Zink

Zink er et grundstof (mikronæringsstof), der er involveret i mange metaboliske processer. Det er nødvendigt for den katalytiske aktivitet af over 100 enzymer i kroppen. Læs mere om zink her.

Hvad er zink?

Udover at zink er involveret i mange metaboliske spiller zink derudover en rolle for DNA-syntese, proteinsyntese og celledeling. Zink styrker tillige immunforsvaret og bidrager til hurtigere sårheling. Sidst men ikke mindst er zink vigtigt for normal vækst (også under graviditeten) og lugte- og smagssans. 

Zink i mad

Det er nødvendigt at få zink hver dag, eftersom mineralet ikke kan gemmes i kroppen. De mest zinkrige fødevarer er: Brød, kød, skaldyr, mejeriprodukter og kornprodukter. 
Den anbefalede daglige tilførsel af zink er ca. 7 mg for kvinder (9 - 11 mg for gravide og ammende) 9 mg for teenagepiger og 9 mg for mænd (12 mg for teenagedrenge).

Zinkmangel

Ældre, diabetikere, vegetarer og alkoholikere har den største risiko for zinkmangel. Blandt symptomerne på zinkmangel er:

- Hårtab, hudlæsioner og pletter på neglene  
- Tab af lugte- og smagssans  
- Tab af appetit og diarré  
- Nedsat immunforsvar  
- Langsom sårheling 

Zinktilskud

Zinktilskud findes både alene og i kombinerede præparater (selen og zink) i forskellige orale doseringsformer, som f.eks. tabletter, kapsler og flydende. 
Vi har et stort sortiment af alle former, som inkluderer: OmniZink (fra Biosym), Bio-Selen+Zink og Bio-Zink (fra Pharma Nord), Zink Citrat (fra Solaray), Zink (fra Berthelsen), Zink (BiOrto) og mange andre.

Overdosering

Overdosering af zink kan medføre anæmi og kobbermangel. 

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.