Tørre hænder - Gode råd til pleje

Skrevet af
Tørre hænder i håndvask


Er huden på dine hænder blevet tør og sart, eller er der kommet små sviende sprækker? Både vinterens hårde vejr, groft arbejde og grundig håndvask kan slide og udtørre hænderne, så du står tilbage med tørre og sprukne hænder. Her får du en række gode tips og konkrete forslag til, hvordan du bedst plejer og passer på dine egne og dine børns hænder i en hverdag med håndvask, mange timer udendørs og arbejde. 


Børn med tørre hænder

to hænder fistbumper med24

Rigtig mange børn er igen startet i skole eller børnehave, hvor der er blevet sat ekstra fokus på håndhygiejne og hyppig håndvask. Det betyder, at den fine og sarte hud på dit barns hænder er udsat for udtørring og eventuelle sår, og det kan være meget ubehageligt for barnet.  

Nej tak til parfume og fedtede hænder

Derfor har vi samlet nogle gode råd og forslag til håndcreme, som du forhåbentlig kan bruge, så dit barn igen kan få hænder med stærk, smidig og sund hud og samtidig opretholde den gode hygiejne.  

For børn kan det være svært at have fedtede hænder, fordi det kan gøre det svært at bruge hænderne, når børnene skal lege og lære. Derfor må håndcremen til dit barn ikke være alt for fedtet, men derimod skal den absorberes hurtigt, så dit barn kan lege ubekymret med frie hænder. For at håndcremen er mest effektiv, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at fugtighedscremen skal være både uparfumeret og have et højt fedtindhold. 

Der er nemlig mange børn, der har ekstra sart hud, og for at vi ikke risikerer, at håndeksemen bliver til en kronisk lidelse, er det vigtigt at lære nogle gode rutiner omkring håndhygiejne og håndpleje. Vi skal nemlig både have fokus på at holde hænderne rene for bakterier, virus og
smitsomme stoffer, men samtidig tage hensyn til hudens sundhed og tilstand.  

Håndcreme til sarte børnehænder

Helo Hand fra Faaborg Pharma er en rig håndcreme, der er perfekt til sarte børnehænder, der har brug for pleje efter grundig håndvask og mange timer udendørs. Håndcremen har et fedtindhold på 29% fra blandt andet mandelolie, og den er derfor oplagt at bruge i løbet af dagen, hvor en alt for fed creme vil være lang tid om at blive absorberet. 

Helo-cremen er AllergyCertified, så du kan være sikker på, at den er skånsom og ikke fremkalder kløe, irritation eller allergi. I løbet af kort tid efter påføring vil cremen være absorberet, og du kan derfor bruge den i dagtimerne og gemme den helt fede creme til natten, hvor det kan fungere godt at lave en langvarig “fugtmaske” til hænderne. Håndcremen har desuden en fin lyserød farve, som du kan se når du fordeler cremen på hænderne, og som helt sikkert vil give et smil på læben.


Håndpleje hele dagen

Kerodex 71 håndcreme - den usynlige handske

Hvis du har tørre hænder, kan det være en god løsning at pleje dine hænder med en lækker håndcreme, som vil give dine hænder noget tiltrængt fugt og pleje. Dog har du måske selv oplevet, at det kan være frustrerende at bruge en lækker fed creme i løbet af dagen, fordi det gør det svært at bruge hænderne, mens du går og venter på at cremen absorberes. Derfor skal din håndcreme til brug om dagen være en effektivt beskyttende creme, der hverken kan ses eller mærkes kort tid efter, at du har påført den. 

Håndpleje om dagen

Til det formål er Kerodex 71 perfekt, for den parfumefri og vandfaste beskyttelsescreme forhindrer opblødning, affedtning og udtørring af huden samtidig med at den er nem at anvende og hurtigt bliver umærkelig. Denne creme kan du påføre et par gange i løbet af dagen, når du føler, at omgivelserne begynder at påvirke din hud. Cremen kan med sin beskyttende virkning hjælpe huden til at bevare sin naturlige smidighed og modstandskraft i mange timer. Cremen er også kendt som “den usynlige handske”, fordi den ikke mærkes på hænderne men samtidig beskytter mod alt det, der slider på hudens naturlige forsvar.  

Håndpleje om aftenen

Til aften kan du give dine hænder en ekstra omgang kærlighed og pleje ved at smøre dem ind i en super effektiv og fedtet creme som Dr. Warming Basiscreme, der har et fedtindhold på hele 92%. Når du har givet hænderne et godt lag, kan du trække et par bomuldshandsker på og lægge dig til at sove med cremen og handskerne på. På den måde får dine hænder hele natten til at hele, og fordi cremen har så højt et fedtindhold, er den normalt lang tid om at blive absorberet, men det tykke lag creme under bomuldshandskerne vil langsomt blive absorberet i løbet af natten og give pleje til hænderne. 


torre haender med24

Hænder med sart hud, sår eller eksem

Hænderne er et af vores vigtigste redskaber i hverdagen, men for nogen kan eksem, kløe, sår og udslæt være hæmmende og generende. 

Eksem på hænderne er kendetegnet af rødme efterfulgt af blærer og væsken. Senere i eksemforløbet ses revner, tørhed, skældannelse og fortykket hud, når eksemen går over i den kroniske fase. Det er dog ofte den voldsomme kløe, der ender ud i svie og brændende hænder, som gør lidelsen ubehageligt for mange. Hos børn ses håndeksem ofte i forbindelse med atopisk hud - også kendt som atopisk hud. Du kan læse meget mere om atopisk hud her. Hos voksne skyldes håndeksem derimod ofte irritation udefra og opstår ofte i forbindelse med deres arbejde. 

Eksem på hænderne kan komme af:

  • Vand
  • Sæbe
  • Vintervejr
  • Gummikemikalier
  • Nikkel
  • Parfume
  • Hårfarve
  • Konserveringsmidler

Der er mange andre grunde til eksem, så det er vigtigt at finde årsagen og om muligt fjerne den.  

Cremer til håndeksem

I mange tilfælde vil en fed fugtighedscreme have en god effekt, hvis du smører din hud flere gange dagligt. Derfor har vi her samlet nogle effektive og lækre cremer, der kan behandle og beskytte hænder, der har særligt tør hud.

Med Beatué Pacifique Xtra Dry Skin Fix kan du give tør hud et boost af fugt og beskyttelse mod naturlig vandfordampning, så huden ikke bliver endnu mere tør. Cremen indeholder en lang række aktive ingredienser, der alle er særligt udvalgte til at give den bedste pleje til hud, der har alvorlige tørhedsproblemer. Hvis du har håndeksem eller psoriasis, kan håndcremen lindre og fugte din hudlidelse, så du forhåbentlig lettere kan bruge dine hænder med mindre ubehag.  

Skadede hænder med sprukken og tør hud kan have tendens til også at have håndeksem, og en anden god løsning til den skadede hud er Astion Hand Cream fra Astion Pharma. Håndcremen er helt uden parfume, parabener og andre ingredienser, der kan irritere sart og sensitiv hud, og derfor er den velegnet til ru, tør og skællende hud på hænderne. Hvis du har problemer med håndeksem, kan cremen hjælpe til at mindske symptomer som kløe, rødme og irritation, og cremen er effektiv selv med sine skånsomme ingredienser.  


Plej dine hænder og hold god hygiejne på samme tid

Det er altid super vigtigt at holde hænderne rene og fri for smitsomme stoffer, og dette kan du gøre gennem fx håndvask eller brug af håndsprit. Håndsprit er skånsomt for hænderne, fordi det oftest indeholder fugtgivende ingredienser som fx glycerin, hvorimod sæbe kan virke udtørrende på hænderne. Håndvask er dog stadig en virkelig nyttig måde at holde hænderne rene på, og især børn bør lære at vaske hænder på den mest grundige og samtidig skånsomme måde.  

Når du vasker hænder, bør du først fugte hænderne med lunkent vand, før du fordeler sæben på hænderne. Sørg for at fordele sæben grundigt inden du vasker den af, da der er mange små kroge og områder på hænderne, der ofte bliver overset ved håndvasken. Læs her, hvordan du vasker dine hænder korrekt! Når du skyller hænderne, er det især vigtigt, at du sørger for at få sæben grundigt skyllet af, så den ikke bliver siddende og giver irritation i huden, der på sigt kan give eksem. På samme måde skal du være opmærksom på at få tørret hænderne helt, da huden lettere tørrer ud og sprækker, hvis de får lov til at lufttørre. Efter håndvasken bør du smøre hænderne ind i en håndcreme, som beskytter mod fordampning og giver fugt og pleje. 

Generelt er der et par vaner, der kan skåne dine hænder i hverdagen. Husk fx at tage dine smykker og ringe af, når du vasker hænder, fordi der ellers kan sætte sig bakterier, skidt eller sæberester omkring og under smykkerne. Derudover bør du huske at bruge vanter, når du bruger mange timer udendørs i koldt og tørt vejr for at beskytte dine hænder mest muligt. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.