Er jeg gravid? - Bekræftelse af graviditet

Skrevet af

Hvis du har mistanke om graviditet, bør du sørge for at få graviditeten bekræftet så hurtigt som muligt. Dette kan du gøre ved hjælp af en graviditetstest, som enten kan tages i hjemmets trygge rammer eller hos den erfarne læge.  

Undersøgelse med hjemmetest

Størstedelen af alle kvinder vælger at udføre graviditetstesten hjemme, hvor de trygge rammer både kan hjælpe på nervøsiteten og den nyhed, der måske helst bør være en hemmelighed.

Hvor sikker er en graviditetstest?
De graviditetstest, der findes på markedet i dag, er både sikre og nemme at anvende. Udføres testen korrekt i forhold til brugsvejledningen, er de fleste tests over 99% sikre. Det er dog vigtigt at sikre, at testen er CE-godkendt. Hos Med24.dk finder du 3 typer af graviditetstests fra forskellige mærker, der alle er godkendt af relevante myndigheder!

Testene er de samme former for tests, som anvendes af lægen, og der er derfor intet i vejen for at udføre graviditetstesten derhjemme. Tester du positiv, bør du straks kontakte egen læge, således graviditeten kan bekræftes fuldt, og eventuel vejledning om graviditetsforløbet kan påbegyndes.

Hvornår kan man tage en graviditetstest?
Du kan teste din urin allerede den første dag, at din menstruation er udebleven. Det anbefales dog at strække det minimum til dagen efter, således du er sikker på, at menstruationen er udebleven, og ægget derpå kan have sat sig fast på livmodervæggen og påbegyndt produktionen af graviditetshormonet hCG.

Er testen forløbet okay?
Det er ikke usædvanligt at føle sig usikker omkring resultatet på testen. Det kan derfor også være en god ide som minimum at foretage to graviditetsteste (gerne med få dages mellemrum). Husk altid at følge brugsvejledningen til punkt og prikke! Bliver der begået fejl, kan man være udsat for at få en falsk-negativ falsk-positiv graviditetstest.  

Undersøgelse hos lægen

Graviditetstesten kan som nævnt også udføres hos/af lægen. Lægen vil hertil bede dig medbringe en urinprøve. Er testen positiv, vil lægen hernæst udføre en gynækologisk undersøgelse. Her kan lægen undersøge de fysiske tegn på graviditet nærmere.

Det sikre svar kan først gives på baggrund af en gynækologisk undersøgelse, når graviditetssymptomerne er helt tydelige. Dette er ca. fire uger efter befrugtning

LÆS OGSÅ: 
- Valg af graviditetstest  
- Graviditetstegn og graviditetsforandringer 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.