Fiskeolie - Omega 3 - kvalitet til de bedste priser

Fiskeolie indeholder de essentielle omega 3-fedtsyrer, som har en lang række fordele for din sundhed. Fiskeolie bidrager især til de livsnødvendige funktioner i dit hjerte-kredsløb, din hjerne og dine led. Hvis du ikke spiser fisk to gange om ugen (Hjerteforeningen anbefaler 350 gram fisk om ugen hvoraf 200 gram bør være fed fisk), kan du med stor fordel indtage fiskeolie som kosttilskud og på den måde få dækket dit behov for de essentielle omega 3-fedtsyrer. Læs mere om fiskeolie her


Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er i dag det bedst dokumenterede kosttilskud der findes. Der er på verdensplan lavet tusindvis af videnskabelige undersøgelser. Fiskeolie kommer fra vævet af fed fisk, og her er især koldt-vands fisk de bedste kilder. Vi mennesker kan kun få tilstrækkelige mængder fiskeolie på to måder. Vi kan enten spise fed fisk minimum to gange om ugen, eller vi kan tage et kosttilskud dagligt.

Fiskeolie er en koncentreret kilde til de sunde omega 3 fedtsyrer, som også går under navnet n-3 fedtsyrer. Vores kroppe kan selv producere de fleste af de nødvendige fedtstoffer, men det er ikke tilfældet med omega3 fedtsyrer. Disse betegnes som essentielle (livsnødvendige) fedtsyrer, som vi kun kan få gennem vores fødeindtag eller via kosttilskud.

Læs også: Fiskeolie test – Sådan vælger du den bedste fiskeolie

Det specielle ved fiskeoliens fedtsyrer er, at de indeholder mange (5-6) dobbeltbindinger. De mange dobbeltbindinger betyder, at de er stærkt umættede, eller med et andet ord flerumættede fedtsyrer. Fedtsyrerne er en vigtig del af kroppens byggesten. Essentielle fedtsyrer er fedtsyrer, som mennesket skal have tilført til kroppen, da vi ikke kan danne nok selv. Derfor er det tit nødvendigt med et tilskud af Omega 3 6 9.

Det er især de to vigtige DHA og EPA syrer, som olien fra fisk indeholder, der er interessante. Disse to fedtsyrer betegnes også som marine omega-3, da de primært findes i olien fra havdyr. Nogle af de bedste fisk, du kan spise for at optage de gode omega 3 fedtsyrer, er laks, sild, hvide fisk og sardiner.


Fiskeolie virkning – hvad er fiskeolie godt for?

Det er omega 3, som giver fiskeolien sine gode egenskaber. Fedtsyrerne EPA og DHA optages i cellemembranerne i hele kroppen og fungerer som en slags beskyttende skal omkring cellerne.

Fordelene for din sundhed inkluderer:

  • Bidrager til at stabilisere hjerterytmen
  • Hjælper med at regulere blodtrykket
  • Modvirke blodets sammenklumpning, da det virker blodfortyndende
  • Kan dæmpe betændelse (inflammation) og irritation

Hvor meget fiskeolie om dagen

Du skal have mellem 600 – 1000 mg omega3 om dagen for at opnå den daglige anbefalede dosis. Det er denne dosis der skal til, for at du styrker din hjertefunktion. Det svarer til at du spiser fed fisk to gange om ugen. Fiskeolie har også en anti-inflammatorisk effekt, men for at opnå denne skal du indtage en dosis på mindst 2.400 mg om dagen.

  • Indholdet i fede fisk som f.eks. hellefisk, laks, makrel og sild, er 500-750 mg pr. 100 gr.
  • Indholdet i magre fiskearter, som f.eks. torsk, rødspætte og tun, er mindre end 250 mg pr. 100 g. Heraf udgør EPA omkring halvdelen og DHA omkring en fjerdedel.

Fiskeolie til børn

Børn har også stor nytte af fiskeoliens sundhedsfordele. Ligesom med andre kosttilskud skal børn dog ikke have de samme mængder som voksne. Det er dog ikke alle børn, der er i stand til sluge kapslerne. Det kan være svært for børn at synke kapslerne og det bliver ikke nemmere, hvis de samtidig får en ubehagelig eftersmag af fisk. Heldigvis findes der nu et stort udvalg af fiskeolie specielt til børn. Heldigvis findes der smarte, velsmagende og børnevenlige kosttilskud. Prøv for eksempel de sjove Kids Zoo, som er små, sjove ”tyggedyr” med omega 3.  En mor skriver: "Med kosttilskud fra Kids Zoo er det blevet så nemt at få min søn til at indtage fiskeolie". Eller du kan prøve Eye Q Chews med jordbærsmag.


Fiskeolie til gravide

Er du gravid, skal du stadig have omega 3. Som gravid er der store fordele i at supplere sin kost med fiskeolie som kosttilskud. De fleste gravide har faktisk et øget behov for omega 3 end normalt. Det er fordi at både dit barn og din egen krop har behov for fedtsyrerne. Det er gennem videnskabelige forsøg blevet påvist en sammenhæng mellem ekstra indtag af omega 3 under graviditeten og en forebyggelse mod komplikationer som tidlig fødsel, svangerskabsforgiftning og fødselsdepression.


Fiskeolie bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger ved at indtage fiskeolie er opstød, som smager af fisk. Dette sker dog som regel kun ved høje doser. Prøv at tage fiskeolien før et måltid, for at undgå dette. Oplever du alligevel generende opstød, kan du med fordel prøve krill olie som alternativ. Krillolien har de samme gode egenskaber som fiskeolien i form af omega 3, men olien optages bedre i maven og det gør, at du ikke får sure opstød.

I og med at fiskeolie er blodfortyndende, kan den forlænge blødningstiden, øge risikoen for at få blå mærker og næseblod. Dette er dog igen oftest ved høje doser.

Fiskeolie og anden medicin

Fiskeolie i sig selv har blodfortyndende egenskaber og det kan derfor forstærke virkningen af anden blodfortyndende medicin. Det anbefales, at du stopper med at indtage fiskeolie, hvis du skal opereres. Dette er netop på grund af oliens blodfortyndende effekt, som ikke er hensigtsmæssig under en operation. For at denne virkning kan nå at fortage sig fra kroppen, skal du stoppe dit indtag af kosttilskud ca. en uge før, du skal under kniven.

Kontakt altid din egen læge, hvis du er i tvivl om fiskeolie er rigtigt for dig og din sygdom.


Tungmetaller

Alle kosttilskud med fiskeolie som forhandles i Danmark, bliver grundigt kontrolleret, testet og tjekket for tungmetaller og forharskning. Du skal derfor ikke være nervøs for, at du indtager skadelige stoffer i forbindelse med fiskeolie som kosttilskud.


Opbevaring

Fiskeolietilskud bør opbevares ved stuetemperatur og uden for direkte sollys. Sollys kan nemlig nedbryde fedtsyrerne i produktet. Husk at overholde brugsdatoen på produktet. Lugter eller smager præparatet harsk, bør du ikke anvende det.


Vores mest populære produkter

1.    Eye Q fiskeolie
2.    EPA-GLA+ fiskeolie fra Biosym 
3.    Eye Q Chews
4.    PurePharma (nu Puori) Omega-3 O3
5.    Eskimo-3 fiskeolie med pufanox

Læs vores artikel om fedtets opbygning og vigtigheden i at vælge de korrekte fedtstoffer.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.