Multivitamin til gravide – vælg det rette kosttilskud

Skrevet af
gravid kvinde tager multivitamin med24 stort billede

Det er altid vigtigt at holde din krop sund og rask, så du har overskud og energi til at leve det liv, du gerne vil. Som gravid har du ikke kun din egen sundhed at tænke på - du bærer også rundt på et foster, som er fuldstændig afhængig af dig. Pas godt på dit ufødte barn med de rette næringsstoffer vha. multivitaminer særligt til gravide. Bliv klogere på fordelene ved kosttilskud til gravide her!Hvilke vitaminer skal jeg tage før graviditeten?

Alle forældre vil gerne give deres barn de bedste forudsætninger for et godt liv. Hvad du måske ikke tænker over er, at denne mission faktisk starter inden, du overhoved ved, om du er gravid. Sundhedsstyrelsen anbefaler nemlig, at du begynder at tage et dagligt kosttilskud med folsyre allerede fra du planlægger at blive gravid. 

Folsyre er et B-vitamin, der også går under navne som folat, folinsyre og folacin. Den anbefalede daglig dosis er 400 µg om dagen. En nem måde at få folsyre på er gennem en vitaminpille særligt til gravide. Multivitaminer til gravide indeholder nemlig netop de vitaminer, som gravide er i risiko for at komme i underskud af. 

Hvorfor skal jeg tage folsyre inden, jeg er gravid?

Folsyre nedsætter risikoen for føde et barn med neuralrørsdefekter, som kan give medfødte misdannelser. Misdannelsen sker, hvis neuralrøret ikke lukker sig mellem 22. og 29. dagen for befrugtningen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager kosttilskuddet til og med 3. måned af graviditeten. 


Vælg de bedste multivitaminer til gravide – disse vitaminer anbefales du

gravid kvinde drikker mælk med24

Når du først er blevet gravid, anbefales det, at du tager flere kosttilskud end kun folsyre. Disse vitaminer og mineraler vil du kunne finde i multivitaminer til gravide, som er den nemmeste måde at få de anbefalede næringsstoffer. Vitaminpillerne til gravide er desuden fyldt med andre gode næringsstoffer, så din krop også får opfyldt sit daglige behov for de øvrige vitaminer. 

Folinsyre til gravide

Tager du multivitaminer til gravide som indeholder folsyre, kan du sagtens tage det hele graviditeten, selvom vitaminet ikke længere har betydning for neuralrøret efter uge 12 i graviditeten. 

Vær opmærksom på at hvis du eller din partner har en neuralrørsdefekt samt hvis du tidligere har født et barn med defekten, anbefales folsyre dagligt fra graviditet planlægges til og med 2 måneder henne. Dette skal ordineres af en læge. 

Jerntilskud til gravide

Jern er vigtigt for gravide og kan ofte fås gennem kosten. Dog har mange kvinder små jerndepoter under graviditeten, hvorfor de ikke får nok jern gennem kosten til at dække det øgede behov. Derfor anbefales alle gravide at tage et dagligt jerntilskud på 40-50 mg jern fra graviditetsuge 10 og resten af graviditeten.   

Lider du meget af kvalme, kan du eventuelt starte med jernstilskud i senest uge 18. Konsulter altid din læge hvis du har spørgsmål om multivitaminer og mineraler i forbindelse med din graviditet. 

D-vitamin til gravide

Alt for mange danskere får ikke tilstrækkeligt med D-vitamin. Hos gravide er D-vitamin ekstra vigtigt, da vitaminet fremmer optagelsen af calcium og knogleopbygning. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen alle gravide at tage et dagligt tilskud D-vitamin på 10 µg gennem hele graviditeten. 

Kalk til gravide

Kalk, også kendt som calcium, er vigtigt for den gravide og fosterets knogler. Derfor anbefales du 0,5 liter mælkeprodukt om dagen eller 500 mg kalk som et dagligt tilskud gennem hele graviditeten. 

Multivitamin til gravide

Det kan virke overvældende for mange at tage et væld af vitaminer, hvis de ikke normalt tager kosttilskud. Heldigvis er de mange nyttige vitaminer samlet i flere multivitaminer til gravide, så du nemt kan passe på dig selv og dit ufødte barn. 

Oversigt: Huskeliste til vitaminer før og under graviditet

Er du stadig forvirret over, hvilke vitaminer du skal tage før, under og efter din graviditet. Vi ridser anbefalingerne op her, så du nemt kan finde det bedste produkt med multivitaminer til gravide. 

Før graviditeten

  • Folsyre: 400 µg dagligt indtil uge 12

Under graviditeten

  • Folsyre: 400 µg dagligt indtil uge 12
  • Jern: 40-50 mg jern fra 10. uge-fødslen
  • Calcium: 500 mg kalk gennem hele graviditeten (hvis du ikke drikker mælk eller spiser mælkeprodukter)
  • D-vitamin: 10 µg gennem hele graviditeten

Multivitaminer og børn - disse kosttilskud skal dit barn have

Har du helt styr på, hvilke tilskud dit barn anbefales? I vores store tema om multivitaminer til børn finder du alt om kosttilskud til spædbørn samt anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. pil til toppen med24

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice