Jern

Jern er et vigtigt mineral for kroppen. Jern binder ilten til de røde blodlegemer, og er derfor nødvendig for transporten af ilt i kroppen. Jern findes naturligt i bl.a. fuldkornsprodukter, tørrede frugter, nødder, køb mm. Læs mere om jern her.


35 Produkt(er)

Mere om jern mineraler

Jern er et mikronæringsstof som spiller en stor rolle i mange processer i kroppen, som f.eks. dannelsen af røde blodlegemer, transporten af ilt (oxygen), omdannelsen af blodsukker, produktionen af enzymer. I forbindelse med de første to funktioner er det klart, at jern er livsvigtigt. Det er derfor væsentligt at få nok jern.

Jern i mad

Hvis man spiser en jernholdig kost, vil man ofte få jernbehovet dækket. Jernholdige fødevarer omfatter: Bladgrøntsager såsom brøndkarse og grønkål, æg, fisk, hvidt og rødt kød, tørret frugt, nødder og frø samt bælgfrugter og bønner. For voksne er den anbefalede daglige tilførsel af jern ca. 15 mg.

Jernmangel

Desværre er mangel på jern blandt de mest almindelige mangeltilstande i dag, især hos kvinder, som tit har kronisk jernmangel, der fører til jernmangel-anæmi. Der er en række jernmangel symptomer, som f.eks. bleg hud og skøre negle, træthed, svaghed, svimmelhed og forpustet, hovedpine, hurtig eller unormal hjerterytme, kolde hænder og fødder, prikkende fornemmelse i benene, hævet eller øm tunge.

Overdosering

Hvis man har taget for meget jern (over 20 mg) kan det føre til maveproblemer, såsom mavesmerter, forstoppelse og sortfarvet afføring. Overdosering af jern kan også være årsag til kvalme og opkastning.

Jerntilskud

Vi tilbyder et stort udvalg af jerntilskud i flere orale doseringsformer, såsom kapsler, tabletter, flydende, dråber, brusetabletter og spray.

Du kan læse mere om de forskellige mineraler i vores mineralguide.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.