10 nemme og enkle skridt til vægttab


Som kostvejleder har jeg rigtig mange kunder, der ønsker dette quick fix af et vægttab - der skal aller helst ryge 5 kg, inden starten er gået. Det er ikke altid så nemt at smide de kilo, og rigtig mange dropper det igen, kort efter de er gået i gang. Hvordan undgår man dette? 

For at skrive det kort, så er det som oftest en ændring af de daglige vaner der skal til. Ordet livsstilsændring er for mange et udskældt ord, men hvis du ønsker at opnå succes med vægttabet, skal du ind og se på de daglige vaner og som oftest lave et par ændringer.
Her finder du 10 gode og ret simple råd, hvis du ønsker at opnå succes med dit vægttab.

1. Drik en masse vand i løbet af dagen, minimum 2 L.

Husk at lytte til din krop, måske er det slet ikke sult din mave knurrer efter, måske er den bare tørstig? Brug en drikkedunk til at holde øje med, at du får nok at drikke i løbet af dagen.

2. Spis gerne 5-6 mindre måltider fremfor få store måltider

Dette er med til at stabilisere dit blodsukker og dit insulinniveau. Et stabilt blodsukker gør det nemmere for dig at holde fokus og spise sundt. Det, at du hele tiden tilfører kroppen ny energi gør, at din krop hele tiden arbejder under de bedste betingelser, og specielt din forbrænding arbejder på højtryk.

3. Noter ned hvad du spiser og drikker gennem dagen

Fakta er, at der skal indtages færre kalorier end man forbrænder, og skriver du det ned, er det nemmere at bevare overblikket. Du kan sagtens bare skrive det ned på papir eller brug fx. en af de smarte apps der allerede er på markedet. Ønsker du at kickstarte dit vægttab, kan du få en god og effektiv start med Nupo.

4. Køb aldrig ind på tom mave

Sørg for at du ikke er sulten når du begiver dig ned i supermarkedet, så er det nemlig nemmere at undgå impulskøb.

5. Bevæg dig

Sørg for at få pulsen op 3 gange om ugen i minimum 30 min. Det kan være en rask gå- eller løbetur, ved svømning, træning i et fitnesscenter eller en længere cykeltur osv. Det at motionere og få pulsen op har flere fordele, fx styrker du dit hjerte og kredsløb. Motion kan ligeledes hjælpe mod den skadelige effekt af stress og det mindsker din risiko for at blive ramt af diverse sygdomme. Bevæger du dig i naturen, får du friskt luft og slipper for at bære mundbind.

Rundt billede - En mand og en dame går tur med en hund

6. Spis masser af fibre

Kostfibre sætter skub i fordøjelsen, og så har det en positiv indvirkning på kolesteroltallet. Desuden kan en fiberrig kost være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme.

7. Få masser af søvn og undgå stress

Stress og søvnunderskud kan få kroppen til at gå i forsvarsposition og derved nærmest ”lagre” energien frem for at udnytte den, hvilket vil sige, at du ikke taber dig. Se vores udvalg af kosttilskud indenfor kategorien søvnbesvær & uro.

8. Spis kun 1 portion mad til måltiderne og spis efter T-tallerkenen.

Inddel din tallerken i et stort T og sørg for at dække 50% af tallerkenen med grønt, 25 % med fx pasta og de sidste 25 % med magert kød, kylling eller fisk.

9. Tænk over dit indtag af kage, slik, sodavand, rosiner, ost, fløde, smør, slik, fedtkanter, skind på fx kylling, ris, pasta, hvidt brød mm

Disse fødevarer er alle kalorierige produkter og da det er kalorierne vi skal spare på dagligt for at tabe os, ja så er disse fødevarer et godt sted at starte med at skære ned.

Rundt billede - ovnbagt laks i fad

10. Spis gerne fed fisk

Der er flere grunde til, at du skal indtage fed fisk som fx makrel, sild, laks, hellefisk mm. Fed fisk indeholder næringsstoffer, som er svære at få fra andre madvarer, dette er specielt D-vitamin og omegafedtsyrer.


Det måske vigtigste råd jeg kan give er, at du skal bruge din sunde fornuft. Husk! intet behøver at være forbudt, heller ikke når du ønsker at tabe dig. Har du svært ved at undvære sovsen til kartoflerne, kagen til kaffen eller slikket om fredagen – jamen så kan det løses ved at skrue op for mængden af motion. Der skal bare være en fin balance i indtaget og forbrændingen af kalorier. Hele essensen i det at opnå et vægttab ligger i, at du forbrænder flere kalorier end du indtager i løbet af dagen/ugen.

De bedste hilsner,
Rikke Cramer, kostvejleder med speciale i vægttab

Læs også hvordan Annette tabte 75 kg her!

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.