Farvel hudorme – få hemmeligheden til en renere hud uden hudorme

Farvel hudorme - Med24.dk

Vi kender det alle. Vi vågner og opdager vores næse er fyldt med sorte prikker. Hudormene er tilbage. De kommer altid på de mest ubelejlige tidspunkter og er ofte til stor irritation. De er i hvert fald ikke noget, vi har lyst til andre skal se.

Heldigvis er der gode råd at hente og det ér muligt at komme hudormene ordentligt til livs og få en ren og pæn hud.

For at bekæmpe hudorme effektivt er det nødvendigt at vide, hvad de er og hvorfor de opstår. Det ser vi nærmere på her og fortæller også hvordan du bliver fri for dem.


Hvad er en hudorm og hvorfor får man dem?

Hudorme i T-zone - Med24.dk

Hudorme ligner små, sorte prikker i ansigtet. De opstår, når dine porer bliver tilstoppet af døde hudceller, make-up, cremer og skidt fra luften. En hudorm består af overskydende talg, som ophober sig, når der sker en overproduktion på grund af hormoner eller en blokade af porerne. De ses oftest i ansigtet på næsen og i t-zonen i panden, men de kan også opstå på brystet og ryggen. Der findes to typer af hudorme – nemlig sorte og hvide. De sorte hudorme er dem, vi normalt tænker på, når vi taler om hudorme. Hudormene bliver sorte, når de bliver eksponeret for ilt og sidder på niveau med huden. Derfor kan du ikke rigtig mærke dem, hvis du kører en finger over dem.

Hudorme skal ikke forveksles med akne eller bumser. Dog har de en forbindelse til bumser, da bumser opstår, når der kommer bakterier ned i talgkirtlen, som er roden til hudormen.

Da hudorme hænger sammen med vores hormonbalance i kroppen, er det oftest i puberteten, at vi kæmper mest med dem. Det er nemlig i denne tid, at vores hormoner løber hurtigst, og derfor kan det være svært at holde porerne rene og åbne. Dog kan man også døje med hudorme resten af sit liv.


Hvordan fjerner man hudorme?

Den mest effektive metode er ganske enkelt og hemmeligheden til en renere hud uden hudorme er en daglig rutine med at rense ansigtet. Vi ville ønske, at der er en hurtig genvej til at komme ormene til livs, men det er desværre ikke tilfældet. Det kræver en god daglig rutine for ansigtspleje, hvor du skaber de bedste betingelser for dine porer.

Vi anbefaler en daglig rutine, hvor du renser huden morgen og aften og derefter tilfører en god fugtighedscreme. To gange om ugen skal du benytte en scrub til at rense i dybden og fjerne døde hudceller.

Ansigtsmasker kan også være gode , da de oftest har en dybderensende effekt. Brug en maske én gang om ugen sammen med ovenstående ansigtspleje og du vil se gode resultater inden for kort tid.

Læs også Sådan afslører dit ansigt alt om din sundhed hos Alt.dk


Må man klemme hudorme?

Du må godt klemme hudorme – men kun forsigtigt. De fleste hudorme kan trykkes ud ved et let tryk, hvor du fjerner blokaden i talgkirtlen. Hvis hudormen ikke kommer ud ved et let tryk, skal du stoppe. Trykker du hårdt, risikerer du nemlig at beskadige huden, hvilket kan give betændelse i talgkirtlen og føre til bumser og arvæv. Hvis du vælger at trykke en hudorm, er det vigtigt, at du vasker dine hænder grundigt før og efter, så du mindsker risikoen for bakteriedannelse og -spredning i porerne mest muligt.

Hvis du vil undgå at bruge fingrene, kan du med fordel anskaffe dig en hudormefjerner – et såkaldt komedonspyd. Med dette ”spyd” undgår du, at huden bliver unødigt beskadiget.

Brug disse huskeregler hvis du døjer med hudorme og du vil hurtigt se positive forandringer.

Læs vores ultimative guide til en god hudplejerutine, og find din optimale hudpleje uanset hudtype!

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.