Hvordan fjerner man bumser hurtigt?

Skrevet af

Åh nej... selvfølgelig skete det. Du har fået den største, røde (og ikke mindst ømme) bums midt i panden, lige som du skulle på din første date, til en vigtig jobsamtale eller have taget et skolebillede, som vil blive set af intet mindre end hele din årgang, ham/hende du har et godt øje til og familien!

Du føler næsten, at du er blevet udstyret med et tredje øje i panden, og vi alle ved jo, hvilket “øje”, der bliver blikfanget. Det er virkelig øv, men muligvis også noget, du kan gøre noget ved. Læs blot med her! Vi forklarer dig, hvordan du kan fjerne din bums hurtigst muligt – skridt for skridt. 

NIKS PILLE!

Er bumsen gul/hvid og moden, må du gerne trykke den ud for at komme af med bakterierne, men vær varsom, for du kan forårsage et værre resultat end udgangspunktet. Hvis ikke bumsen er klar til at blive poppet, skal du helst lade den være. Kan hænderne dog ikke holde sig fra området, skal du gerne indordne dig følgende:

  1. Benyt kun rene/sterile hænder, så der ikke kommer yderligere bakterier i porerne.
  2. Rens gerne området for bakterier inden med ansigtsvask, rens eller lignende, så du undgår at klemme bakterier ned i huden.
  3. Kom et stykke toiletpapir eller Kleenex (en renseserviet) om fingrene til at trykke ud med.
  4. Tryk forsigtigt! Undgå brug af negle, stop hvis det gør ondt eller, at det er for svært at klemme bumsen ud. Der kan opstå ar efter bumser, hvis ikke du tager dine forbehold.

Hvorfor får man bumser?

Når man skal gribe et problem an, er det altid godt at have kendskab til dets oprindelse. Det samme gælder bumser. En bums skyldes nemlig tilstoppede hårsække eller talgkirtler. Ofte opstår de grundet en hormonel ubalance, som øger hudens produktion af talg, hvilket stopper kirtlerne til med bakterier for dernæst at danne en hudorm.

Hudorme kan ses som en slags betændelsestilstand, som viser sig i form af en bums, der til tider kan være fyldt med pus. Mange faktorer kan dog være årsagen til bumser. Det drejer sig oftest om: 

  • Hormoner og menstruation
  • Stress
  • Forurening og kemikalier
  • Smitte fra andre bumser

Det er værd at vide, at de ophobede porer irriteres og bliver betændte grundet bakterier, da hjælpemidlet skal kunne pågribe den rette forbryder. Det er som altid bedst at forebygge fremfor at bekæmpe, derfor har vi både lavet en guide mod hudorme og behandling af talgknopper, så du for fremtiden er godt garderet!

Men tilbage til problemet. Du har nemlig en rød knop, som generer enten på hagen, halsen, næsen, ryggen eller sågar ballerne! Ja, bumser kan placere sig mange dumme steder på kroppen eller i ansigtet. Det gælder nu om at få fingrene i et bakteriedræbende eller antiinflammatorisk middel, som kan bekæmpe betændelsen, de resterende bakterier og samtidig læge huden. 

Fjern bumser over natten

Du håber selvfølgelig på at finde selveste kuren mod bumser – den kur, som er i stand til at fjerne bumser hurtigt, over natten eller i løbet af få timer. Når du skal fjerne bumser, er det dog ofte en kompleks størrelse, som ikke kan begribes blot på få timer. Tandpasta på bumser, hvidløg, honning, is, citron og diverse andre alternativer ender ofte ud i en fiasko.

Vi har derimod et par forslag til en effektiv kur, som både er i stand til at fjerne urenheder og reducere risikoen for bumser. Her er tale om hudpleje og creme, som er målrettet bekæmpelsen af bumser.  

Vi (og kunderne) anbefaler

Det er vigtigt at finde en spot-stick, som egner sig til behandling af den opståede bums, ellers bør du gå efter en gel, creme eller vask, der indeholder antibakterielle egenskaber. Den skal helst være i stand til at arbejde i dybden uden at irritere huden. Salicylsyre er herunder anbefalet til bekæmpelse af bumser! Du kan læse om salicylsyre her!

I sortimentet hos Med24.dk kan du finde følgende kundefavoritter:
Prionic Gel mod uren hud. Gelen er en dokumenteret bumsecreme, som giver en effektiv behandling mod uren hud. Den kan både anvendes som en intensiv behandling, almindelig behandling eller til forebyggelse af bumser.

Austrailian Bodycare Spot Stick eller Pure Oil. Det bakteriedræbende tea tree oil er blevet en verdensomspændende behandling til bumser. Denne spot stick fra Austrailian Bodycare bekæmper blandt andet uren hud og bumser. Ydermere gør dens fine størrelse, at den nem at have med i tasken i tilfælde af et ulideligt breakout.

Dermalogica Breakout Clearing Booster. Med Clearing Booster kan du bekæmpe de ansigtsbakterier, som forårsager urenheder. Akne-behandlingen er hurtigtvirkende og virker allerede indenfor 15 minutter! Den dræber både de rette bakterier og eksfolierer de tilstoppede porer, så din hud er opklaret inden for kort tid.

Makeup er din nødløsning!
Hvis du er uheldig ikke at kunne afskaffe bumsen i tide, er makeup altid en mulig løsning. Du kan både anvende foundation, concealer, color corrector og pudder til dække. 

Creme mod bumser

Indenfor kategorien medicin og medicare kan man ligeså finde håndkøbslægemidler mod akne og bumser. Basiron bumsecreme er en af de mest populære produkter til længevarende behandling mod akne og uren hud. Effekten er dokumenteret og anbefalet af flere hudlæger til dig som er plaget af hudorme.

Du kan finde cremen som 5% eller 10% med dens aktive stof benzolyperioxid. Er du plaget af akne i større områder anbefales Basiron Wash Gel, som er beregnet til brug under bruseren. 

Vil du vide mere?

Ønsker du at dykke ned i alle vores produkter mod bumser, så kan du finde dem alle sammen lige her! Under kategorien kan du desuden gøre dig klogere på uren hud samt, hvordan du bedst kan beskytte og optimere din huds funktion.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.