Jerndråber til baby

Skrevet af


Den første tid med din baby er både overvældende og fantastisk, men kan på mange punkter også virke uoverskuelig. Alle vil opleve tvivl om hvad, der er bedst at gøre for den lille ny – og der er selvfølgelig ingen tvivl om, at man som nybagt forælder ønsker at gøre sit ypperste for at udvise omsorg og kærlighed samt at skabe de bedste forudsætninger for barnets fremtid.

Jern som tilskud til baby?

Det er vigtigt for barnet at få de rette nærringstoffer. Egentlig burde babyens eller barnets overordnede behov blive dækket via modermælken og den faste føde, men kosttilskud kan stadig være nødvendige. Her er det en god ide at rådføre sig med læge eller sundhedsplejerske. Sundhedsstyrelsen anbefaler at give tilskud af D-vitamin til alle børn fra 2 uger til 4 år. 

For tidligt fødte børn har særlige behov for både vitaminer og mineraler. 
Vitaminer og mineraler er, i deres korrekte mængde, nødvendige for alle kroppens funktioner. Men inden du begiver dig ud i kosttilskud til dit barn, er det dog stærk anbefalet, at du spørger din læge eller sundhedsplejerske til råds, så barnets behov dækkes optimalt og på baggrund af al professionel viden - således vil du også kunne tage hånd om dit barn med en helt tryg mavefornemmelse. 

Hvad bruger kroppen jern til?

Jern er et mineral, hvis fornemmeste opgave er at udgøre den centrale del i hæmoglobinmolekylet i de røde blodlegemer. Jern er herfor ansvarlig for at binde ilten i blodet, sørge for at ilten transporteres rundt i kroppen og er derpå livsnødvendig, da størstedelen af kroppens processer er iltkrævende.

Mangel på jern viser sig ved irritable, udkørte og uoplagte børn. Man kan dog opleve jernmangel i alle aldre. Det ses især hos kvinder, hvilket kan være forårsaget af kraftige menstruationer eller graviditet. Vi tilbyder hos Med24.dk forskellige tilskud af jern. Du kan finde hele vores sortiment her. Desuden kan du læse vores artikel om jern i forhold til graviditet. 

Skal alle børn have tilskud?

Det er ikke alle børn der har behov for et tilskud af jern. Ifølge Sundhedsstyrelsen har præmature børn, som er født før uge 37,  et stort behov for jern, da de kommer til verden med meget små jerndepoter og samtidig vokser meget hurtigt.

Jerntilskud til for tidligt fødte børn*:
Børn med en fødselsvægt under 1500 g anbefales: 8 mg dagligt til barnet bliver 12 måneder.
Børn med en fødselsvægt over 1500 g anbefales: 8 mg dagligt til barnet bliver 6 måneder.

Jerntilskud til børn født til tiden (fulde 37 uger)*:
Børn med en fødselsvægt på under 2500 g. anbefales: 8 mg dagligt til 6 måneder.

Børn, der indtager mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, bør reduceres til ½ dosis af jerntilskud, så de får 4 mg. hver dag eller 8 mg. hver anden dag.

Vigtigt med en varieret kost

Husk at nogle børn ikke har behov for tilskud af vitaminer og mineraler, udover de anbefalede tilskud. Behovet for næringsstoffer bør netop helst dækkes gennem en varieret kost. 

Følg lægens råd

Vitaminer og mineraler kan i for store mængder være skadelige. Man bør derfor også være yderst forsigtig med at give babyer eller små børn kosttilskud samt berigede madvarer. En kærlig tanke om at ville berige sine børn med vigtige næringsstoffer bør ikke ende galt, og derfor er det vigtigt, at du følger lægens anvisninger, så det ikke bliver vanskeligt at gennemskue, hvad dit barn behøver.

Følg anbefalingerne fra sundhedsstyrelsen

For dit barns optimale velvære, vækst og trivsel er det vigtigt at følge de officielle anbefalinger. Du kan læse råd om mad til spædbørn fra Sundhedsstyrelsen her. 

Hvilke madvarer kan jeg tilbyde mit barn, som bidrager med jern?

Mad indeholder to typer jern: hæm-jern og non-hæm jern. Hæm-jern findes i kød, indmad (såsom leverpostej) og fisk. Non-hæm jern fås udelukkende gennem vegetarisk kost og findes især i kornprodukter og grøntsager.

Jernet, der findes i korn og grøntsager optages ikke nær så effektivt som jernet fra kød, indmad og fisk. Man kan dog øge optagelsen af jern fra korn og grøntsager ved at spise kød eller madvarer med C-vitamin – såsom frugt og grøntsager – i samme måltid. 

Køb jern dråber til baby hos Med24.dk

Hos Med24.dk tilbyder vi sunde og sikre valg indenfor jerndråber til dit barn. Jerndråber er et kosttilskud, der indeholder jern i form af jernkilden ferripyrophosphat. I vores sortiment finder du:

- Danasan jerndråber

- Meda jerndråber (jerndråber medic)

Jerndråberne er lette at dosere. De kan blandes i juice, saft, mos samt anden mad eller drikke og er derfor sikre og nemme at give dit barn. Husk at omryste flasken inden brug og opbevar den koldt efter åbning. Jerndråber bør derudover anvendes højest 3 måneder efter åbning! 

*Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.