Fiskeolie - Omega 3 - kvalitet til de bedste priser

Fiskeolie indeholder de essentielle flerumættede omega 3 fedtsyrer EPA og DHA – som du primært finder i de fede fisk, som sild, laks og makrel.  

Hvad er fiskeolie? | Fiskeolie virkningAnbefalet dosis | Fiskeolie til børn | Fiskeolie til gravide | Opbevaring af fiskeolie

90 Produkt(er)

Hvad er fiskeolie og omega 3?

Rundt billede - Fiskeolie kapsler og et stykke rå laks på et bord

Fiskeolie kommer fra fisk, som under forarbejdning afgiver olie, der er rig på omega 3, en betegnelse for en gruppe fedtsyrer, heriblandt EPA og DHA. Disse betegnes som essentielle (livsnødvendige) fedtsyrer, som vi kun kan få gennem vores fødeindtag eller via kosttilskud. 

Flere fedtsyrer er vi nødt til at skulle have igennem kosten, da vores kroppe ikke selv danner dem. Så hvis fisk ikke er en særlig stor del af din ugentlige madplan, kan det være en god ide at supplere op med et fiskeolie kosttilskud, fx i form af kapsler eller som en flydende fiskeolie herunder også levertran. 

Flerumættede fedtsyrer i fiskeolie

Det specielle ved fiskeoliens fedtsyrer er, at de indeholder mange (5-6) dobbeltbindinger. De mange dobbeltbindinger betyder, at de er stærkt umættede - også bedre kendt som flerumættede fedtsyrer. Fedtsyrerne er en vigtig del af kroppens byggesten. Essentielle fedtsyrer er fedtsyrer, som mennesket skal have tilført til kroppen, da vi ikke kan danne nok selv. Derfor er det tit nødvendigt med et tilskud af Omega-3, -6 og -9.

Det er især de to vigtige DHA- og EPA-fedtsyrer, som olien fra fisk indeholder, der er interessante. Disse to fedtsyrer betegnes også som marine omega-3, da de primært findes i olien fra havdyr. Nogle af de bedste fisk, du kan spise for at optage de gode omega 3 fedtsyrer, er laks, sild, hvide fisk og sardiner. Hvad er DHA, EPA, GLA og ALA?

EPA, DHA, ALA og GLA har alle det tilfælles, at de er essentielle fedtsyrer som kroppen har brug for. Fedtsyrene kan deles op i forskellige grupper, men uanset hvilken gruppe de tilhører, har kroppen behov for et dagligt indtag igennem kosten eller kosttilskud.

DHA (docosahexaensyre) er en omega 3 fedtsyre som stammer fra fisk. DHA er den mest forekommende fedtsyre i centralnervesystemet.

EPA (eicosapentaensyre) er ligesom DHA en essentiel omega 3 fedtsyre der stammer fra fisk. EPA indgår i alle kroppens cellemembraner, hvor de har stor betydning for cellernes funktion.

ALA (alfalinolensyre) er også en omega-3 fedtsyre - som ikke findes i fisk, men derimod kommer fra vegetabilske kilder. Du finder det i f.eks. hørfrø, chiafrø og visse planteolier, som eksempelvis raps-, valnødde- og sojaolie. 

GLA (gammalinolensyre) Omega 6 er heller ikke en fiskeolie, men findes ofte i et komplex med fiskeolie. Omega 6 findes typisk i planteolier som majs-, vindruekerne- og solsikkeolie. Hvad er fiskeolie godt for?

Du har sikkert ofte stillet dig selv spørgsmålet om hvad er fiskeolie godt for? Og undret dig over fiskeolies virkning. Men det er ikke så meget fiskeolien, men blandingen af de forskellige fedtsyrer, som kan være god for dig. EPA og DHA kan have forskellige gode egenskaber, hvis de bliver taget i de rigtige mængder. Nedenunder kan du se hvilke. 

For DHA og EPA gælder følgende:

 • DHA hjælper til at vedligeholde en normal hjernefunktion – dette gælder for fødevarer og kosttilskud, der indeholder mindst 40 mg DHA pr. 100 g og pr. 100 kcal. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.
 • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt triglyceridniveau i blodet – her er det gældende for fødevarer og kosttilskud, der giver et dagligt indtag på 2 g DHA, og som indeholder DHA i kombination med EPA. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2 g DHA. Hvis du tager fiskeolie, som et kosttilskud, skal du være opmærksom på at dit daglige indtag ikke bør overskride 5 g EPA og DHA kombineret.
 • DHA og EPA bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk - dette gælder for fødevarer og kosttilskud, der giver et dagligt indtag på 3 g EPA og DHA. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 3 g EPA og DHA. Hvis du tager fiskeolie, som et kosttilskud, skal du være opmærksom på at dit daglige indtag ikke bør overskride 5 g EPA og DHA kombineret.


Find den bedste fiskeolie til dig

I vores store sortiment af fiskeolie, finder du mange forskellige mærker, som hver især producerer fiskeolie kosttilskud. Men hvilken fiskeolie er bedst? Svaret på dette kan være meget individuelt. Det kan f.eks. være et spørgsmål om konsistens - om du mest er til fiskeolie piller eller kapsler, som de oftest bliver kaldt, eller tygbare fiskeolie tabletter. Det kan også være et spørgsmål om, dine fiskeolie piller skal være smagsneutrale eller tilført lidt ekstra smag. Så der er nogle få ting, du kan tage stilling til, for at gøre det nemmere for dig selv at vælge dit fiskeolie kosttilskud. Fiskeolie favoritter

Rundt billede - Fiskolie kapsler der ligger i to hænder

Nedenunder finder du vores kunders favoritter, når det kommer til fiskeolie. Der er både eksempler på fiskeolie piller, tygbare fiskeolie tabletter, flydende fiskeolie. 

Fiskeolie piller/ fiskeolie kapsler:

 • Eye Q fiskeolie piller - har skiftet navn til Equazen fiskeolie og er baseret på små fisk. Eye q fiskeolie er smagsneutral.
 • Futura fiskeolie piller - kendt for at være en god og budgetvenlig fiskeolie.
 • Puori fiskeolie piller - en bæredygtig fiskeolie, som indeholder en høj dosis af omega 3.
 • Bodylab fiskeolie piller - god kilde til omega 3 og er glutenfri, laktosefri og uden tilsat sukker.
 • Eskimo fiskeolie piller - har skiftet navn til Eskio-3, og indeholder et patenteret middel kaldt Pufanox, som er en blanding af forskellige antioxidanter, der gør at fiskeolien holdes frisk.

Tygbare fiskeolie tabletter:

 • Eye Q fiskeolie chews - har skiftet navn til Equazen chews, som er gode, hvis du har svært ved at sluge store fiskeolie piller. De tygbare fiskeolie tabletter har en dejlig smag af jordbær.
 • Vitayummi Omega 3 – kan bruges både til børn og voksne og har en smag af citrus.
 • Kids Zoo Omega-3 gummies - små velsmagende tyggedyr til børn.

Flydende fiskeolie:

 • Eskimo flydende fiskeolie - har skiftet navn til Eskio-3 Pure flydende fiskeolie- indeholder, som resten af Eskio-3 serien også Pufanox.
 • Møllers flydende fiskeolie - også kendt som Möllers Tran – er udviklet igennem mange generationer og for en god smagsoplevelse er der varianter der indeholder en god smag af fx citrus eller æble.


Hvor meget fiskeolie om dagen?

Det anbefales at du spiser 350g fisk om ugen, heraf skal mindst 200g være fed fisk, så som laks, ørred, sild og makrel. Anbefalinger kommer bl.a. af, at fisk er hovedkilden til omega 3 fedtsyrerne DHA og EPA. 

Skema over fisk og hvor meget DHA og EPA de indeholder

*Det samlede indhold af EPA+DHA er baseret på tal fra Fødevaredata, version 4, 2019, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet. 

Det anbefales at minimum 1% af energien fra din mad, bør komme fra omega 3 fedtsyrer. For en voksen mellem 18-60 år, vil et dagligt indtag på 2,4-3,6 g pr. dag ofte være nok alt afhængig af dit energibehov. Fiskeolie - gravid

Som gravid skal du være ekstra opmærksomhed på, om du får den rette mængde vitaminer og mineraler, da du nu ikke kun skal tænke på dig selv, men også den lille baby, som vokser i maven på dig.  

Hvis du er gravid og gerne vil supplere din kost med et fiskeolie kosttilskud bør du rådføre dig med din læge herom og desuden skal du være opmærksom på at stoppe indtaget af fiskeolie senest 4 uger inden termin, da fiskeolie kan have en blodfortyndende effekt. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen anbefalinger om indtag af fiskeolie, hvis du er gravid. Rundt billede - Mor og datter ude i skoven

Fiskeolie - børn

Hvis dit barn ikke får de anbefalede mængder fisk igennem den daglige kost, kan man supplere med et kosttilskud. Fiskeolie kan dog være svært at få børn til at tage. Mange børn er dårlige til at sluge piller og kapsler, og den ubehagelige eftersmag af fisk er også med til at afskrække visse børn, der ikke bryder sig om fisk.

Gør det nemt for børn at få omega-3

Heldigvis findes der nu et stort udvalg af fiskeolie specielt til børn. I udvalget med smarte, velsmagende og børnevenlige fiskeolie kosttilskud finder du bl.a. de sjove Kids Zoo eller VitaYummi, som er små, sjove ”tyggedyr” med omega-3. 


Fiskeolie bivirkninger

Der er ikke observeret alvorlige bivirkninger ved indtag af fiskeolie i anbefalede doser. Den mest almindelige “bivirkning” ved at indtage fiskeolie er opstød, som smager af fisk. Prøv at tage fiskeolien før et måltid, for at undgå dette. Ved meget store doser fiskeolie kan du opleve løs afføring og opkast.  

Det anbefales at stoppe indtaget af fiskeolie 1 uge før en operation pga. den blodfortyndende effekt. Du kan genoptage indtagningen af fiskeolie, tidligst 1 uge efter operationen, hvis der ikke har været nogle komplikationer.

Fiskeolie og anden medicin

Hvis du tager blodfortyndende medicin, skal du være ekstra opmærksom, da fiskeolie i høje doser, kan forstærke virkningen af den blodfortyndende medicin. Det anbefales, at du stopper med at indtage fiskeolie, hvis du skal opereres. Dette er netop på grund af fiskeolies blodfortyndende effekt, som ikke er hensigtsmæssig under en operation. For at denne virkning kan nå at fortage sig fra kroppen, skal du stoppe dit indtag af fiskeolie ca. en uge før din operation.

Kontakt altid din egen læge, hvis du er i tvivl om fiskeolie er rigtigt for dig og din sygdom. De vil kunne rådgive dig ud fra lige netop din situation, så du kan passe bedst muligt på din krop.Tungmetaller i fiskeolie

Alle kosttilskud med fiskeolie som forhandles i Danmark, bliver grundigt kontrolleret, testet og tjekket for tungmetaller og harskning. Du skal derfor ikke være nervøs for, at du indtager skadelige stoffer i forbindelse med fiskeolie kosttilskud købt i Danmark.Opbevaring af fiskeolie

Fiskeolie kosttilskud bør opbevares ved stuetemperatur og uden direkte sollys, medmindre andet er angivet på selve produktet. Vær særligt opmærksom på ikke at opbevare din fiskeolie lige i solen, da sollys nemlig kan nedbryde fedtsyrerne i produktet. Husk at overholde brugsdatoen på produktet. Lugter eller smager præparatet harsk, bør du ikke anvende det.


Køb fiskeolie hos Med24

I vores store sortiment, kan du helt sikkert finde lige den fiskeolie, som opfylder dine kriterier. Om det skal være fiskeolie piller, tyggebare tabletter eller flydende fiskeolie, så har vi det hele her hos os. Du har altid mulighed for at få gratis fragt, og vi gør vores bedste for, at du får din pakke så hurtigt som muligt.  


link til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.