Skæl i håret? Find behandlingen her!

Skæl

Hvad er skæl?

Skæl i håret er et meget udbredt problem. Op til hver 5. dansker oplever på et tidspunkt i livet, at de lider af skæl. Der er langt flere mænd end kvinder, der lider af skæl. Dette skyldes blandt andet, at det mandlige kønshormon stimulerer produktionen af talg, der i nogle tilfælde er grunden til skæl. Lidelsen er ikke farlig og smitter ikke, men kan være til gene både fysisk og psykisk for dig, der har det. 

Skæl kan f.eks. forekomme ved: 

  • En ubalance i hovedbunden
  • Stress
  • Nedsat immunforsvar
  • Penicillinbehandling
  • Hormonelle forandringer

Skæl forårsager blandt andet kløe i hovedbunden, rødme og irritation. Behandling af skæl kan ske ved hjælp af skælshampoo, cremer, salver og tabletter.


Hvorfor får man skæl? - Find årsagen

Skæl i håret skyldes blandt andet af en overproduktion af talg nede i læderhuden sammen med en hurtig udskiftning af døde hudceller.

Mange mennesker tror fejlagtigt, at de har skæl, hvor det i stedet er tør hovedbund. Det er vigtigt at være opmærksom på præcis, hvilken tilstand hovedbunden er i, da en forkert behandling kan gøre situationen værre. Skæl i hovedbunden er meget mere fedtet end almindelige tørre hudflager, og vil fremstå som små gullige, fedtede skorper af døde hudceller på hovedbunden og i håret.

Døjer du med svamp? Det kan være årsagen til dit skæl

Også gærsvampen Pityrosporum Ovale kan være grunden til skæl og kløende hovedbund. Svampen findes hos alle mennesker, men hos nogle mennesker findes den i større mængder, der vil resultere i, at de døde hudceller ikke frastødes en for en, men drysser af i store flager. Du skal passe på ikke komme til at klø, da huden er meget skrøbelig, hvis du lider af skæl. Kløe i hovedbunden forårsaget af skæl kan være så voldsom, at du kradser hul på huden og risikerer infektion.

Eksem i hovedbunden kan være årsagen til dit skæl

I forbindelse med skæl kan der også være tale om seboroisk eksem - også kaldet skæleksem. Denne lidelse er værst om vinteren, hvor der er koldt. Solen har en udtørrende effekt på skællene, så der vil ske en forbedring af lidelsen om sommeren. Skæleksem holder sig ikke kun til hovedbunden, men findes flere steder på kroppen. Kløe og rødme i ansigtet, ørerne og øjenbrynene, samt skællende hud på overkroppen, kan være tegn på skæleksem.

Som skrevet ovenover lider langt flere mænd af skæl end kvinder. Det samme gælder unge mennesker der er i puberteten. En øget produktion af talg, skyldes en øget produktion af hormoner. Derfor lider mange unge mennesker af skæl og samtidig uren hud.


Hvordan fjerner man skæl?

skæl flager

Behandling af skæl kan ske ved hjælp af skælshampoo, cremer, salver og tabletter. Du kan i første omgang se om en mild shampoo kan afhjælpe problemet. Hvis det ikke har den ønskede effekt, kan en skælshampoo anbefales. En shampoo indeholdende tjære, zink eller svovl har en effektiv virkning mod skæl i håret og mindsker mængden af bakterier i hovedbunden.

Hovedbunden har godt af frisk luft, så det er i, forbindelse med skæl, en dårlig idé at gå med hat eller kasket, hvis du har skæl i hovedbunden. I sommerperioden falder produktionen af skæl, sandsynligvis på grund af varmen og den ekstra friske luft du får når du opholder dig ude.

Nedenunder kan du se nogle af de produkter der afhjælper skæl og kløende hovedbund:

•    Nizoral indeholder Ketoconazole og er effektiv mod gærsvampen Pityrosporum Ovale, der lever i hovedbunden. Nizoral ødelægger svampenes cellevægge.

•    Terva Tjæreshampoo er mild mod hovedbunden men effektiv mod skæl.

•    Tea Tree oil har en antibakteriel effekt og kan modvirke skæl

•    Sasha shampoo har et indhold af salicylsyre, der har vist sig gavnlig i forbindelse med skæl i hovedbunden.


Skæl og naturmidler

Arganolie og kokosolie har ikke en dokumenteret effekt på skæl, men de er et godt alternativ til dig, der foretrækker naturlige produkter. Arganolien eller kokosolien bruger du som hovedbundskur hver dag i 1-2 uger, indtil din hovedbund igen er ved sin normale tilstand. Efterfølgende bruger du olien 1 gang om ugen for at vedligeholde resultatet. Olien skal sidde i håret i 2 timer og derefter skal den vaskes ud. Vær opmærksom på at olien kan være svær at vaske ud af håret specielt i et langt hår. Derfor bør du anvende en shampoo inden du gør håret vådt. På den måde skyller du nemmere olien ud af dit hår. 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.