Slip af med uren hud og bumser

Uren hud med acne vulgaris / bumser og hudorme rammer næsten alle unge i puberteten og årene derefter. Nogle rammes ganske mildt med én enkelt eller to bumser i ny og næ, mens andre rammes ganske hårdt og har brug for egentlig behandling. 
Læs mere om uren hud og acne her.

Hvad er akne (acne vulgaris)?

Acne vulgaris (bumser) skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen.

Akne / bumser optræder oftest første gang i forbindelse med puberteten, her er det de normale forandringer i kønshormonerne der er årsagen. De mandlige kønshormoner påvirker talgkirtlerne, huden bliver dermed mere fedtet og aknen (bumser) opstår der hvor mængden af talgkirtler er størst, dvs. ansigt og ryg. Udviklingen af akne indledes med at de normale talgkirtler stopper til og danner hudorme. Hudormene kan blive betændte og bumserne opstår. Aknens sværhedsgrad tiltager under puberteten og når sit maksimum i 17-19-års alderen. Herefter aftager den gradvist hos de fleste og forsvinder oftest omkring 25-års alderen. Speciel hudpleje kan ofte afhjælpe akne og bumser.


Cremer mod uren hud og bumser kan hjælpe med at optimere hudens beskyttende funktion

Cremer med uren hud og bumser kan beskytte mod mekaniske skader og kan ligeledes være med til at bekæmpe bakterier og andre skadelige mikroorganismer.

Hudpleje hjælper endvidere med at optimere hudens anden vigtige funktion – at holde væslen i kroppen. Mennesket består mest af vand og det er vigtigt at vi ikke mister for meget væske ved fordampning fra vores relativt store overflade. Hudpleje er derfor vigtig. Hudpleje kan i denne sammenhæng hjælpe med at opretholde eller genskabe hudens smidighed og fugtighed. Hvis hudens barriereeffekt nedsættes, fordamper der for meget vand fra huden og den kan blive tør. Dette kan medføre kløe, rødmen, eksem og nedsat beskyttelse mod infektioner og irritation i det pågældende område. Hudpleje er derfor vigtig uanset hvilken hudtype man har.


Ved problemer med uren hud og bumser er det vigtigt at pleje huden korrek

Der er tre vigtige trin når man skal pleje og behandle uren hud:

  1. Rense huden
  2. Behandle huden
  3. Pleje & dække huden

Hos Med24.dk har vi samlet en række produkter (populært sagt bumsecreme), som kan hjælpe mod uren hud og bumser. For at gøre det nemmere for dig at udvælge produkter har vi lavet en oversigt, hvor du kan se hvilke produkter der relaterer sig til de tre etaper i pleje og behandling af uren hud med bumser.


Bumser – 10 gode råd. Køb effektive cremer

Bumser rammer de fleste teenagere. Bumser kan endvidere forekomme hos voksne men bumser vil ofte forsvinde efter puberteten. Mange oplever bumser som en såvel fysisk som psykisk gene og derfor har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe mod bumser:

1. Lad bumser være. Bumser vil blot blive mere betændte og der vil være større chance for at der dannes ar.
2. Brug vandbaseret fugtighedscreme og kosmetik. Fede cremer og makeup kan give bumser.
3. Undgå fedtet hår da fedtet kan danne bumser i pande m.v.
4. Vask ansigtet dagligt med en mild sæbe eller med rent vand. Bumser kan forværres hvis man skrubber ansigtet eller bruger kraftige sæber.
5. Køb eventuelt bumsecreme til behandling af uren hud. Produkter mod bumser (let angrebet) kan fås i håndkøb. Bumsecremer kræver normalt 4-8 uger for at virke mod bumser. Du kunne evt. købe Prinoc bumsecreme.
6. Opsøg en kosmetolog, der kan hjælpe dig med hudpleje generelt.
7. Der er ikke påvist sammenhæng mellem forskellige madvarer og bumser. Men oplever du, at du får flere bumser, når du har spist eller drukket et bestemt fødemiddel - f.eks. alkohol -  vil det være naturligt at undgå dette i større mængder.
8. Lev sundt. Dvs. spis varieret, drik rigeligt med vand og dyrk motion. Generelt velvære har en (positiv) afsmittende effekt på huden.  
9. Hvis man er hårdt ramt af bumser bør man søge råd ved sin læge. Denne kan udskrive egentlig medicin mod bumser og eventuelt henvise til en hudlæge.
10. Husk, bumser forsvinder med tiden og det er noget som rammer de fleste mennesker.


Uren hud og hudplejekapsler

Huden…

  • består af ca. 65% vand, 13% fedt - og resten er proteiner og mineraler
  • har en overflade på op til 2 m2
  • vejer op til 10 kilo - eller = sjettedel af kroppens samlede vægt
  • har en pH-værdi på 5,5
  • er 0,1 mm tyk på øjenlågene og op til 5 mm på fødderne
  • indeholder 2 millioner svedkirtler, som producerer op til 5 liter vand om dagen
  • taber 1,5 g skæl pr. dag.

Problemet

Slås du med uren hud? Så ved du også, at det er et problem, det kan være svært at løse. Samtidig med at det påvirker humør og selvtillid.

Hvad skyldes det?

Uren hud eller »akne«/acne skyldes betændelse omkring talgkirtlerne i huden. Der opstår bumser og filipenser, som virker skæmmende, især i ansigtet. Desinficerende (rensende) sæbe og salver begrænser udviklingen af uren hud, men i masser af tilfælde - først og fremmest blandt unge - er det langt fra nok. Der behøves noget, der også virker indefra.

Hvad kan du selv gøre?

Sørg for, at kosten er så fedt- og sukkerfri som muligt, pas f.eks. på chokolade, der indeholder både sukker og fedt!

Men nu er der endelig kommet et naturpræparat, der gør det lettere at holde huden ren og pæn. Navnet er  Hudpleje kapsler,  og det består af forskellige urter, som bekæmper betændelse, samtidig med at de  nærer og renser  huden.

Hudpleje kapsler er sammensat af disse urter:

Burrerod. Franske forskere (Vincent og andre) har vist, at burrerod spiller en vigtig rolle for sukkerstofskiftet, men endnu vigtigere er virkningen mod uren hud (furunkulose); samtidig fandt de en antibiotisk effekt og en virkning mod stafylokokbakterier. Den engelske plantespecialist M. Grieve kalder burrerod »en af de bedste blodrensere - i forbindelse med alle hudproblemer er den et sikkert virkende middel« (A Modern Herbal, 1985).

Stedmoderblomst er en anden vigtig plante, som hjælper huden. Forskerne P. Molnar og andre bekræftede i dyreforsøg, at hudlidelser bedres, når der til føden tilsættes stedmoderblomst (Phytochemistry 25, 1985). Stedmoderblomst har i mange år været optaget som et lægemiddel i USA, og her er salver med stedmoderblomst til behandling af eksem og uren hud populære. Stedmoderblomst er nærende for huden og forstærker virkningen af burrerod.

Sarsaparillerod, der bl.a. takket være sit indhold af saponiner virker på hududslag, især psoriasis (Hager: »Handbuch der Pharmazeutischen Praxis«). Den stimulerer stofskiftet og nyrernes og leverens funktioner.

Bærkarse. Denne urt indeholder vigtige antibiotiske stoffer. De to tyske forskere F. Boas og G. Winter viste, at de antibiotiske stoffer først virker i blodet mod forskellige virus, derpå går de over i urinen, hvor evt. sygdomskim i nyrer og blære trænges i baggrunden. Den antibiotiske virkning holder sig i flere timer.

Behandlingen

Hudpleje kapsler er fremstillet efter en helt speciel recept og anbefales til behandling af uren hud og eksem; det er et naturligt præparat uden skadelige bivirkninger af nogen art. Det forhandles i dåse med 90 kapsler, og den anbefalede daglige dosis er 3-9 kapsler, alt efter behov.


Ar efter akne

Akne og ar efter akne kan være en såvel fysisk som psykisk belastning.

Hvis duhar fået ar efter akne, kan dueventuelt få fjernet arrene ved slibning af huden (dermabrasio) eller laserbehandling. Disse behandlinger foregår hos en hudlæge eller en plastikkirurg.

Behandlingen foregår med CO2 laser. Laseren bruges til at opvarme hudvævet (bindevævet), hvilket får det til at trække sig sammen , og acne ar glattes ud. Desuden sker en peeling af det øverste hudlag, hvorved et pænt nyt hudlag dannes. Mere information om acne vulgaris og bumser.


Videre læsning

- Alt du skal vide om talgknopper og hvordan du behandler dem
- Bekæmp hudorme og få en renere hud

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.