ugen

Sov med fugtmaske

Nogle gange er en almindelig fugtgivende creme ikke nok. Huden kan være ekstrem tør i vinterperioderne, og nogle gange kan den klø på grund af tørheden. Det kan være et tegn på, at din hud er ved at få skader. I disse tilfælde kan det være en god idé at sove med en fugtmaske 1-2 gange om ugen. Huden er mere aktiv om natten end om dagen, og den har derfor brug for mere næring.


5. Drik masser af vand

Drik vand

Det er normalt at få meget tør hud i løbet af vinteren. Faktisk er det bedste, som du kan gøre at drikke vand. Ved indtagelse af masser af vand får huden fugt indefra. Det er en af de absolut bedste måder at give huden fugt.


6. Plej dine fødder

Plej dine fødder

Trods at fødderne er godt pakket ind i løbet af vinteren, er de stadig let modtagelige. Vi får nemt både tør og hård hud på fødderne. Fødderne er ofte på overarbejde og bærer rundt på os hele dagen. I varme vinterstøvler og tykke sokker får huden heller ikke den luft, den har brug for. Derfor bør du minimum én gang om ugen sove med et par lette bomuldsstrømper på og en ekstra plejende fodcreme. Dine fødder vil takke dig for det.


7. Skru ned for det varme vand

Koldt bad

Når vi fryser om vinteren, tager vi generelt flere og længere varme bade. Huden har dog ikke så godt af det varme vand. Det varme vand kan fjerne hudens naturlige fedtstoffer og efterlader den mindre modstandsdygtig. Skru ned for det varme vand eller halver tiden du bruger i badet. Husk en god bodylotion eller creme efter badet.


8. Indtag olie

Sunde olier

Ligesom med vand er det også vigtigt at indtage nogle fedtsyrer. Det kan du få gennem flere forskellige kosttilskud eller olier. Olierne giver huden udstråling, energi og fugt.


9. Luft ud

Luft ud om vinteren

Det er vigtigt at sørge for at lufte ud. Ofte skruer vi op for varmen og lukker vinduerne, når der er koldt udenfor, men det kan nogle gange resultere i en meget tør luftfugtighed. Huden er i forvejen tør på grund af det kolde vejr, og derfor skal du sørge for at skabe en sund luftfugtighed, når du befinder dig indendørs. Faktisk kan en tør luftfugtighed også resultere i forkølelsessymptomer.


10. Brug læbepomade

Brug læbepomade om vinteren

Vi kommer ofte til at fugte vores læber med tungen – specielt når vi er udenfor. Dette er en ren refleks fra kroppens side. Desværre resulterer det kun i at udtørre vores læber yderligere og i værste tilfælde kan det give frostskader omkring munden. I stedet bør vi bruge en god og plejende læbepomade eller læbebalsam. Du skal dog samtidig passe på ikke at skabe et overforbrug af læbepomade. Det kan resultere i følelsen af endnu tørrere læber. Du kan læse mere om tørre læber her!


Med lidt daglig pleje sikrer du dig, at din hud er velfungerende og sund i stedet for at være tør og irriteret. Du kan med fordel bruge produkter med naturlige ingredienser, da de er mere milde mod vores hud end produkter med kemisk fremstillede ingredienser.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.