Calcium - Kalk Chrom Jern Jod Kalium Kobber Magnesium Mangan Natrium Selen Silicium - Silica Zink Sammensatte mineraler

Mineraler

Mineraltilskud fås både som enkelte mineraler og som kosttilskud med flere mineraler i samme produkt. Nedenfor har vi samlet de produkter, som er baseret på enkelte mineraler. Vi gør opmærksom på, at det enkelte mineral i følgende produkter derfor udgør grundstammen, men at tilskuddet også kan indeholde flere vitaminer og mineraler.

Hvad er mineraler? | Mineraler i Kroppen | Mineral mangel

245 Produkt(er)

Hvad er mineraler?

Vi har alle hørt om mineraler, og hvor vigtige de er for kroppens funktioner, men hvad er det egentlig for en størrelse, der er tale om?

Mineraler er stoffer som kroppen ikke selv er i stand til at producere. De fungerer enten som hjælpestoffer for vitaminers funktion eller som byggesten i kroppen. Mineraler er derfor stoffer, som er med til at vedligeholde og styrke kroppens funktioner samt sundhed.

Mineraler er herfor også nødvendige for liv og helbred. Vi får mineraler fra den mad, vi spiser og det væske vi drikker. I nogle tilfælde er det nødvendigt at tage et tilskud af mineraler bl.a. i form af jern i forbindelse med kraftige menstruationer og graviditet.  

Mineraler i kroppen

Selvom din krop har brug for mineraler, har den ikke behov for dem alle sammen. Der findes et hav af mineraler, og blot en del af dem er nødvendige for kroppen. Hvilke mineraler man kan have særligt behov for varierer fra person til person – Om man er rask, syg eller lider mangel på et bestemt mineral.

Vælger man bl.a. at fjerne bestemte grupper af fødevarer fra sin kost, vil man komme til at lide mangel af mineraler. Veganere, vegetarer samt laktoseintolerante vil derfor særligt opleve behov for kosttilskud af mineraler. 

Mineralers funktion

Hvert mineral er helt unikt på baggrund af dets evne til at bidrage til forskellige livsvigtige dele og processer i kroppen. 

 • Calcium og magnesium bidrager bl.a. vedligeholdelse af knogler og tænder.
 • Zink bidrager til immunsystemet og vedligeholdelsen af normal hud.
 • Jern bidrager til kroppens transport af ilt samt energistofskiftet.
 • Zink bidrager til kroppens omsætning af næringsstoffer.
 • Kalium bidrager til normalt blodtryk samt muskel- og neurologisk funktion.

Mangel på mineraler

For den almene dansker, der spiser sundt og varieret, er der generelt ikke behov for mineral tilskud. Som påpeget vil fødedygtige kvinder dog ofte kunne opleve mangel på jern. Folk med knogleskørhed anbefales på baggrund af Sundhedsstyrelsen anbefalinger også at tage calcium som tilskud. Behovet er helt individuelt og kan tages op med din læge. De fleste bliver henvist til diverse kosttilskud, der er en sund, hurtigt optagelig og god vej til de livsnødvendige stoffer. 

Mineraler i mad

Der findes forskellige kilder til mineraler. Mineraler findes overordnet i alle fødevarer, og de tilføres derpå hver eneste dag til kroppen i forskellige mængder og typer. De enkelte fødevarer indeholder alt fra et til flere mineraler, og det er derfor vigtigt at have en varieret kost hvorpå sit behov for alle mineraler bliver dækket.

Nogle af de mest essentielle mineraler finder du i:

Postevand: Jod og Magnesium

Mælk- og mejeriprodukter: Kalk, Magnesium, Kalium, Selen, Zink og Jod

Kød, fjerkræ og fuldkornsprodukter: Jern, Magnesium, Selen, (natrium) og Zink

Grøntsager, frugt eller bær: Jern, Jod, Kalium og Magnesium 

Oversigt over mineraler

Navne på mineraler: 

 • Magnesium
 • Fosfor
 • Kobber
 • Jern
 • Jod
 • Calcium (kalk)
 • Kalium
 • Krom
 • Natrium
 • Selen
 • Zink
 • Mangan
 • Molybdæn

Mineraler dosering

Som hovedregel bør du altid læse på pakningen eller indlægssedlen hos produktet, hvor meget den anbefalede dosis er i forhold til de enkelte mineraler og kosttilskud. 

Kan man få for mange mineraler?

Det er muligt at få for mange mineraler, men det sker yderst sjældent blot igennem normal kost. De hyppigste bivirkninger, der kommer som følge af en overdosering, er mavesmerter, hovedpine og kvalme.

Et eksempel kunne være hvis man spiser mange og store mængder af forarbejdede fødevarer som kødpålæg, brød, pølser og fast food. Her kan man få for meget natrium (salt) i kroppen. Salt er dog vigtigt at få tilført til kroppen, men for store mængder kan få fatale konsekvenser - Læs blot om natrium og dets egenskaber her! 

Der skal dog yderst store doser til, førend du oplever alvorlige bivirkninger, og man bør derfor ikke frygte anvendelse af mineral kosttilskud, så længe man følger produktets anbefalede daglige dosis. 

Køb mineral kosttilskud hos Med24.dk

Hos Med24.dk forhandler vi et stort sortiment indenfor mineral kosttilskud. I udvalget finder du nogle af de største, mest kendte og kvalitetsbevidste brands indenfor tilskud, herunder: Omnimin, Solaray, Pharma Nord og Unikalk!

Er du på udkig efter specielle certificeringer såsom “Vegan Friendly” eller “Glutenfri segl” tilbyder vi ligeledes tilskud til dig. I udvalget finder du herudover kosttilskud med sammensatte mineraler, Mangan, Kalk, Jod og meget mere!

Er du i tvivl om dit valg, er du velkommen til at kontakte en af vores eksperter. De vil med glæde hjælpe dig med at finde det mineral tilskud, der kan bidrage til det du går og mangler. Du kan møde alle vores eksperter her! 

Hvis du vil vide endnu mere om mineraler

Vores farmakonomer har skrevet nogle fantastiske artikler om de enkelte mineraler:

Magnesium:
Læs mere om magnesiums store rolle i et sundt helbred her!

Selen:
Læs hvorfor selen er vigtigt at indtage.

Jern:
Blive klogere på jern og folsyre i forbindelse med graviditet.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.