Multivitaminer

LongoVital Jubilæum - CATEGORY

Multivitaminpiller kan anvendes som et supplement til kosten. Multivitaminpiller er kendetegnet ved at indeholde en række vitaminer og mineraler, så du slipper for at tage flere forskellige vitaminpiller. Der er også multivitaminer, som henvender sig til målgrupper med særlige behov. 

Multivitaminer - hvorfor? | Indhold i multivitaminer | Mangel på vitaminer og mineraler

99 Produkt(er)

Hvorfor skal jeg tage multivitaminer?

Hvis du er en almindelig og rask person, som spiser en sund og varieret kost - evt. med inspiration fra De officielle Kostråd - er det ikke umiddelbart nødvendigt at tage et multivitamin- og mineraltilskud. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen at alle børn over 4 år og voksne tager et tilskud af D-vitamin fra oktober til april - det kan du læse mere om her. 
Hvis du derimod ikke får de næringsstoffer - herunder vitaminer og mineraler - som du skal igennem din mad (fx ved ensidig kost,  kræsenhed eller pga. sygdom), kan du evt. supplere din mad med en multivitaminpille. 

En multivitaminpille indeholder en blanding af vand- og fedtopløselige vitaminer samt mineraler. Sammensætning af tabletten giver dig på den måde de vitaminer og mineraler, du enten ikke får nok af i løbet af dagen i forbindelse med din kost - eller som din krop ikke danner nok af i sig selv.

Vitaminer og mineraler er essentielle for at kroppens funktioner kan vedligeholdes og fungere normalt

Hvis du spiser sundt og varieret, vil kroppen danne depoter med vitaminer og mineraler, som den kan tage af når behovet opstår. Det er bare ikke alle vitaminer og mineraler der lagres i depoter. Specielt vandopløselige vitaminer (vitamin B og C) skylles nemt og hurtigt ud af kroppen med urinen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på sit indtag af sund mad med indhold af netop disse vitaminer.

Ydermere er meget af den mad vi indtager i dag forbehandlet - stegt, kogt eller på anden måde behandlet. Mange af de gavnlige vitaminer og mineraler i maden går til spilde ved tilberedning, så selvom du tror at din mad indeholder masser af vitaminer og mineraler, kan du ubevidst komme til at ødelægge dem ved tilberedning. 

Anbefalinger fra myndighederne

For særlige befolkningsgrupper foreligger der dog anbefalinger om indtag af kosttilskud fra myndighederne - bl.a. for gravide, ammende og dig der der gerne vil være gravid, personer der spiser vegansk og for hvem der bør indtage kalk. Yderligere informations kan findes på Fødevarestyrelsen hjemmeside (altomkost.dk).


Hvad indeholder multivitaminer så egentlig?

Det er varierende hvad de forskellige multivitaminer indeholder - her er du nødt til at gå ind på hvert enkelt produkt og læse nærmere om indhold og ingredienser under det enkelt kosttilskud. 

Overordnet set indeholder en "almindelig" multivitaminpille dog oftest følgende:

Vitaminer

Vitamin A (retinol)
Vitamin B1 (thiamin)
Vitamin B2 (riboflavin)
Vitamin B3 (niacin)
Vitamin B5 (pantothensyre)
Vitamin B6 (pyridoxin)
Vitamin B7 (biotin)
Vitamin B9 (folinsyre)
Vitamin B12 (cobalamin)

Mineraler

Calcium (kalk)
Chrom
Jern
Jod
Kobber
Magnesium
Mangan
Selen
Zink

Nogle multivitaminer indeholder ikke K-vitamin og jern - disse er specielt egnet til dig der tager blodfortyndende medicin.  Der findes også multivitaminpiller til personer over 50 år - ligesom der også laves multivitaminer tilpasset børn. Mangel på vitaminer og mineraler

Hvis du er i tvivl om. hvorvidt du mangler bestemte vitaminer og mineraler i din krop, bør du altid kontakte din læge, som kan tage en blodprøve, der viser om du er i mangel eller ej.link til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.