Kundeservice
0 varer
Kurv

Forøg chancen for at blive gravid med ny viden om ægløsning

Danske kvinder har ikke den nødvendige viden om ægløsning, og derfor misser de chancen for at blive gravide. For mange er det at blive gravid en kamp. Derfor skulle man tro, at man gjorde alt, hvad man kunne for at forøge chancen for at blive gravid – men det er ikke altid tilfældet. Graviditet er et af de mest søgte emner på nettet, og f.eks. ordet ”Ægløsning” bliver gennemsnitligt googlet mere end 8.000 gange om måneden. Lige netop ægløsning er essentiel for at blive gravid, og derfor bør danske kvinder undersøge dette emne bedre, når de gerne vil blive gravide. Rundt omkring på internetfora boomer spørgsmål om relationen mellem ægløsning og graviditet, men svarene man får der, er selvsagt af svingende kvalitet. Det er vigtigt at have styr på ægløsning, hvis man ønsker at blive gravid – eller hvis man ønsker at undgå at blive gravid.

Ægløsning og menstruationscyklus


Ægløsning er den periode i kvindens menstruationscyklus, hvor det ubefrugtede æg bliver løsnet fra æggestokken og flyttes ned til livmoderen. I livmoderen kan ægget enten blive befrugtet med en sædcelle eller udskilt under menstruationen, hvis ægget ikke befrugtes. Ønsker man at blive gravid skal man derfor have sex samtidigt med ægløsningen, så mandens sædcelle kan befrugte kvindens æg. Da en sædcelle kan forblive levende i kvindens krop i op til 6 dage efter samleje, kan kvinden blive befrugtet i denne tid efter samlejes, hvis hun har ægløsning. Ægget lever til gengæld kun i 12-24 timer i kvindens krop, og det er derfor vigtigt at time samlejet, for at optimere chancen for at blive gravid.

Det tager typisk et par 6-12 måneder at blive gravid, og det kan derfor godt betale sig at sætte sig ind i de forskellige faktorer for at forøge chancen for at blive gravid. F.eks. har overvægt, stress og alder stor indflydelse på graviditetsmuligheden. Det har ægløsning dog også. En kvinde kan kun blive gravid, mens hun har ægløsning, og det er derfor essentielt at sætte sig ind i, hvordan man kan undersøge, hvornår man har ægløsning, når man prøver at blive gravid.

Ægløsningsberegner – Hvornår har man ægløsning?


Ægløsningen sker typisk halvejs i menstruationscyklussen. Da en menstruations cyklus typisk tager 28 til 32 dage, vil ægløsningen ske på 14., 15. Eller 16. dag i menstruationsforløbet. Det betyder, at hvis din menstruation f.eks. starter d. 10. april, vil ægløsningen ske d. 25. april. I og med at mandens sæd kan forblive levende i kvindens krop, skal man i dette eksempel have samleje mellem d. 22. april og 26. april. Benyt vores ægløsningsberegner.

Forsinket eller udebleven menstruation – graviditet


Der kan være mange forskellige forklaringer på forsinket eller udebleven menstruation – deriblandt at du er gravid. Andre forklaringer kan dog være stress, for meget motion, mangel på nærring eller sygdom. Der går typisk en uge fra befrugtningen af ægget, til kroppen opdager, at du er gravid, og menstruationen dermed udebliver. Er du seksuel aktiv og har forsinket menstruation, er det en god idé at købe en graviditetstest, for at se, om den manglende menstruation skyldes, at du er gravid.

Udflåd i forbindelse med ægløsning


Udflåd bruges af kvindens krop til at transportere sædceller til ægget i forbindelse med samleje. Derfor ændrer kroppen konsistensen på udflådet i forbindelse med ægløsning. På andre tidspunkter i menstruationscyklussen, vil udflådet være tyndere i konsistensen, mens konsistensen vil være mere fast og slimet, under ægløsningen, da kroppen i højere grad er parat til at transportere sædcellerne til æggene i denne periode. På den måde kan du bruge konsistensen på dit udflåd til at se, om du har ægløsning.

Infographic om ægløsning
Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832