Kosttilskud til gravide

Er du gravid, eller har du planer om graviditet? Så er der en række ting i forhold til kosttilskud, du skal være opmærksom på. Læs med her, så danner vi et overblik! 

Kosttilskud i graviditeten

Under graviditet anbefales indtag af kosttilskud. Det skyldes, at kroppen har særlige behov i perioden, der er nødvendige at opfylde, såfremt man ønsker at undgå mangelsymptomer og eventuelle problemer. Mange anvender blot en multivitamin tablet, der er specificeret til gravide, men hvordan er det nu lige med de næringsstoffer, man har særligt behov for?

Hos Med24.dk introducerer vi dig for de anbefalede kosttilskud, dosis og hvorledes de har en betydning for dit graviditetsforløb. Du finder de mest foretrukne og bedste kosttilskud hos os – endog til skarpe priser! 

Hvilke kosttilskud skal man tage?

Ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger bør følgende anvendes som kosttilskud under graviditet: 

  • D-vitamin
  • Folsyre (folinsyre)
  • Jern
  • Kalk (calcium) anbefales, såfremt man ikke får tilstrækkeligt gennem kosten.

Når man er gravid, er behovet for forskellige vitaminer og mineraler større end normalt (gælder ikke A-vitamin). Multivitaminpiller til gravide indeholder generelt mindre A-vitamin og indeholder herudover de anbefalede mængder af folsyre og D-vitamin. 

Jern skal oftest tages som et separat tilskud. Folsyre og D-vitamin kan derimod både tages som separate kosttilskud eller ved at tage en multivitaminpille til gravide.

Du kan læse mere om jern og folsyre i artiklen: Jern og folsyre til gravide. Her er der specifikke anbefalinger til kost og kosttilskud i løbet af graviditeten. 

D-vitamin

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for D-vitamin: Et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten.

D-vitamin fremmer blandt andet optagelsen af calcium og vores knogleopbygning. Det er både vigtigt for mor og barn, at der suppleres med D-vitamin kosttilskud i graviditeten, da mange besidder et lavt niveau af vitaminet - især i vinterperioden.  

Folsyre (folinsyre)

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for folsyre: 400 mikrogram folsyre dagligt i form af en folsyretablet eller en multivitamintablet til gravide fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne i graviditeten.

Folsyre er nødvendigt at tage som tilskud i løbet af graviditeten, idet man behøver tilstrækkeligt af vitaminet for at forebygge at børn fødes med visse typer af misdannelse af hjernen eller rygmarven. 

Jern

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for jern: Et dagligt jerntilskud på 40 – 50 mg ferrojern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten.

Undersøgelser har anslået at hele 20% af gravide kvinder udvikler jernmangel i slutningen af graviditeten, hvis ikke de anvender jerntilskud. Kvinder har normalvis meget små jerndepoter, som kroppen har øget behov for i graviditeten. Får man ikke tilstrækkelige mængder, der dækker behovet, gennem kosten, bør man skaffe kosttilskud med jern. 

Kalk

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for kalk: ½ liter mælkeprodukt om dagen eller et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

Kalk er ligeledes vigtigt for både mor og barn. Det er af stor betydning for den gravides knogler samt udviklingen af det ufødte barns knogler. Indtager man ikke tilstrækkeligt med mælkeprodukter, bør man vælge tilskud med kalk. 

Køb kosttilskud - gravid hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du flere billige kosttilskud til gravide blandt de største og mest anerkendte mærker som Livol, Eye Q, Longo Range og Vitacare. 

Er du i tvivl om valg af mærke, eller dit behov for blandt andet D-vitamin og kalk, er du mere end velkommen til at kontakte vores eksperter på området! Du kan finde alle eksperterne her.

Kundernes største favoritter
Nogle sikre vindere blandt vores gravide kunder har længe været:  
HemoJern fra Longo, der giver dig den nødvendige mængde af jern under graviditeten.

Solaray Babe Me Now, der anvendes af både gravide og ammende. Kosttilskuddet indeholder en række vitaminer og mineraler, heriblandt D-vitamin, folsyre, kalk, jern og zink.

Livol Multi Total Gravid. Dette tilskud er ligeledes tilpasset dig, der enten er gravid eller planlægger graviditet. Multivitaminpillen bidrager både med D-vitamin, folinsyre, kalk og meget mere!

Du kan trygt finde det tilskud, der dækker dine behov hos os. 

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice