Fiskeolie - Omega 3 - kvalitet til de bedste priser

Fiskeolie indeholder de essentielle omega 3-fedtsyrer, som har en lang række fordele for din sundhed. Fiskeolie bidrager især til de livsnødvendige funktioner i dit hjerte-kredsløb, din hjerne og dine led. Hjerteforeningen anbefaler 350 gram fisk om ugen hvoraf 200 gram bør være fed fisk, men du kan også med stor fordel indtage fiskeolie som kosttilskud.

Hvad er fiskeolie? | Anbefalet dosis | Fiskeolie til børn | Fiskeolie til gravide | Opbevaring af fiskeolie

Hvad er fiskeolie?

fiskeolie

Fiskeolie er en essentiel olie, der er blandt de mest populære kosttilskud i Danmark. På verdensland har den spændende olie været genstand for tusindvis af videnskabelige undersøgelser, hvor det er blevet slået fast, at fiskeolie kan være gavnlige for vores kroppe og helbred. Fiskeolie kommer af vævet fra fed fisk, hvor især koldvands fisk er gode kilder til fiskeolie. Indholdet af de essentielle omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA) er med til at gøre fiskeolie sundt. Mennesker kan nemlig ikke selv danne omega-3, hvorfor vi enten skal spise fed fisk minimum to gange om ugen eller tage et dagligt kosttilskud.

Fiskeolie er en koncentreret kilde til de sunde omega 3 fedtsyrer, som også går under navnet n-3 fedtsyrer. Vores kroppe kan selv producere de fleste af de nødvendige fedtstoffer, men det er ikke tilfældet med omega3 fedtsyrer. Disse betegnes som essentielle (livsnødvendige) fedtsyrer, som vi kun kan få gennem vores fødeindtag eller via kosttilskud.

Flerumættede fedtsyrer

Det specielle ved fiskeoliens fedtsyrer er, at de indeholder mange (5-6) dobbeltbindinger. De mange dobbeltbindinger betyder, at de er stærkt umættede - også kendt som flerumættede fedtsyrer. Fedtsyrerne er en vigtig del af kroppens byggesten. Essentielle fedtsyrer er fedtsyrer, som mennesket skal have tilført til kroppen, da vi ikke kan danne nok selv. Derfor er det tit nødvendigt med et tilskud af Omega-3, -6 og -9.

Det er især de to vigtige DHA og EPA syrer, som olien fra fisk indeholder, der er interessante. Disse to fedtsyrer betegnes også som marine omega-3, da de primært findes i olien fra havdyr. Nogle af de bedste fisk, du kan spise for at optage de gode omega 3 fedtsyrer, er laks, sild, hvide fisk og sardiner.


Fiskeolie virkning – hvad er fiskeolie godt for?

Det er omega 3, som giver fiskeolien sine gode egenskaber. Fedtsyrerne EPA og DHA optages i cellemembranerne i hele kroppen og fungerer som en slags beskyttende skal omkring cellerne.

Fordelene for din sundhed inkluderer:

 • Bidrager til at stabilisere hjerterytmen
 • Hjælper med at regulere blodtrykket
 • Modvirke blodets sammenklumpning, da det virker blodfortyndende
 • Kan dæmpe betændelse (inflammation) og irritation

Hvor meget fiskeolie om dagen?

Du skal have mellem 600 – 1000 mg omega3 om dagen for at opnå den daglige anbefalede dosis. Denne dosis er nødvendigt for at du styrker din hjertefunktion. Det svarer til at du spiser fed fisk to gange om ugen. Fiskeolie har også en anti-inflammatorisk effekt, men for at opnå denne skal du indtage en dosis på mindst 2.400 mg om dagen.

 • Indholdet i fede fisk som f.eks. hellefisk, laks, makrel og sild, er 500-750 mg pr. 100 gr.
 • Indholdet i magre fiskearter, som f.eks. torsk, rødspætte og tun, er mindre end 250 mg pr. 100 g. Heraf udgør EPA omkring halvdelen og DHA omkring en fjerdedel.

Fiskeolie til børn

Børn har også stor nytte af fiskeoliens sundhedsfordele. Ligesom med andre kosttilskud skal børn dog ikke have de samme mængder som voksne. Fiskeolie kan dog være svær at få børn til at tage- Mange børn er dårlige til at sluge piller og kapsler. Den ubehagelige eftersmag af fisk er også med til at afskrække visse børn, der ikke bryder sig om fisk.

Gør det nemt for børn at få omega-3

Heldigvis findes der nu et stort udvalg af fiskeolie specielt til børn. I udvalget med smarte, velsmagende og børnevenlige kosttilskud finder du bl.a. de sjove Kids Zoo, som er små, sjove ”tyggedyr” med omega 3. 

Blandt anmeldelserne af produktet skriver forældre bl.a.:
    •   "En super produkt - mine unger på 2 år guffer dem i sig, og de har helt styr på at de skal have TO stk. Dejligt med et alternativ når de små ikke vil spise fisk."

    •   "Med kosttilskud fra kids zoo er det blevet så nemt at få min søn til at indtage fiskeolie+multivitamin"

    •    "De er super gode til at få kræsne børn til at spise sine vitaminpiller. Kæmpe plus til dem."


Fiskeolie bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger ved at indtage fiskeolie er opstød, som smager af fisk. Dette sker dog som regel kun ved høje doser. Prøv at tage fiskeolien før et måltid, for at undgå dette. Oplever du alligevel generende opstød, kan du med fordel prøve krill olie som alternativ. Krillolien har de samme gode egenskaber som fiskeolien i form af omega 3, men olien optages bedre i maven og det gør, at du ikke får sure opstød.

I og med at fiskeolie er blodfortyndende, kan den forlænge blødningstiden, øge risikoen for at få blå mærker og næseblod. Dette er dog igen oftest ved høje doser. Skal du opereres eller er du generelt bekymret for forlænget blødningstid, kan du kontakte din læge. De vil kunne rådgive dig ud fra lige netop din situation, så du kan passe bedst muligt på din krop.

Fiskeolie og anden medicin

Fiskeolie i sig selv har blodfortyndende egenskaber og det kan derfor forstærke virkningen af anden blodfortyndende medicin. Det anbefales, at du stopper med at indtage fiskeolie, hvis du skal opereres. Dette er netop på grund af oliens blodfortyndende effekt, som ikke er hensigtsmæssig under en operation. For at denne virkning kan nå at fortage sig fra kroppen, skal du stoppe dit indtag af kosttilskud ca. en uge før, du skal under kniven.

Kontakt altid din egen læge, hvis du er i tvivl om fiskeolie er rigtigt for dig og din sygdom.


Tungmetaller

Alle kosttilskud med fiskeolie som forhandles i Danmark, bliver grundigt kontrolleret, testet og tjekket for tungmetaller og forharskning. Du skal derfor ikke være nervøs for, at du indtager skadelige stoffer i forbindelse med fiskeolie som kosttilskud.


Opbevaring

Fiskeolietilskud bør opbevares ved stuetemperatur og uden for direkte sollys. Sollys kan nemlig nedbryde fedtsyrerne i produktet. Husk at overholde brugsdatoen på produktet. Lugter eller smager præparatet harsk, bør du ikke anvende det.


Vores mest populære produkter

Blandt vores mange produkter med fiskeolie har vores kunder nogle favoritter, som de køber igen og igen. Vil du gerne købe fiskeolie har højeste kvalitet, så du får gavn af omega-3's mange gode egenskaber? Hold øje med følgende ting:

 • Mange og gode anmeldelser: Der er en god grund til, at nogle produkter har op mod 50 anmeldelser med 5 stjerner
 • Friend of the sea-certificering: Din garanti for skånsomt og bæredygtigt fiskeri
 • Et højt indhold af EPA og DHA: Et højt indhold af omega-3 fedtsyrer giver et mere effektivt kosttilskud

Du kan læse om certificering, indhold af DHA og EPA og anbefalet indtag på det enkelte produkt. Hvis du stadig er i tvivl om den bedste fiskeolie til dig kan du se vores kunders favoritter nedenfor.

 1. Eye Q fiskeolie
 2. EPA-GLA+ fiskeolie fra Biosym
 3. Eye Q Chews
 4. PurePharma (nu Puori) Omega-3 O3
 5. Eskimo-3 fiskeolie med pufanox


link til toppen

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?