Sådan anvendes og aflæses en graviditetstest

Skrevet af

Der er i følgende artikel taget udgangspunkt i en hjemmetest med strimmel.  

Hvordan anvendes testen?

Først og fremmest foretages testen tidligst den dag din menstruation er udebleven. Testen kan anvendes alle tidspunkter på døgnet. Såfremt du er gravid, vil morgenurinen dog indeholde den højeste koncentration af graviditetshormonet hCG.

Graviditetstesten påviser bestemte mængder af hormonet hCG i din urin – oftest er det 25 mlU/ml hCG, men i tidlige graviditetstest går mængden helt ned til 10 mlU/ml hCG. Dette hormon findes allerede i kroppen, men øges altså gennem graviditeten.

Indledningsvis bør du altid tjekke datoen eller holdbarheden på graviditetstesten for at sikre, at den stadig kan anvendes. Du bør hernæst læse den vedlæggende vejledning grundigt! Det skyldes, at det kan være forskelligt fra produkt til produkt, hvordan graviditetstesten skal forløbe.

Du er klar til at tage testen
Du har nu læst dig grundigt igennem vejledningen. Husk, at det følgende, der bliver nævnt, blot er en generel vejledning – dit produkt kan altså kræve en anden fremgangsmåde!

Til teststrimlen kræves det, at du har opsamlet din urin i et bæger. Strimlen skal dyppes i bægeret og opsuge den krævede mængde urin. På strimlen kan der i løbet af et bestemt angivet antal minutter vise sig to streger (tidsintervallet er angivet i brugsvejledningen). Den ene kan forekomme i kontrolfeltet (C) og den anden i testfeltet (T). Du skal nu aflæse resultatet.  


Hvordan aflæses resultatet?

Man kan inddele resultatet i følgende 3 kategorier:

Gravid

På strimlen ses to tydelige streger – en i testfeltet (T) og en anden i kontrolfeltet (C). Dette betyder, at du sandsynligvis er gravid. Den ene streg kan sagtens være lysere end den anden. De behøves ikke at være ens. 

Ikke gravid

På strimlen ses kun tilstedeværelsen af én rød linje i kontrolfeltet (C). Dette betyder, at du sandsynligvis ikke er gravid.  

Ugyldigt resultat

Hvis der ikke vises en streg i kontrolzonen, er resultatet ugyldigt! Også selvom der kommer en streg i testfeltet, gentag derfor testen med en ny graviditetstest.  

LÆS DESUDEN:
- Sådan virker en graviditetstest
- Valg af graviditetstest
- Bekræftelse af graviditet 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.