Silicium, kisel og silica

Silicium er et særligt spormineral (mikromineral), der antages at have stor betydning for hud, hår og negle. Det er derfor, at silicium i mange kredse er kendt som "beauty"-mineralet i daglig tale.

Hvad er silicium? | Silicium i mad | Siliciummangel

14 Produkt(er)

Hvad er silicium?

Silicium er et spormineral, der ofte kædes sammen med hud, hår og negle. At det er et spormineral betyder, at vi ikke behøver at få tilført en ligeså stor mængde af mineralet dagligt som fx kalk, magnesium og natrium. Silicium findes i naturen bundet i mange forskellige molekyler, og samlet set er silicium det andet mest forekommende stof i jordskorpen efter ilt (oxygen). Oftest danner silicium en forbindelse med to iltmolekyler kaldet kisel eller silica, hvis kemiske betegnelse er siliciumdioxid (SiO2). Du kan også finde silicium i andre forbindelser som fx kiselsyre eller silikat. Når du hører eller læser ordet kisel, er det altså en betegnelse for molekylet siliciumdioxid, der indeholder mineralet silicium.


Silicium i mad

Silicium findes i rigtig mange forskellige fødevarer fx i form af kisel og det hænger sammen med, at det er det næstmest udbredte stof på Jorden. Der findes et væld af gode vegetabilske kilder til silicium og kisel og et udvalg af siliciumrige fødevarer er:

- Frugt og grøntsager såsom dadler og bønner
- Kornprodukter med fuldkorn som byg og brune ris
- Urter som padderokke, brændenælde og mælkebøtte

Hvis du ikke kan få dit silicium behov dækket gennem din kost, eller du er i tvivl om, hvorvidt du dagligt får en tilstrækkelig mængde kisel, er det muligt at supplere din kost med et silicium tilskud, et kosttilskud med kisel eller såkaldt spisekisel. Her hos Med24.dk kan du finde forskellige silicium præparater, som f.eks. Spisekisel (kisel tabletter, kisel pulver eller kisel piller) fra Natur Drogeriet og Silicium piller fra Berthelsen.

For voksne og børn fra 11 år er den vejledende værdi (per anbefalet daglig dosis) af silicium i kosttilskud 13 mg, men der er endnu ikke fastsat nogen øvre tolerabel grænse for et længerevarende dagligt indtag (UL og TGL).


Siliciummangel

Silicium regnes faktisk ikke som et essentielt næringsstof for mennesker, selvom det findes mange steder i menneskekroppen. Derfor er der heller ikke noget tydeligt svar på, om du oplever bivirkninger, hvis du ikke har så meget silicium eller kisel i kroppen.

Det antages, at kisel og nærmere betegnet silicium har betydning for knogler, bindevæv, hud, hår og negle, som er vævstyper, der kræver en særlig stærk struktur. Derudover er der muligvis en sammenhæng mellem kisel og silicium og slimhinder, immunforsvar og lymfesystemet i kroppen, og hvis du oplever problemer i forbindelse med disse områder, eller døjer med svagt hår og tynde negle, kan du forsøge dig med et kosttilskud som Silica Ekstra fra Berthelsen og Dansk Farmaceutisk Industri, som har til formål at bidrage til normal hud, hår, negle, syn, hormonaktivitet, immunforsvar, knogler, slimhinder, frugtbarhed, bloddannelse og meget mere. Silica Ekstra indeholder kisel fra agerpadderok ekstrakt, og padderok er en plante med et højt indhold af kisel.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.