Tør hud i ansigtet - kend din hudtype!

Oplever du tørre pletter i ansigtet og føles huden stram - særligt efter bad? Så har du formentlig tør hud. Heldigvis er der hjælp at hente, og med den rette pleje vil du opleve, at din hud både kan få en dejlig glød og en blød tekstur. Du kan blive meget klogere på årsager og løsninger på tør hud i denne artikel. 


Tør eller dehydreret hud?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at der er forskel på hudtype og hudtilstand. Din hudtype er medfødt, mens din hudtilstand kan ændre sig og behandles i sådan en grad, at problematikkerne forsvinder. Dette kan skabe forvirring og ofte føre til fejlbehandling af huden. Du kan nemlig godt have en sensitiv hudtype, der er fedtet, fordi du bruger de forkerte produkter. 

Derfor er det vigtigt at finde ud af, om din hud er tør eller dehydreret, så du ikke laver fejlkøb og dermed spilder både tid og penge på hudpleje, som ikke fungerer for dig. Du kan opleve, at din hudtilstand i ansigtet er tør og dehydreret, hvis du ikke drikker nok vand eller fordi du bruger produkter, der udtørrer huden. Særligt i vinterhalvåret kan alle hudtyper have brug for ekstra pleje og fugt – og dette gælder især dig med tør hud i ansigtet.  

Mange forveksler den sensitive hudtype med den tørre, da tør hud kan optræde hos mange med følsom hud. Her vil det oftest være i forbindelse med eksem, udslæt, blussende røde kinder og en generel rødme, da den sensitive hud nemt bliver irriteret. Den sensitive hudtype er dermed oftere rød end den er tør.

Bruger du ofte mundbind eller visir, oplever du måske at din hud tørre yderligere ud. Det er vigtigt, at du renser din hud godt, så bakterier ikke bliver siddende på huden.

Det kan godt være lidt svært at finde ud, hvilken hudtype du har. Er du i tvivl, kan du læse guiden til alle hudtyperne her


Hvad kendetegner tør hud?

Kan du nikke genkendende til de fleste af følgende udsagn som en permanent tilstand, har du formentlig tør hud. Nogle af kendetegnene optræder også ved andre hudtyper, og der er et lille overlap mellem flere af typerne. 

  • Min hud virker mat og kedelig
  • Huden i mit ansigt føles stram, når jeg smiler eller rynker næse og pande overdrevent. Dette oplever jeg særligt efter bad, inden jeg bruger min ansigtscreme
  • Min hud har tendens til kløe, hvilket får den til at føles irriteret og er årsag til rødme
  • Jeg kan putte meget produkt i mit ansigt, da huden absorberer nærmest alt
  • Min hud kan flage ved næsen, og jeg oplever tørre plamager i ansigtet
  • Det kan være svært at lægge en pæn make-up uden, at det bliver ujævnt
  • Jeg har fine og næsten usynlige porer

Sådan plejer du tør hud

Din hud har brug for både fugt og pleje, og det er derfor vigtigt med en god hudplejerutine, som du bruger hver dag. 

Ansigtsrens og skintonic

Første step i din hudpleje bør være et renseprodukt. Selvom din hud er selvrensende fra naturens side, bliver huden udsat for mange kemikalier og forurening i løbet af dagen. Rens derfor din hud dagligt. Brug altid en ansigtsrens der passer til dit ansigts pH-værdi. Denne ligger typisk på mellem 4,5-5,5. Allerede ved din ansigtsrens skal fugtning af huden være i fokus. Rens din hud med en rensemælk, - lotion eller –creme. Sørg for produkterne er skånsomme, og ikke yderligere irriterer eller udtørrer din hud. 

Efter at have renset dit ansigt bør du bruge en skintonic. Disse indeholder et lavt niveau af alkohol eller en anden ingrediens, som stimulerer hudens porer. Skintonic fjerner også eventuelle make-uprester, og stimulationen af porerne er med til at lukke dem. Skintonic er desuden med at til forberede din hud, så det næste produkt bedre kan trænge ind. Vælg en skintonic der egner sig til tør hud, og som er blid ved din hud. Du kan derfor overveje at vælge et produkt uden alkohol. 


Serum

Serum er et vigtigt element i din hudplejerutine, men bliver ofte overset, da mange ofte har mere fokus på rensning og fugtning af huden. Et serum er en tynd gel, der hurtigt trænger ind i huden og er rig på aktive ingredienser. Men et serum kan faktisk også gøre resten af din hudpleje mere aktiv, og er med til at lade både dag- og natcreme trænge dybere ned i huden. Samtidig kan et serum være med til at gøre dine andre hudplejeprodukter mere aktive. Serum har også den fordel, at det kan afhjælpe mere specifikke hudproblemer som pigmentfejl, store porer og rynker. Undgå øjenområdet ved påføring og lad det virke i 2-3 minutter inden du påfører din creme.  

Ansigtscreme

Det er ikke ligegyldigt, hvilken slags creme du vælger at bruge til at fugte din hud. Faktisk er det heller ikke lige meget hvornår på dagen, du bruger hvilken creme. Selvom det kan lyde besværligt, er det langt fra tilfældet. Når du først har vænnet dig til din hudplejerutine, bliver det en naturlig del af din dag. Faktisk oplever mange, at det er dejligt med et lille pusterum, hvor der er fokus på din krop. Hudpleje handler nemlig også om velvære og selvforkælelse. 

Om morgenen bør du bruge en dagcreme specielt til tør hud, som er rig på næring og fugt. En god creme er noget af det vigtigste mod tør hud, da den fugter din hud og bevarer fugtigheden i løbet af dagen. Udvalget af dagcreme er stort, men nogle af de vigtigste ting er, at den ikke er matterende og at den indeholder solbeskyttelse.  

Inden sengetid er en fed natcreme at foretrække. Om natten arbejder huden nemlig hurtigst, og det er her mange affaldsstoffer udskilles fra huden. Det er også i de sene timer, at der sker cellefornyelse og reparation af skader, som huden har pådraget sig i løbet af dagen. For at natcremen virker optimalt, skal du være opmærksom på at rense din hud i dybden inden.  

Ved øjenområdet er det en god idé at bruge en skånsom creme lavet specielt til denne del af ansigtet. Huden er nemlig tyndere og mere sart, og derfor er de forskellige øjencreme sammensat på en anden måde end dag- og natcreme. Starter du med øjencreme tidligt, kan du forebygge alderstegn i øjenomgivelserne. Det er nemlig her, at mange får de tydeligste rynker tidligst i livet.  

Ansigtsmaske

En ansigtsmaske kan give din hud et ekstra boost af fugt, og anbefales at bruges et par gange om ugen. En god fugtmaske kan gøre underværker for din hud, og hvis du anvender en natmaske, får du det optimale resultat. Her får huden god tid til at suge fugten til sig og arbejde med de gode ingredienser. 

Bruger du en scrub eller peeling, skal du max bruge den 2 gange om ugen. Det kan nemlig godt være hårdt for huden at bruge den slags masker. Eksfoliering af huden et par gange om ugen kan være med til at mindske dine porer og rengøre did hud i dybden. Når din hud er helt ren, kan den nemmere tage imod fugten fra dit serum og dine cremer.  

Husk solcreme

Huden er kroppens største og mest synlige organ. Derfor er det vigtigt af både sundhedsmæssige og kosmetiske årsager at passe godt på den. Solcreme er afgørende for en smuk og sund hud, da det beskytter mod solens skadelige stråler og kan dermed være med til at forebygge hudkræft, blodsprængninger i ansigtet og soleksem.

Brug en ansigtssolcreme året rundt, og pas ekstra meget på i sommermånederne. Du kan læse vores guide til valg af solcreme her eller blive klogere på hvordan solen ændrer din hud. Du kan desuden se vores mest populære ansigtssolcreme nedenfor. 


Du kan hele udvalget af hudpleje og finde de produkter, der passer til dig her


Tør hovedbund

Lider du generelt af tør hud i ansigt og krop, kan det være at din hovedbund er meget tør. Her kan den rette hårpleje også gøre underværker. Du kan for eksempel udskifte din almindelig shampoo med de mere skånsomme sulfatfri shampooer. Vores dygtige farmakonom Anita har skrevet om tør hovedbund og behandling af det i denne artikel.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.