Stop tør hoste!

Skrevet af
Stop tør hoste og krillerhoste med disse simple og gode råd!

Mange danskere lider af tør hoste. Det gælder ikke blot voksne, men også børn, der ofte må generes af tør hoste om natten, når vi er udsat for inflammerede eller irriterede luftveje.

Kriller i halsen og den medfølgende krillerhoste kan dog behandles, og du kan derpå slippe for en vedvarende tør hoste og dens mange frustrerende og afkræftende gener. Læs blot med nedenfor, hvor vi giver dig de bedste råd mod tør hoste.  Hvad er tør hoste?

Tør hoste kan være en stor plage både for dig selv, men også for dem, der i løbet af natten bliver vækket af de gentagende hosteanfald. Hoste er en refleks, som forårsages af kroppens forsøg på at fjerne fremmede elementer eller partikler i luftvejene.

Der kan være tale om alt fra støvpartikler, røg og gasser til slim, bakterier, infektioner eller virus, som alle kan udløse hoste. Hoste er dog helt almindeligt både under og efter en luftvejsinfektion.

Oftest er det en tør hoste, der rammer. Denne er også bedre kendt som irritationshoste eller krillerhoste, hvor der blot forekommer host og en kildende fornemmelse i halsen, men ingen slim. Hosten kan senere ændre karakter, således der kommer hoste med slim eller tør hoste og feber grundet en virus.

Er tør hoste farligt?

Den tørre hoste er mest uundgåelig om natten, hvor vi ligger ned. Det skyldes, at denne stilling øger trykket på lungerne, så de må presses mere sammen. I størstedelen af tilfældene er tør hoste både forbigående og harmløs. Ofte varer det ikke længere end 2 uger, men du bør søge læge såfremt det gør. Varer det i over 8 uger betegnes det som kronisk. Pas på dig selv og andre ved at være mundbind og holde en god håndhygiejne. 

Du bør altid kontakte din læge, når småbørn får hoste, og desuden hvis du oplever symptomer som: 

 • Brystsmerter
 • Åndedrætsbesvær
 • Feber
 • Dårlig almen tilstand

Det er altid en god ide at tage hånd om hosten, idet hosteanfaldene og de medfølgende gener både kan være anstrengende, irriterende og tære på kræfterne. Årsager til tør hoste

Tør hoste, ofte omtalt som irritations- eller krillerhoste, er en type hoste, hvor der ikke produceres slim. Denne form for hoste kan skyldes forskellige faktorer: 

 • Røg
 • Luftforurening
 • Kemiske dampe bl.a. fra rengøringsmidler
 • Forkølelse
 • Influenza
 • Bihulebetændelse
 • Allergi
 • Astma
 • KOL
 • Bronkitis


Behandling af tør hoste

Vi vil selvfølgelig alle helst undgå en tør hals og anstrengende hoste. Skulle du dog være uheldig at blive ramt, kan du til enhver tid finde et effektivt middel mod tør hoste hos Med24.dk.

Lindring af tør hoste kan gøres på forskellige måder. Mange går dog galt i byen ved at vælge præparater og lignende, der egentlig tjener det formål at tage hånd om hoste med slim. Det er vigtigt at vælge et hostestillende middel fremfor et slimløsende. Hostestillende midler med blandt andet antihistamin hæmmer hosterefleksen, og virker desuden beroligende. Dette kan virke i 4-8 timer og derpå give dig en rolig nat.   

Et andet råd er desuden at sørge for at få rigeligt med væske i løbet af dagen, da det både mindsker irritationen og reducerer mængden af hosteanfald. 

Behandling af tør hoste hos børn

Hostestillende medicin med antihistamin kan gives til børn ned til 2 år. Nogle sugetabletter kan anvendes af børn fra 6 år. Doseringen og andre forhold bør du altid tjekke i indlægssedlen inden brug. Du bør som hovedregel også tale med din læge inden brug af medicin og lægemidler til børn.  

Lindrende midler mod hoste til børn og voksne

Døjer du med tør hoste eller irritationer, kan du prøve dig frem med forskellige lindrende midler. Her kan du se 4 forskellige midler, som kan hjælpe dig til lindring i halsen. 

A.Vogel Hoste spray til tør hoste

A. Vogel Hoste Spray er et effektivt middel mod tør hoste og krillerhoste. Denne hostespray er designet til at give hurtig lindring og beskytte slimhinderne mod irritation. 

Den indeholder urterne lægestokrose og filtbladet kongelys samt naturlig honning, som alle er 100% naturlige ingredienser.

Disse urter har i århundreder været brugt i hostesaft, og er kendt for deres effektivitet mod hoste og slim i luftvejene.

A. Vogel Hoste Spray kan anvendes af både voksne og børn fra 4 år. Den anbefalede dosering for voksne er 3 pust efter behov, men ikke mere end 6 gange om dagen. For børn i alderen 4 til 12 år anbefales 1-2 pust efter behov, også højst 6 gange om dagen. A. Vogel Echinacea Bonbons

A. Vogel Echinacea Bonbons er bolsjer, der bidrager til en hurtig og effektiv lindring for øm og tør hals. Disse bolsjer er baseret på Echinacea- og solbærkoncentrat, og de er 100% veganske. De indeholder ingen kunstige aromaer, sødestoffer eller farvestoffer, hvilket gør dem til et naturligt valg for dem, der søger lindring af tør hals. 

Echinacea purpurea, også kendt som rød solhat, er en blomstrende urt, der ofte anvendes i naturmedicin, og den dyrkes økologisk af A. Vogel. Alle Echinacea produkter i A. Vogels sortiment produceres i Schweiz, hvor de aktive stoffer udvindes fra Echinacea planterne og deres rødder straks efter høsten for at sikre optimal kvalitet. Disse bolsjer er en nem og bekvem løsning til lindring af tør hals, som kan bruges efter behov. ColdyHoney hostesaft

ColdyHoney Hostesaft er en CE-mærket medicinsk udstyr beregnet til at lindre symptomer på hoste, herunder øvre luftvejsinfektioner. Den indeholder honning, glycerol og æterisk citronolie, som virker ved at smøre og fugte slimhinden i halsen, hvilket lindrer hoste. 

ColdyHoney hostesaft kan bruges sikkert for børn fra 1 år og opefter, men bør ikke indtages af børn under 1 år på grund af risikoen for infantil botulisme. Doseringen for børn fra 1 år er 2,5 ml 3-4 gange dagligt, for børn 5-12 år er det 5 ml 3-4 gange dagligt, og for voksne og børn fra 12 år er det 10 ml 3-4 gange dagligt. A.Vogel Bronchoforce

A.Vogel Bronchoforce er et kosttilskud, der er specielt designet til at lindre hoste og irritation i de øvre luftveje. Dette produkt, som er velegnet til både børn (fra 1 år) og voksne, indeholder udtræk af frisk havetimian og vedbend samt tørret lakridsrod. Disse ingredienser er kendt for at mildne irritation i de øvre luftveje. 

Den anbefalede dosering er 20 dråber fire gange dagligt i et halvt glas vand. Bronchoforce indeholder desuden stjerneanisolie, eukalyptusolie, ethanol og renset vand. Læs også:

Hvorfor har jeg ondt i halsen, når jeg synker?
Slim i halsen - Læs om årsager og behandling
Hjælp jeg har ondt i halsen! 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.