Jod

NB! Kosttilskud med jod beskytter IKKE mod radioaktiv stråling. Læs mere her!
Bliv klogere på jod - det essentielle sporstof, der er nødvendigt for, at skjoldbruskkirtlen kan producere de livsvigtige hormoner T4 og T3. Læs mere lige her!

6 Produkt(er)

Hvad er jod?

Jod er et essentielt sporstof med den kemiske formel Na3(OH)2IO4. Det vigtige stof hjælper skjoldbruskkirtlen med at lave såkaldte stofskiftehormoner, hvoraf frit T4 (FT4) og trijodtyronin (T3) er de vigtigste. Selvom det kan lyde meget teknisk, er vigtigheden af jod meget simpel. Jodmangel, over længere tid, kan føre til struma samt lavt eller højt stofskifte. 

Kilder til jod - jod i mad og fødevarer

Hvordan sikrer du dig så, at du får nok jod? Siden år 2000 har det i Danmark været obligatorisk at tilsætte jod til husholdningsalt samt i salt, der benyttes til brød og bagværk. I 90’erne oplevede man nemlig en stor forekomst af struma. Struma er betegnelsen for forstørret skjoldbruskkirtel og kan forekomme ved lavt stofskifte eller for højt stofskifte. 

Efter man valgte at tilsætte jod i salt, er antallet af personer med jodmangel faldet drastisk. I dag er jodmangel blevet en sjældenhed. Hvis du anvender middelhavssalt eller nogle flagesalte er der oftest tale om salt uden jod. Heldigvis er der mange andre kilder til mineralet end beriget salt. Dette gælder fødevarer med jod, herunder mejeriprodukter, brød, fisk og postevand. 

Hvad gør jod i kroppen?

Jod bidrager til: 

  • Vedligeholdelse af en normal hud
  • En normal kognitiv funktion
  • Et normalt energistofskifte
  • En normal produktion af skjoldbruskirtelhormoner
  • En normal skjoldbruskirtelfunktion
  • Nervesystemets normale funktion

Jod tabletter som kosttilskud

Du finder jod tabletter i flere former for forskellige kosttilskud, der ofte er baseret på naturlige kilder til jod. Dette gælder f.eks. Natur-Drogeriet Blæretang kapsler. Blæretang er naturlig rigt på mineralet jod og kosttilskuddet er vegansk. Kosttilskud med jod vil oftest skulle tages som piller, kapsler eller tabletter. 

Jod og calcium

Du finder også flere kosttilskud med jod baseret på Kelp, der også er en form for tang. Kelp har et naturligt højt indhold af calcium, der bidrager til nervesystemets normale funktion, vedligeholdelse af et naturligt blodtryk og en normal muskelfunktion. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.