Kalium

Kalium bidrager til en normal kommunikation mellem nerver og muskler. Ydermere hjælper mineralet med transporten af næringsstoffer til cellerne, og affaldsprodukter ud af cellerne. Læs mere om kalium her.

Mere om Kalium

En kalium holdig kost medvirker til at dæmpe natriums blodtrykshævende virkning. Kalium er både et vigtigt mineral og en elektrolyt. Udtrykket elektrolyt henviser til et stof der opløses til ioner, som er i stand til at lede elektrisk strøm. Normale kropsfunktioner er afhængige af en stram regulering af kaliumkoncentrationerne både i og uden for cellerne.

Kalium i kosten

De fleste mennesker får de vitaminer og mineraler som de har behov for igennem deres daglige kost. Det er derfor vigtigt at vide hvilke fødevarer som indeholder kalium - det er blandt andet:
- Bladgrøntsager, såsom spinat og grønkål
- Frugt fra vinplanter, såsom druer og brombær
- Rodfrugter, såsom gulerødder og kartofler
- Citrusfrugter, såsom appelsiner og grapefrugter

Mangel på kalium

Mangel på kalium kaldes hypokaliæmi (hypokalemia). Almindelige symptomer på hypokaliæmi er: træthed, muskelsvaghed, kramper, mavesmerter, oppustethed og forstoppelse.Alvorlig hypokaliæmi kan føre til muskellammelse eller unormal hjerterytme (hjertearytmi), der kan være dødelig.

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?