Ægløsningstest

Ægløsningstests kan bruges til at finde det tidspunkt i din menstruationscyklus, hvor det er lettest at blive gravid. Her på siden finder du et udvalg af de bedste ægløsningstest fra populære mærker som ValMed, Clearblue og Ovultell.

Hvordan virker en ægløsningstest? | Hvilken ægløsningstest skal jeg vælge? | Hvornår er det bedst at teste?

10 Produkt(er)

Hvordan virker en ægløsningstest?

Helt grundlæggende sker der i forbindelse med ægløsning en udskillelse af LH, som er et hormon. Dette hormon bliver udskilt i urinen, og det er derfor ved en stigning af LH i urinen, at man antager at ægløsningen vil ske indenfor få dage. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om processerne i kroppen omkring ægløsning, så læs her mere om hvad ægløsning er.

De forskellige tests, som du kan købe her hos Med24.dk, er alle LH tests, som måler mængden af LH i urinen. Det er dog forskelligt fra person til person, hvilken type af test man foretrækker, men uanset om det er strimmel som Ovutell Ægløsningstest, stav som fx RFSU Ægløsningstest eller kassette, kan man være sikker på, at testene er af høj kvalitet. Testene kan med stor sikkerhed forudsige, hvornår man får ægløsning, såfremt de er anvendt korrekt i forhold til brugsvejledningen.  


Hvilken ægløsningstest skal jeg vælge?

Vi har hos Med24.dk udvalgt de bedste ægløsningstests, så du med stor sikkerhed kan forudsige tidspunktet for din ægløsning. Vi tilbyder forskellige typer af tests, så du kan findes lige præcis den type, som du foretrækker at anvende. Fælles for testene er, at de er lette at anvende, og alle er særdeles præcise i deres resultater.

Vores udvalg af ægløsningstests spænder både over strimler(strips), stave og kassetter. Prøv fx ValMed Ægløsningstest stav, der er let-anvendelig og som er mere end 99,8% sikker i målingen af LH.

Den populære Clearblue Digital Ægløsningstest giver et præcist resultat indenfor 3 minutter, hvor man slipper for at skulle bedømme tydeligheden af forskellige streger. Her aflæser man blot på det digitale display, om der er målt en stigning af LH i urinen.

Ægløsningstesten fra RFSU er en stav af samme type, som mange jordemødre og gynækologer bruger, og den giver et klart resultat efter 10 minutter.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type af ægløsningstest du skal vælge, kan du med fordel læse mere om de forskellige typer her. For at sikre et præcist resultat kan du med stor fordel kaste blikket over denne artikel om anvendelse og aflæsning af en ægløsningstest! På den måde får du helt styr på, hvordan ægløsningstests virker og hvordan du får det bedste ud af din ægløsningstest.


Hvornår skal jeg bruge ægløsningstest?

Måske er du i tvivl om, hvordan menstruationscyklussen helt præcist fungerer i forhold til blødning og ægløsning, og så kan du få hjælp fra vores ægløsningsberegner, der kan finde dato for den forventede ægløsning.

Når ægløsningstesten skal anvendes, er det bedst at teste 2-3 dage før den forventede ægløsning. Hvis du er i tvivl om, hvornår på dagen ægløsningstesten skal bruges, anbefales det at teste mellem kl. 10 og 20 og ikke bruge morgenurin. LH dannes tidligt om morgenen, og de bedste resultater ses derfor lidt senere på dagen. 


En positiv ægløsningstest

Hvis du efter testen sidder med en positiv ægløsningstest, kan du regne med, at ægløsningen sker indenfor de næste 24-48 timer. Det er i denne periode, at der er de størst chance for at blive gravid efter samleje, da ægget kun lever i 12-24 timer i kvindens krop efter ægløsningen. Du kan altså med en ægløsningstest finde ud af, hvornår du har størst sandsynlighed for at blive gravid. 

Hvis du har en formodning om, at du måske kan være gravid, kan du her finde billige og sikre graviditetsteste. Husk, at det kan tage lang tid og mange forsøg at blive gravid, selv for meget fertile par, så tab ikke modet, hvis ikke det lykkedes første gang.

Der er mange spørgsmål omkring fertilitet, ægløsning og graviditet, der kan rumstere i hovedet, hvis man ønsker at blive gravid. Derfor har vi samlet en række artikler her, som vi håber, kan være til yderligere hjælp og vejledning både inden og under graviditeten. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.