Rense Behandle Pleje & dække

Slip af med uren hud og bumser

Slås du med uren hud? Så kan du højst sandsynlig også nikke genkendende til, at det er et problem, der kan være svært at løse, samtidig med at det kan påvirke både humør og selvtillid. Derfor har vi samlet et stort sortiment af effektive produkter, der kan hjælpe dig af med dine urenheder!

Hvad er akne? | Hudpleje i 3 enkle steps | Pakkeløsninger | 10 råd mod bumser | Ar efter akne

199 Produkt(er)

Hvad er akne (acne vulgaris)?

Acne vulgaris (bumser) skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen.

Akne / bumser optræder oftest i forbindelse med puberteten. Her er det de normale forandringer i kønshormonerne, der er årsagen. De mandlige kønshormoner påvirker blandt andet talgkirtlerne, og huden bliver dermed mere fedtet og aknen (bumser) opstår der hvor mængden af talgkirtler er størst. Mange oplever herfor uren hud på ryggen samt uren hud på hagen og i panden. 

Udviklingen af akne indledes med, at de normale talgkirtler stopper til og danner hudorme. Hudormene kan blive betændte og bumserne opstår. Aknens sværhedsgrad tiltager under puberteten og når sit maksimum i 17-19-års alderen. Herefter aftager den gradvist hos de fleste og forsvinder oftest omkring 25-års alderen. Speciel hudpleje kan ofte afhjælpe akne og bumser. Se desuden disse håndkøbslægemidler mod akne og bumser.

Hvorfor får man uren hud?

Uren hud eller »akne«/acne skyldes betændelse omkring talgkirtlerne i huden. Der opstår bumser og filipenser, som virker skæmmende, især i ansigtet. Desinficerende (rensende) sæbe og salver begrænser udviklingen af uren hud, men i masser af tilfælde - først og fremmest blandt unge - er det langt fra nok. Der behøves noget, der også virker indefra.


Cremer mod uren hud og bumser - optimér hudens beskyttende funktion

Cremer med uren hud og bumser kan beskytte mod mekaniske skader og kan ligeledes være med til at bekæmpe bakterier og andre skadelige mikroorganismer, så du hurtigt og nemt kan afhjælpe uren hud i ansigtet.

Hudpleje hjælper endvidere med at optimere hudens anden vigtige funktion – at holde væsken i kroppen. Mennesket består mest af vand, og det er vigtigt, at vi ikke mister for meget væske ved fordampning fra vores relativt store overflade, og derfor er hudpleje relativt vigtigt. 

Hudpleje kan i denne sammenhæng hjælpe med at opretholde eller genskabe hudens smidighed og fugtighed. Hvis hudens barriereeffekt nedsættes, fordampes for meget vand fra huden, og den kan blive tør. Dette kan medføre kløe, rødmen, eksem og nedsat beskyttelse mod infektioner og irritation i det pågældende område. Hudpleje er derfor også vigtig, uanset hvilken hudtype man har.


Optimal hudpleje i 3 enkle steps

Der findes tre vigtige og simple trin, når du skal behandle og pleje uren hud – uanset hvilken hudtype du har: 

  1. Rens af huden
  2. Behandling af huden
  3. Pleje & dækning af huden

1. Rens af huden

Selvom huden er selvrensende fra naturens side, bliver vi hver dag udsat for så meget forurening, at det absolut sundeste for huden er at blive renset og rengjort hver eneste dag.
Med en ansigtsrens – gel, skum, mælk, creme eller sæbe, fjerner du skidt, affaldsstoffer og døde hudceller fra huden og fra dine porer, så der ikke fremprovokeres nye bumser.
Efterfølgende bør du bruge en skintonic på huden, som stimulerer, fugter og forbereder din hud på den efterfølgende behandling med creme og/eller serum.
Du kan her se vores særlige udvalg af produkter til rens af uren hud. 

2. Behandling af huden:

Din hud har efterfølgende godt af at blive behandle med en serum, dagcreme eller begge dele. Du kan her se et stort udvalg af forskellige produkter, der er fremstillet til at kunne behandle uren hud. 
Serum er en meget tynd gel, som du fordeler over din hud, og som er spækket med gode og aktive ingredienser. En serum kan, i kombination med en lækker creme, beskytte huden og tilføre den rigeligt med fugt. Creme og serum er super nærende produkter, som giver huden de bedste forudsætninger for at reparere sig selv. 

3. Pleje & dækning af huden:

Sidste simple skridt i din hudplejerutine bør være en kombineret foundation lotion om dagen, og en god nærende natcreme om natten. Produkter som spotsticks kan skjule eksisterende bumser, samtidig med at de bekæmper uren hud.
Til natten kan en eksfolierende natcreme reducere eksisterende bumser, udskillelsen af talg samt hæmme nye udbrud af akne. De eksfolierende egenskaber vil yderligere rense og åbne hudens porer, så cremen kan virke ekstra godt – selv i de dybere hudlag.
Gå på opdagelse blandt de mange produkter til pleje & dække af uren hud, hvor du kan finde perfekte produkter til sidste skridt i din hudpleje.  


Guide til uren hud - 10 gode råd mod bumser!

Bumser rammer de fleste teenagere. Bumser kan endvidere forekomme hos voksne, men bumser vil ofte forsvinde efter puberteten. Ligegyldig alder oplever mange bumser som en såvel fysisk som psykisk gene. Vi har samlet 10 overordnede gode råd til dig, der ønsker at komme din akne til livs!

1. VIGTIGT: Undgå kontakt med bumserne. Bumser vil blot blive mere betændte, og der vil være større chance for at der dannes ar.
2. Brug vandbaseret fugtighedscreme og kosmetik. Fede cremer og makeup kan give bumser.
3. Undgå fedtet hår da fedtet kan danne bumser i pande m.v.
4. Vask ansigtet dagligt med en mild sæbe eller med rent vand. Bumser kan forværres hvis man skrubber ansigtet eller bruger kraftige sæber.
5. Køb eventuelt bumsecreme til behandling af uren hud. Produkter mod bumser (let angrebet) kan fås i håndkøb. Bumsecremer kræver normalt 4-8 uger for at virke mod bumser. Du kunne evt. købe Prinoc bumsecreme.
6. Opsøg en kosmetolog, der kan hjælpe dig med hudpleje generelt.
7. Der er ikke påvist sammenhæng mellem forskellige madvarer og bumser. Men oplever du, at du får flere bumser, når du har spist eller drukket et bestemt fødemiddel - f.eks. alkohol -  vil det være naturligt at undgå dette i større mængder.
8. Lev sundt. Dvs. spis varieret, drik rigeligt med vand og dyrk motion. Generelt velvære har en (positiv) afsmittende effekt på huden.  
9. Hvis man er hårdt ramt af bumser bør man søge råd ved sin læge. Denne kan udskrive egentlig medicin mod bumser og eventuelt henvise til en hudlæge.
10. Husk, bumser forsvinder med tiden og det er noget som rammer de fleste mennesker.


Hvad kan jeg selv gøre?

Udover at holde huden ren ved hjælp af forskellige hudplejemidler er det mindst lige så vigtigt at have fokus på uren hud i forbindelse med kost. Hvis du sørger for, at kosten er så fedtfattig som muligt (pas f.eks. på chokolade, der indeholder både sukker og fedt) kan du undgå mange af de problemfyldte knopper. Overordnet bør du holde dig til de ovenstående 10 gyldne regler, men du kan med stor fordel læse vores øvrige aknebaserede artikler, der er linket nederst på siden!

Hudplejekapsler

Der desuden endelig kommet et naturpræparat, der gør det lettere at holde huden ren og pæn. Navnet er Hudpleje kapsler, og det består af forskellige urter, som bekæmper betændelse, samtidig med at de nærer og renser huden.

Hudpleje kapsler er fremstillet efter en helt speciel recept og anbefales til behandling af uren hud og eksem; det er et naturligt præparat uden skadelige bivirkninger af nogen art. Det forhandles i dåse med 90 kapsler, og den anbefalede daglige dosis er 3-9 kapsler, alt efter behov.

Hudpleje kapsler er sammensat af disse urter:

Burrerod

Franske forskere (Vincent og andre) har vist, at burrerod spiller en vigtig rolle for sukkerstofskiftet, men endnu vigtigere er virkningen mod uren hud (furunkulose); samtidig fandt de en antibiotisk effekt og en virkning mod stafylokokbakterier. Den engelske plantespecialist M. Grieve kalder burrerod "en af de bedste blodrensere - i forbindelse med alle hudproblemer er den et sikkert virkende middel" (A Modern Herbal, 1985).

Stedmoderblomst

En anden vigtig plante, som hjælper huden er stedmoderblomst. Forskerne P. Molnar og andre bekræftede i dyreforsøg, at hudlidelser bedres, når der til føden tilsættes stedmoderblomst (Phytochemistry 25, 1985). Stedmoderblomst har i mange år været optaget som et lægemiddel i USA, og her er salver med stedmoderblomst til behandling af eksem og uren hud populære. Stedmoderblomst er nærende for huden og forstærker virkningen af burrerod.

Sarsaparillerod

Sarsaparillerod, der bl.a. takket være sit indhold af saponiner virker på hududslag, især psoriasis (Hager: "Handbuch der Pharmazeutischen Praxis"). Den stimulerer stofskiftet og nyrernes og leverens funktioner.

Bærkarse

Denne urt indeholder vigtige antibiotiske stoffer. De to tyske forskere F. Boas og G. Winter viste, at de antibiotiske stoffer først virker i blodet mod forskellige virus, derpå går de over i urinen, hvor evt. sygdomskim i nyrer og blære trænges i baggrunden. Den antibiotiske virkning holder sig i flere timer.


Ar efter akne

Akne og ar efter akne er for mange ikke blot ar på huden, men et ar på sjælen. Det er vigtigt at bekæmpe acne på ordenlig vis, for således at undgå ar. Er man usædvanlig hårdt ramt af bumser, vil man ofte ikke kunne undgå skaderne. Har man derimod tendens til at ville klø og ødelægge sine urenheder, vil man selv øge risikoen for dannelsen af ar.

Hvis du har fået ar efter akne, kan du eventuelt få fjernet arrene ved slibning af huden (dermabrasio) eller laserbehandling. Disse behandlinger foregår hos en hudlæge eller en plastikkirurg.

Behandlingen foregår med CO2 laser. Laseren bruges til at opvarme hudvævet (bindevævet), hvilket får det til at trække sig sammen , og acne ar glattes ud. Desuden sker en peeling af det øverste hudlag, hvorved et pænt nyt hudlag dannes.


Videre læsning

Ønsker du at gøre dig klogere på, hvorledes du kan afhjælpe din hud og de mange urenheder, der kan opstå? Så kan du med stor fordel smutte forbi nedenstående artikler, der danner et godt overblik over alt du bør vide i forhold til urenheder, dannelse af bumser samt hvorledes du behandler dem! 

- Alt du skal vide om talgknopper og hvordan du behandler dem
- Bekæmp hudorme og få en renere hud
- Afhjælp din hud med Salicylsyre!

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.