Kosttilskud til gravide

Er du gravid, eller har du planer om graviditet? Så er der en række ting i forhold til kosttilskud, du skal være opmærksom på. Læs med her, så danner vi et overblik! 

38 Produkt(er)

Kosttilskud til dig der er gravid

Under graviditeten anbefales det foruden at spise sundt og varieret - gerne efter De officielle Kostråd - at indtage visse kosttilskud. Det skyldes, at kroppen har særlige behov i perioden, der er nødvendige at opfylde. Mange anvender blot en multivitamintablet til gravide - men hvordan er det nu lige med de næringsstoffer, man har særligt behov for?

Hos Med24.dk introducerer vi dig for de anbefalede kosttilskud og hvorledes de har en betydning for dit graviditetsforløb. Du finder de mest foretrukne og bedste kosttilskud hos os – endog til skarpe priser! 


Hvilke kosttilskud skal man tage som gravid?

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende:

Før graviditeten

  • Folsyre: 400 µg dagligt indtil uge 12

Under graviditeten

  • Folsyre: 400 µg dagligt indtil uge 12
  • Jern: 40-50 mg jern fra 10. uge til barnet er født
  • Calcium: 500 mg kalk gennem hele graviditeten (hvis du ikke drikker mælk eller spiser mælkeprodukter)
  • D-vitamin: 10 µg gennem hele graviditeten

Når man er gravid, er behovet for forskellige vitaminer og mineraler større end normalt - undtaget A-vitamin, hvorfor multivitaminpiller til gravide oftest også indeholder mindre A-vitamin. Herudover indeholder de typisk de anbefalede mængder af folsyre og D-vitamin. Folinsyre og D-vitamin kan derimod dog tages som separate kosttilskud - men de fleste foretrækker at tage en multivitaminpille til gravide.

Jern skal oftest tages som et separat tilskud. Du kan læse meget mere om jern og folsyre i artiklen: Jern og folsyre til gravide. Her er der specifikke anbefalinger til kost og kosttilskud i løbet af graviditeten. 


Folsyre (folinsyre)

Sundhedsstyrelsens anbefaler gravide at tage 400 mikrogram folsyre dagligt i form af enten en folsyretablet eller en multivitamintablet til gravide - dette fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne i graviditeten. 

Folsyre er nødvendigt at tage som tilskud i løbet af graviditeten, idet man behøver tilstrækkeligt af vitaminet for at forebygge at børn fødes med visse typer af misdannelse af hjernen eller rygmarven (neuralrørsdefekt). 

Hvis den gravide eller dennes partner har neuralrørsdefekt samt hvis den gravide tidligere har født et barn med defekten, anbefales det at indtage 5 mg folsyre dagligt fra graviditet planlægges til og med 2 måneder henne. Tal med lægen herom. 


D-vitamin

Sundhedsstyrelsens anbefaler gravide et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten.

D-vitamin fremmer blandt andet optagelsen af calcium og vores knogleopbygning. Det er både vigtigt for mor og barn, at der suppleres med D-vitamin kosttilskud i graviditeten, da mange besidder et lavt niveau af vitaminet - især i vinterperioden.  


Jern

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide et dagligt jerntilskud på 40–50 mg ferrojern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten. Dog kan vente til med at starte med jerntilskuddet til senest i uge 18, hvis man lider meget af kvalme - dette bør man aftale med sin læge.

Kvinder har normalvis meget små jerndepoter, som kroppen typisk har et øget behov for i graviditeten. Ofteste kan man ikke dække behovet under en graviditet gennem kosten og derfor er et tilskud nødvendigt. 


Kalk (calcium)

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for kalk: ½ liter mælkeprodukt om dagen eller et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

Kalk er ligeledes vigtigt for både mor og barn. Det er af stor betydning for den gravides knogler samt udviklingen af det ufødte barns knogler. Indtager man ikke tilstrækkeligt med mælkeprodukter, bør man vælge et tilskud med kalk. 


Køb kosttilskud til gravide hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du flere kosttilskud til gravide blandt de største og mest anerkendte mærker som Livol, AminoJern, Solaray og Vitacare. Er du i tvivl om valg af mærke, eller dit behov for blandt andet D-vitamin og kalk, er du mere end velkommen til at kontakte vores eksperter på området! Du kan finde alle eksperterne her.

Du kan trygt finde det tilskud, der dækker dine behov hos os. 

Kilde: Altomkost.dk

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.