Hudplejerutine - Din ultimative guide til alle hudtyper

guide til hudpleje

Huden er kroppens største organ og derfor er det også vigtigt, at vi passer på den og giver den den optimale pleje. I takt med at vejret ændrer sig, bør vi også tilpasse vores hudpleje. Huden har brug for forskellige former for pleje alt efter hvilket vejr, den bliver udsat for. I vinterhalvåret kan huden have brug for mere beskyttende og fugtende pleje, og om sommeren en mere let-plejende creme. Hvis du leder efter en hudplejeserie, der har et hav af effektive og naturlige produkter, så hop ind og undersøg Ecooking:


I denne artikel kan du finde frem til hvilken hudtype du har og hvilke hudplejeprodukter du skal bruge, for at opnå den optimale pleje til netop din hud. Du vil blive guidet i hvilke ingredienser din hudpleje skal indeholde, for at holde din hud i balance og evt. mindske problematikker i forbindelse med din hud.

Læs med her og bliv guidet i den optimale hudpleje for dig:
- Normal hud
- Kombineret hud
- Fedtet/uren hud
- Tør hud
- Fedtfattig hud
- Sart hud


Sådan finder du din hudtype

Din hudtype har en stor indflydelse på hvilken form for hudpleje du skal bruge. Huden bliver inddelt i 6 forskellige hudtyper. Der findes flere forskellige hudplejeprodukter til hver hudtype, så det er vigtigt at du kender din hudtype, inden du køber dine produkter.

  • Vask dit ansigt.
  • Hvis du har makeup på, skal du fjerne dette.
  • Undlad at påføre hudpleje på din hud, da den skal stå helt ren.
  • Efter et par timer kan du vurdere hvilken hudtype du har.
  • Brug et spejl og stå gerne i naturligt sollys.
  • Nu kan du vurdere om din hud er tør, fedtet eller noget helt tredje.

Normal hudtype:
En normal hudtype er hverken for tør, for fedtet eller på anden måde i ubalance. Huden har en fin farve med normale porer og normal tykkelse. Selvom det kaldes en normal hudtype, er det langt fra de fleste der har denne type hud.

Kombineret hud:
Hvis du har en kombineret hud, har du nok i virkeligheden en af de mest almindelige hudtyper. En kombineret hud består af en blanding af normal, tør og fedtet hud. Du kan have nogle urenheder og kinderne kan virke lidt tørre.

Fedtet hud/uren hud:
Din hud vil fremstå blank og skinnende og dine porer vil virke mere grove end normalt. Huden vil have hudorme og talgknopper og din hudfarve vil måske være en smule grålig. Lider du af fedtet hud, kan du også have en større tendens til akne og andre urenheder.

Tør hud:
Hvis du har en tør hudtype, vil din hud typisk skalle af og mærke stram, lidt som om huden er et nummer for lille. Du vil måske lide af hudorme og forstørrede porer.

Fedtfattig hud:
Denne hudtype passer bedst på personer over 50 år. Huden vil mangle fedt og gerne også fugt. Huden kan fremstå rødlig, tør og døde hudceller vil hurtigt lægge sig på overfladen af huden. Typisk vil der forekomme små blodsprængninger i huden, da huden ikke er så godt beskyttet på grund af det manglende fedt.

Sart hud:
Din hud vil ofte reagere på omgivelserne omkring dig og blive rød i plamager. Huden vil være tynd og skrøbelig. Ofte vil en sart hud fremstå tør, da den har svært ved at holde på fugten.


Hudplejerutiner

I de næste afsnit vil vi gennemgå, hvad du skal være opmærksom på i din hudplejerutine og anbefale gode produkter til dig og din hud.


Normal hud

normal hud

Som beskrevet tidligere er en normal hudtype hverken for tør, for fedtet eller på anden måde i ubalance. Du vil opleve, at din hud har fine porer, og at huden har en normal tykkelse.

Den optimale pleje til en normal hud er rens, skintonic, serum, dagcreme og om natten en natcreme. En fugtmaske kan med fordel bruges et par gange om ugen, evt. som en natmaske.

Ansigtsrens
Du kan vælge hvilket som helst renseprodukt, når du har en normal hudtype. Du kan vælge mellem renseskum, -lotion, -mælk, -creme eller -olie, alt efter hvilket produkt du foretrækker.

Skintonic
En skintonic til normal hud forbereder huden på den creme du vil tilføre huden efterfølgende. En skintonic trækker porerne i huden sammen, så huden vil få en mere ensartet overflade.

Serum
Du bruger en serum under din dagcreme. Serum får din dagcreme til at trænge længere ned i huden og gør den mere aktiv. Alt efter hvilken dagcreme du vælger at bruge, skal du bruge en serum til normal hud. Denne serum skal give fugt til vedligeholdelse af din normale hud og forebygge, at den kommer ud af balance.

Dagcreme
Ligesom med din serum, skal du bruge en dagcreme der indeholder fugt for at opretholde din normalt fungerende hud. Din creme skal samtidig indeholde solfaktor og gerne nogle antioxidanter for at beskytte huden mod ydre påvirkning. Der findes mange dagcremer med forskellige virkninger og ingredienser, men det vigtigste for dig med normal hud er fugt.

Natcreme
En natcreme skal helst være så rig på næring som overhovedet muligt, også selvom du har en normal hudtype. Om natten har huden brug for ekstra næring, da den arbejder hurtigt for at regenerere.

Øjencreme
Du kan med fordel vælge en øjencreme, der giver en masse fugt, da det forebygger alderstegn omkring øjnene. Øjencremer med enten ginseng eller C vitamin lysner øjenregionerne op og indeholder antioxidanter, der beskytter huden omkring øjnene mod frie radikaler.

Ansigtsmasker
Til en normal hudtype er det stadig nødvendigt at få renset huden i bund minimum 1 gang om ugen. Dette kan gøres med en dybderensende maske eller skrub/peeling 1-2 gange om ugen. Efter du har renset huden, kan du med fordel bruge en fugtmaske og sove med den om natten. Dagen efter vaskes den af med din rens, og du gentager din hudplejerutine.


Kombineret hud

kombineret hud

En kombineret hudtype er en meget normal hudtype. Den er en blanding af normal, tør og fedtet hud. Nogle gange kan der forekomme urenheder. Specielt T-zonen vil virke olieret en gang i mellem. Ofte skal du bruge de samme hudplejeprodukter til en kombineret hud, som du bruger til en normal. De fleste hudplejeprodukter er lavet til en normal/kombineret hud.

Ansigtsrens
Til en kombineret hud er det vigtigt at holde huden ren, så den kan få masser af ilt og mulighed for at få så stort udbytte af plejeprodukterne som overhovedet muligt. Du kan som ved en normal hudtype bruge hvilken som helst rens, alt efter hvor olieret du synes din hud er. En rens bestående af skum vil give din hud ekstra fugt og have en positiv effekt på en olieret t-zone.

Skintonic
En skintonic til en kombineret hud forbereder huden på den creme du vil tilføre huden efterfølgende. En skintonic trækker porerne i huden sammen, så huden vil få en mere ensartet overflade.

Serum
Din kombinerede hud har brug for lidt forskellig pleje, for at din hud får alle dens behov opfyldt. Derfor kan det være svært at finde en serum, der dækker lige netop dit behov. En plejende fugtserum kan gøre underværker for en kombineret hud, da den både modvirker tørheden i huden og samtidig mindsker produktionen af fedt.

Dagcreme
Der findes dagcremer specielt udviklet til en kombineret hud og som opfylder de plejebehov din hud har. En kombineret hud har brug for både fugt og en matterende effekt på hudens overflade.  Zink og kobber skaber balance i huden og efterlader den silkeblød. Dagcremerne der er udviklet til en kombineret hud vil forsøge at få din hud i balance.

Natcreme
En natcreme til en kombineret hud skal vigtigst af alt indeholde en masse fugt og næring. Om natten har huden brug for ekstra næring, da den arbejder hurtigt for at regenerere.

Øjencreme
En god fugtgivende øjencreme er god til alle hudtyper. De første alderstegn viser sig omkring øjnene og fugt er velegnet til forebyggelse af disse.

Ansigtsmasker
Hvis du har en kombineret hud bør du bruge en lermaske 2 gange om ugen i t-zonen og fugtmaske på din tørre hud. Lermasken vil virke dybderensende og matterende på en olieret hud. På den måde opnår du den optimale pleje til din kombinerede hud. Fugtmasken vil efterlade din hud hydreret og mindske tørhedstegn. Fugt er en af de vigtigste ingredienser i din hudpleje, da fugt arbejder i dybden af huden, for at genoprette den normale balance i huden.


Fedtet/uren hud

uren hud

Det er specielt unge mennesker, der lider af en fedtet eller uren hud. Denne hudtype kan både forebygges og mindskes ved hjælp af hudplejeprodukter. Det er vigtigt at understrege, at grunden til en fedtet/uren hud er hormonelt. Derfor kan det være svært at fjerne hudproblemerne med plejeprodukter, men du kan mindske problemerne med din hud. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at opsøge sin egen læge med henblik på mere professionel hjælp.

Ansigtsrens
Det er specielt vigtigt at rense din hud, hvis du lider af enten fedtet eller uren hud. Din hud vil udskille en masse overskydende fedt, som mindsker hudens evne til at ånde og derved kan huden blive mere uren. En renselotion er velegnet til en fedtet hud og minimerer produktionen af overskydende fedt på hudens overflade. Bruger du ofte mundbind, oplever du måske også, at din hud hurtigere bliver fedtet eller uren. Pas derfor ekstra godt på hud efter brug af mundbind, så du ikke får flere bumser og urenheder.

Skintonic
Der findes skintonics specielt udviklet til en fedtet eller uren hud. Denne type skintonic vil have en matterende effekt på huden og nogle gange virke desinficerende ved hjælp af f.eks. salicylsyre eller tea tree oil. Din skintonic vil forberede huden på den kommende gel eller lotion og samtidig mindske porerne.

Serum
En serum til fedtet og uren hud vil have en matterende effekt på huden og mindske overskydende fedt og talg. Din serum vil bidrage til, at din dagcreme/gel trænger længere ned i huden og gør cremen eller gelen mere aktiv. En serum indeholder ekstra af den aktive ingrediens du normalt vil finde i din dagcreme og derfor får du hurtigere et mere mærkbart resultat. Det kunne f.eks. være salicylsyre eller tea tree oil. 

Dagcreme/gel
Når du lider af en enten fedtet eller uren hud kan det være rart at bruge en gelé, fremfor en almindelig creme. Konsistensen på en gelé er meget let og du undgår at føle at din hud bliver yderligere fedtet af cremen. Geleen trænger hurtigere ind i din hud og efterlade den blød uden overskydende fedt. Det er vigtigt, at du vælger et hudplejeprodukt med indhold af ingredienser der mindsker dannelsen af fedt, talg og urenheder. Det kunne f.eks. være et produkt indeholdende salicylsyre eller tea tree oil, der begge virker mindskende på netop dine hudproblemer. A vitamin har også en gavnlig effekt på uren hud.

Natcreme
Det er vigtigt, at du vælger en natcreme der, ligesom ved dagcremen, ikke får dig til at føle dig fedtet i huden. Det sidste en fedtet hud har brug for er fedt. Derimod har din hud rigtig godt af en masse fugt, da det er med til at afbalancere produktionen af olieret, fedtet og uren hud. Mange natcremer er meget rige i konsistensen og disse bør du undgå. Din natcreme skal indeholde en masse næring til din hud, men bare være lettere i konsistensen. Du kan få natcremer i form af geleer, eller du kan vælge at bruge din dagcreme eller gel som natcreme.

Øjencreme
Uanset hudtype er det vigtigt at beskytte huden omkring øjnene. Denne hud er meget fin og sammensat på en anden måde end resten af huden i dit ansigt. Huden omkring dine øjne har brug for masser af fugt og antioxidanter for at opnå den optimale pleje og beskyttelse.

Ansigtsmasker
Den optimale ansigtsmaske for dig med fedtet/uren hud er en lermaske der renser i dybden. Masken renser dine porer og minimerer dannelsen af ekstra fedt på hudens overflade. Du bør samtidig bruge en peeling 1-2 gange om ugen for at fjerne døde hudceller, der udskilles fra huden. Døde hudceller udskilles hurtigere, hvis du har en fedtet eller uren hud. Din peelingmaske kan med fordel bestå af salicylsyre eller frugtsyre.


Tør hud

Mange lider af tør hud – specielt i vinterhalvåret. Den tørre hud er ofte forårsaget af det danske vejr der kan bare barsk mod vores hud. Tør hud kan også være et permanent eller tilbagevendende problem, som er svær at komme af med. Du vil ofte opleve at din hud skaller af i flager omkring næsen og det vil specielt være svært at lægge en pæn makeup.

Ansigtsrens
En tør hud har brug for masser af fugt og fugten bør begynde at indtræde i din hudplejerutine allerede var renseproduktet. I tilfælde af en tør hud kan en rens bestående af enten renselotion, -mælk eller -creme have den bedste virkning på din hud. Disse renseprodukter giver mest fugt og pleje til huden, uden at huden føles mere tør.

Skintonic
En skintonic til tør hud bør indeholde fugtende ingredienser f.eks. glycerin eller aloe vera. Ved hjælp af en skintonic vil din hud blive klargjort til bedre at kunne tage udbytte i den serum og creme, du vil bruge efterfølgende.

Serum
En god serum er et meget vigtigt step i din hudpleje, hvis du har tør hud. Din serum kan gøre den helt store forskel. En god fugtende serum med en masse nærende olier vil gøre din hud mindre tør, mindske tørre plamager og klargøre din hud til din dagcreme. En serum får din dagcreme til at trænge længere ned i huden og gøre den mere aktiv, så du får endnu mere udbytte af din creme.

Dagcreme
En dagcreme til tør hud må meget gerne være en rig creme med masser af næring. Du kan, i tilfælde af at du ikke kan lide cremer, bruge en gel. Der er ingen tvivl om, at en god creme vil afhjælpe dig bedst med din tørre hud. Din dagcreme kan med fordel indeholde squalane, som er en syre, der er specielt udviklet til tør og sart hud. En creme udviklet til tør hud sørger for at binde fugtniveauet i huden gennem dagen, så du løbende får tilført fugt til huden.

Natcreme
Specielt om natten er det vigtigt at pleje din tørre hud ekstra meget. Huden arbejder dobbelt så hurtigt om natten i forhold til om dagen. Den regenerer og udstøder ophobninger af affaldsstoffer andet skidt huden har været udsat for i løbet af dagen. En rig creme med masser af næring og fugt samt en form for syre kan anbefales. Salicylsyre eller frugtsyre har en peelende effekt på huden og medvirker til at fjerne døde hudceller og flager af tør hud. Du bør kun bruge en creme som denne om natten, da din hud vil være for følsom i forbindelse med solen, hvis du bruger den i dagtimerne.

Øjencreme
Ligesom ved alle andre hudtyper har dine øjenomgivelser brug for fugt. Specielt ved en tør hud vil fine linjer og rynker vise sig. Disse er tørhedslinjer og kan nemt minimeres ved brug af en fugtende og nærende øjencreme. Øjencremen skal bruges både morgen og aften fra næseryggen og ud mod tindingerne.

Ansigtsmasker
Fugt, fugt og fugt. Din hud har brug for alt den fugt den kan komme i nærheden af. Derfor er en god fugtmaske meget vigtig og du bør bruge den mindst 2 gange om ugen. Du kan med fordel bruge den som natmaske et par gange om ugen, så masken får god tid til at arbejde med din hud.
En skub eller peeling bør du bruge 1-2 gange om ugen for at mindske dine porer og rengøre din hud i dybden, så den nemmere kan tage i mod den fugt, du tilfører dagligt med din serum og dagcreme.

Fugtspray
De fleste, der har en tør hudtype oplever ofte, at huden føles tør i løbet af dagen. Derfor er det en god idé at have en fugtspray i tasken, som du kan bruge, når behovet opstår. Dette er en spray du kan bruge oven på makeup, uden at den ødelægger makeuppen. Den er specielt god hvis du sidder på kontor eller opholder dig i nærheden af en aircondition.


Fedtfattig hud

fedtfattig hud

Hvis du lider af en fedtfattig hud, vil din hud føles tør og mangle fylde. Denne hudtype opleves oftest af personer over 50 år. Det skyldes, at du med alderen mister fylde og mængden af fedt ikke er så meget til stede, som den normalt har været.

Ansigtsrens
Ved en fedtfattig hudtype skal du behandle din hud lidt på samme måde som en tør hud. Du skal bruge en rens bestående af enten renselotion, -mælk, eller creme, da disse tilfører ekstra fugt til din hud.

Skintonic
En plejende skintonic med fugtgivende ingredienser kan gøre en stor forskel for din hud. En fedtfattig hud har ofte grove porer og en skintonic vil arbejde aktivt på at mindske disse. Den vil gøre sådan, at din dagcreme bedre kan trænge i dybden af din hud og være mere aktiv.

Serum
En serum til en fedtfattig hud skal bestå at anti-age ingredienser, der vil arbejde på at give din hud den fylde og fugt tilbage, som den mangler. En serum understøtter din dagcreme, så den bliver mere aktiv og du får et større udbytte af den.

Dagcreme
Når du har en fedtfattig hud er det mest anbefalelsesværdigt, at du bruger en rig dagcreme med plejende ingredienser, fugt, samt ingredienser, der arbejder på at give din hud noget fylde. Dette kunne være en dagcreme bestående af blandt andet A vitamin, der har en reparerende effekt på huden og som arbejder i dybden. Cremen vil reparere de skader du har påført din hud gennem årerne bl.a. solskader, linjer og rynker, ar og generelt alderstegn.

Natcreme
Natcremen til din fedtfattige hud skal indeholde så mange nærende ingredienser som muligt. Den kan med fordel indeholde A og C vitamin. A vitamin virker, som beskrevet tidligere, reparerende på huden og medvirker foryngende på celledannelsen. C vitamin beskytter din hud og giver den en frisk glød.

Øjencreme
Når du mangler fedt og fylde i din hud, bør du bruge en øjencreme der indeholder reparerende ingredienser og fugt. Huden omkring øjnene er det sted på kroppen der først viser tegn på aldring, derfor bør du huske at pleje huden dagligt.

Ansigtsmasker
Du bør bruge en god fugtmaske to gange om ugen og evt. sove med den om natten. På den måde sikrer du, at din hud får tilført den passende mængde fugt og mindsker tegn på aldring. En energigivende ansigtsmaske kan også gøre underværker for en fedtfattig hud. Masken vil give din hud udstråling, beskytte mod ydre påvirkning og arbejde på at give din hud mere fylde.

Halscreme
Også huden på halsen vil vise tegn på manglende fedt og fugt. Derfor bør du sammen med resten af din hudpleje bruge en creme specielt udviklet til huden på din hals. Cremen vil arbejde på at genoprette hudens fedt- og fugtniveau, samt mindske rynker. Hvis du undgår at bruge en halscreme vil din hud på halsen hurtigt vise tydelige tegn på aldring og huden vil fremstå mere slap, end hvis ikke du bruger en halscreme.


Sart hud

sart hud

Hvis du lider af en sart hudtype, vil du typisk opleve, at du hurtigt bliver rød og at din hud virker tynd. Du vil have problemer med lidt tør hud og være ekstra følsom over for sol, vind og vejr.

Ansigtsrens
Hvis du lider af en sart hud bør du bruge en renselotion eller -mælk til afrensning af dit ansigt. Disse former for ansigtsrens har en mild formel og indeholder fugt. Rensen skal bruges både morgen og aften inden du benytter dig af dine hudplejeprodukter.

Skintonic
En skintonic til en sart hud skal som hovedregel give en masse fugt og forberede huden på din dagcreme.

Serum
En serum til en sart hud skal indeholde antioxidanter til beskyttelse af huden. Din hud vil være meget let påvirkelig af ydre påvirkninger, derfor er beskyttelse essentiel til præcis din hudtype. Det er vigtigt, at din serum indeholder en god mængde fugt, da det også er medvirkende til en normal fungerende hud.

Dagcreme
Det er enormt vigtigt, at din dagcreme indeholder beskyttelse, i form af både antioxidanter og UV beskyttelse. Din hud vil hurtigt komme til at fremstå tynd og rød, hvis ikke den får den optimale pleje. Din hud kan også have en tendens til at fremstå tør, da din hud er meget tynd. Det kan specielt ses ved flager omkring næsen. Derfor bør din dagcremen sammen med beskyttelsen også indeholder nogle gode fugtgivere.

Natcreme
Din natcreme skal være rig, plejende, fugtgivende, beroligende og have en beskyttende effekt. Din hud regenererer og frastøder affaldsstoffer i løbet af natten og derfor har den brug for ekstra næring. Din hud har specielt meget brug for de plejende og beroligende ingredienser, da den vil reagere meget på de ting den bliver udsat for i hverdagen, f.eks. bilos og lignende. Det kunne f.eks. være ruskus-ekstrakt der både giver virker karsammentrækkende, beroliger og reducerer rødme.

Øjencreme
Huden omkring øjnene er i forvejen meget sart, så for dig vil din hud være endnu mere sensitiv. Du bør bruge en øjencreme der indeholder antioxidanter, så huden omkring øjnene bliver beskyttet mod ydre påvirkning. Din øjencreme skal samtidig indeholde fugt. Dine øjenomgivelser er det sted på din krop der først viser tegn på aldring - specielt hvis huden mangler fugt. Du kan med fordel bruge øjenkompres bestående af kamillete på en vatrondel et par gange om ugen, da det vil virke beroligende på huden omkring dine øjne.

Ansigtsmasker
Når du har en sart hud bør du bruge en ansigtsmaske et par gange om ugen der virker beroligende på din hud. Masken bidrager til genopbygning af hudbarrieren og genopretter hudens fugtbalance.

tips til hudpleje

Generelt om hudplejeprodukter

Her kan du læse om de enkelte hudplejeprodukter og hvilken virkning de har på den hud.

Ansigtsrens

Egentlig er vores hud selvrensende fra naturens side, men luften i dag indeholder mange kemikalier fra blandt andet forurening. Derfor er det sundest for huden at blive renset hver dag og gerne både morgen og aften. Det er specielt vigtigt at rense dit ansigt om morgenen med en ansigtsrens, da din hud arbejder dobbelt så hurtigt om natten i forhold til om dagen på at frastøde alle affaldsstoffer fra huden. Det er dog vigtigt at understrege, at rensningen af din hud ikke må fjerne det naturlige fedtlag fra huden, da den så kan komme i ubalance. Derfor bør du kun bruge en rens, der er beregnet til ansigtet, da rensen skal have den korrekte PH-værdi.

Når du renser din hud, fjerner du affaldsstoffer, døde hudceller og andet skidt, der har samlet sig på huden. På den måde vil din hud lettere absorbere cremen du bruger efterfølgende. Hvis din hud føles tør og stram, efter du har vasket dit ansigt, kan du med fordel bruge en rensemælk, -creme eller -lotion, som indeholder flere fugtgivende og plejende ingredienser end for eksempel en renseskum. Når du fjerner makeup, er det vigtigt at bruge en makeupfjerner, da andre renseprodukter kan være for skrappe for huden omkring øjnene.

Skintonic

Efter enhver rens, uanset hudtype, bør du bruge en skintonic. De fleste skintonics indeholder en lille del alkohol eller en anden ingrediens, der er stimulerende for hudens porer. Til en sart hud bør du dog vælge en skintonic uden alkohol, da den ellers kan være for hård mod din hud. En skintonic er et aktivt plejende produkt, der bør indgå i alle hudplejerutiner. Produktet bruger man til at stramme huden op, fugte den og forberede huden på den plejende serum/creme, som du skal bruge efterfølgende.

Serum

En serum er en meget tyndtflydende gel, som trænger hurtigt ind i huden og indeholder en høj koncentration af de aktive ingredienser. De fleste serum hører til en serie af hudpleje produkter med dag- eller natcreme. Du bruger dit serum i kombination med en creme, da en serum ikke kan stå alene. En serum gør din dag- eller natcreme mere aktiv og gør, at den kan trænge længere ned i huden og derved arbejde aktivt med din hud i dybden.

Dagcreme

Dagcreme er den creme, du bruger i løbet af dagen. Den vil typisk beskytte din hud og tilføre fugt løbende. Der findes også mere avancerede cremer, der arbejder på alderstegn, pigmentforandringer, akne og andre problematikker, du kan have med din hud. Du bruger din dagcreme efter, du har renset din hud, brugt skintonic og evt. en serum. Om dagen er fordampningen af fugten i huden størst og din hud bliver udsat for UV stråling. Derfor er det vigtigt at vælge en dagcreme med solfaktor og en masse fugtgivere.

Hvis du har en fedtet hudtype, vil du sandsynligvis foretrække en dagcreme i form af en gel. Den vil trænge hurtigere ind i din hud og være mere let i konsistensen. Din gel skal hovedsageligt indeholde fugt, da fugt er med til at mindske produktionen af fedt i huden.

Hvis du har en meget sart hud, skal du bruge en god fugtcreme med beskyttelse i form af antioxidanter og solfaktor. En creme, der indeholder E og C vitamin, beskytter din hud gennem hele dagen på grund af de stærke antioxidanter.

Natcreme

Som nævnt ovenover arbejder huden meget hurtigere om natten, da den frastøder alle affaldsstoffer fra huden. Huden arbejder på cellefornyelse og reparation af de skader den har fået i løbet af dagen, på grund af forurening, sol, miljø og livsstil generelt. Derfor er det specielt vigtigt at bruge en meget nærende creme eller gel. Det er også her meget vigtigt, at du renser dit ansigt inden, du påfører natcreme, da cremen ellers ikke kan trænge ind i huden og arbejde i dybden.

Øjencreme

Da huden omkring dine øjne er meget sart og tynd, bør du altid bruge en creme specielt til øjenomgivelser og ikke en dag- eller natcreme. En øjencreme er sammensat på en anderledes måde en enhver anden creme til ansigtet. Den er sammensat af olier, der gør huden smidig, indeholder masser af fugt og plejende ingredienser, der holder bindevævet i huden elastisk.

En øjencreme med fugt er en god idé at starte med tidligt - også inden din hud viser tegn på alder eller andre problemer. Huden er bedre til at udnytte cremerne og ingredienserne, når den er ung i forhold til en mere aldrende hud. Fugt er samtidig det bedste middel mod alderstegn, som ofte viser sine første tegn omkring øjnene. En øjencreme påføres fra næseryggen og ud mod tindingen.

Masker

Der findes mange forskellige masker til hvert sit formål. Fugtmasker, dybderensende masker, skrubbemasker, plejende masker osv. Du kan læse om deres egenskaber herunder.

Fugtmaske:
En fugtmaske er velegnet til alle der ønsker noget ekstra fugt til huden. Fugt forebygger alderstegn og giver huden mere udstråling og glød. En fugtmaske skal typisk sidde på huden i 15 minutter, men du kan med fordel vælge at sove med din fugtmaske et par gange om ugen for at få et fugtboost.

Dybderensende maske/lermaske:
En dybderensende maske renser huden i dybden for affaldsstoffer og renser porerne. Denne maske kan bruges et par gange om ugen og du kan med fordel efterfølgende bruge en fugtgivende maske som natcreme. Masken vil absorbere overskydende fedt fra huden og virke sammentrækkende på porerne, så de bliver mindre synlige.

Skrubbemaske/peeling maske:
En skrubbemaske kan enten være en peeling eller en eksfoliering. En skrubbecreme er en gelé, creme eller maske med små korn som nænsomt renser hudens overflade for døde hudceller. Huden vil fremstå helt ren og klar og masken vil forny cellefornyelsen og blodcirkulationen i huden. Du bør bruge en skrubbemaske 1-2 gange om ugen og helst ikke flere gange end det. En skrub eller peeling kan være hård mod huden, hvis det bliver gjort for ofte.

Plejende-/blødgørende maske:
En plejende og blødgørende maske er ofte baseret på urteekstrakter for at virke beroligende på huden. Masken vil tilføje fugt til huden og mindske irritation i huden. Denne maske er specielt god til en sart hud.  

Halspleje

Vi glemmer ofte vores hals i forbindelse med hudpleje. Men det er vigtigt at huske, at halsen viser de samme alderstegn og skader som huden i vores ansigt. Derfor er det også nødvendigt, at vi plejer huden på halsen. Ligesom huden omkring øjnene er huden på halsen også anderledes opbygget end ansigtet. En halscreme virker plejende og genopbyggende på huden på halsen.

En halscreme anbefales til dig, der er over 30 år, da det er der, huden på dette område begynder at miste sin elasticitet og fylde.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.