Fiskeolie til børn

Hjælp dit barn med at få nok omega-3 med fiskeolie til børn. Omega-3's essentielle fedtsyrer har en lang række fordele for din sundhed, hvorfor det er vigtigt at spise nok fødevarer med omega-3 eller tage et dagligt kosttilskud. Bliv klogere på de mange fiskeolier til børn her! 

Hvad er fiskeolie? | Populære fiskeolier til børn | Anbefalinger | Bedste fiskeolie | Bivirkninger

28 Produkt(er)

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie kan komme fra mange forskellige fisk, bl.a. makrel, laks, sardiner og ansjoser. Fiskeoliens egenskaber kommer fra omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA, der er vigtige for kroppen. Vi er ikke selv i stand til at danne disse essentielle fedtsyrer, hvorfor vi enten må spise fed fisk 2 gange om ugen eller tage kosttilskud. 

Børn har ligesom voksne også brug for omega-3. Nogle af de populære produkter med fiskeolie er dog ikke egnet til børn under 11 år. Derfor finder du her på siden udelukkende fiskeolie, som gerne må indtages af mindre børn. Her vil de fleste produkter være til børn over 1, 2 eller 3 år. Læs altid på det enkelte produkt om dosering og aldersgrænse. 


Fiskeolies egenskaber

Indholdet af omega-3 er afgørende for, om en fiskeolie har betydning for din krop og sundhed. Omega-3 har følgende egenskaber: 

  • Påvirker cellernes funktion og stofskiftet
  • Bidrager til at stabilisere hjerterytmen
  • Hjælper med at regulere blodtrykket
  • Modvirker blodets sammenklumpning og mindsker risikoen for blodpropper
  • Kan dæmpe inflammation og irritation

Populære fiskeolier til børn

Bliv klogere på nogle af de mest populære produkter med omega-3 til børn her! 

Eye Q Fiskeoliekapsler

Prøv de Friends of the SEA-certificerede fiskeoliekapsler fra Eye Q til voksne og børn. Denne fiskeolie indeholder både EPA, DHA, GLA og omega-6 fedtsyrer. Derudover hverken lugter eller smager de små kapsler af fisk, så alle børn og voksne over 2 år nemt kan sluge dem. Hvis det alligevel er svært, finder du også Eye Q tyggekapsler med jordbær smag. 

Vegansk omega-3 fra VitaYummy

Har du svært ved at tage kosttilskud med fiskeolie eller lever du og dit barn vegansk? De fine vingummier fra VitaYummy indeholder omega-3 fra alger og er et vegansk alternativ til fiskeolie. VitaYummy har desuden et stort udvalg af vingummi vitaminer, så alle der ikke bryder sig som piller nemt kan få de rette vitaminer og mineraler. 

Flydende fiskeolie fra Bornholms

Den populære, flydende fiskeolie fra Bornholms er tilsat citrus, så du nemt kan blande din fiskeolie i andre drikkevarer eller blot drikke det rent. Fiskeolien er islandsk og er af høj kvalitet. Med det høje indhold af EPA og DHA får du meget for pengene, ligesom alle over 1 år kan benytte den flydende fiskeolie. 


Hvor meget fisk bør børn spise om ugen?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn over 3 år g voksne følger De officielle Kostråd. Her lyder anbefalingerne, at du skal spise 350g fisk om ugen, heraf 200g fed fisk. Fede fisk tæller blandt andet laks, sild, makrel og ørred. Husk at variere mellem de forskellige fisk.  

350g fisk ugentligt svarer til at spise fisk 2 gange om ugen til hovedret samt flere gange om ugen som pålæg. Alle former for fisk og skaldyr tæller med, herunder opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt. Vær opmærksom på indtaget af rovfisk som eksempelvis tun, som Fødevarestyrelsen anbefaler at gravide, ammende og børn under 15 år begrænser indtaget af. 


Hvilken fiskeolie er bedst til børn?

Hvis dit barn ikke spiser nok fisk ugentligt, kan fiskeolie som kosttilskud være en alternativ kilde til omega-3 fedtsyre. Det er omega-3, som har gavnlige egenskaber for kroppen. De billige produkter har ofte en lavere koncentration af omega-3, hvor de dyre omvendt har et højt indhold. Du kan læse nærmere på det enkelte produkt for at se, hvor meget omega-3 kosttilskuddet indeholder. 

Derudover er det altid en god idé, at kigger efter IFOS eller Friend of the Sea-certifikater, da disse er din sikkerhed for skånsomt fiskeri og høj kvalitet af din fiskeolie. Vælger du fiskeolie baseret på små fisk, vil indholdet af tungmetaller ofte være lavere, hvorfor rensningsprocessen er mere skånsom.Bivirkninger ved fiskeolie-kosttilskud

De hyppigste bivirkninger ved fiskeolie til børn og voksne er fiskesmagende opstød og forbigående løs afføring ved høje doser. Du bør desuden være opmærksom på, at blodet bliver mere tyndtflydende, hvilket kan være årsag til forlænget blødningstid. Konsulter altid din læge ved spørgsmål og bekymringer angående fiskeolie og andre kosttilskud. Særligt i forhold til forestående operationer og ved brug af anden medicin skal du være opmærksom.  

pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.