Farvel hudorme – få hemmeligheden til en renere hud uden hudorme

Skrevet af
kvinde kigger i spejlet efter hudorme med24

Vi kender det alle. Vi vågner og opdager vores næse er fyldt med sorte prikker. Hudormene er tilbage. De kommer altid på de mest ubelejlige tidspunkter og er ofte til stor irritation. De er i hvert fald ikke noget, vi har lyst til andre skal se. Heldigvis er der gode råd at hente og det ér muligt at komme hudormene ordentligt til livs og få en ren og pæn hud. For at bekæmpe hudorme effektivt er det nødvendigt at vide, hvad de er og hvorfor de opstår. Det ser vi nærmere på her og fortæller også hvordan du bliver fri for dem.


Hvad er en hudorm?

Hudorme i T-zone - Med24.dk

Hudorme ligner små, sorte prikker i ansigtet. De opstår, når dine porer bliver tilstoppet af døde hudceller, make-up, cremer og skidt fra luften. En hudorm består af overskydende talg, som ophober sig, når der sker en overproduktion på grund af hormoner eller en blokade af porerne. De ses oftest i ansigtet, på næsen og i t-zonen i panden, men de kan også opstå på brystet og ryggen. Der findes to typer af hudorme – nemlig sorte og hvide. 

De sorte hudorme er dem, vi normalt tænker på, når vi taler om hudorme. Hudormene bliver sorte, når de bliver eksponeret for ilt og sidder på niveau med huden. Derfor kan du ikke rigtig mærke dem, hvis du kører en finger over dem.

Hudorme skal ikke forveksles med akne eller bumser. Dog har de en forbindelse til bumser, da bumser opstår, når der kommer bakterier ned i talgkirtlen, som er roden til hudormen.


Hvorfor får jeg hudorme?

Da hudorme hænger sammen med vores hormonbalance i kroppen, er det oftest i puberteten, at vi kæmper mest med dem. Det er nemlig i denne tid, at vores hormoner løber hurtigst, og derfor kan det være svært at holde porerne rene og åbne. Mange voksne har dog også problemer med hudorme, hvilket der kan være mange forskellige og uigennemskuelige grunde til.

Porerne i din hud kan bl.a. være stoppet på grund af:

  • Din hud producerer meget fedt og talg, hvilket kan stoppe porerne. Dette kan skyldes din hormonelle balance, som påvirkes af f.eks. graviditet, pubertet, p-piller og menstruation
  • Du renser din hud for meget, for lidt eller med de forkerte produkter til din hudtype.

Hvordan fjerner man hudorme?

kvinde griner med creme på næsen med24

Den mest effektive metode er ganske enkelt og hemmeligheden til en renere hud uden hudorme er en daglig rutine med at rense ansigtet. Ansigtsplejen er med til at skabe de bedste betingelser for dine porer, så de kan blive renset og fri for hudorme. Det er vigtigt, at du generelt passer godt på din hud og benytter effektive men skånsomme produkter for at komme hudorme og andre urenheder til livs. 

Rens din hud dagligt

Huden i ansigtet bliver dagen igennem udsat for forurening og skidt. Det er derfor vigtigt, at du renser din hud både morgen og aften, så snavs og døde hudceller ikke ender med at tilstoppe din porer som hudorme. Husk at vælge milde produkter, der passer til din hudtype, så du ikke fratager din hud alt olie og fedt, som er med til at holde den blød og lækker. 

Peeling mod hudorme og urenheder

Hvor mange tidligere brugte scrubs med fine korn til at holde huden ren, er masker med kemisk peeling nu blevet ekstremt populære. Selvom det kan lyde farligt, er peeling en meget skånsom måde at eksfoliere huden på. Benyt en peeling med salicylsyre - også kendt som BHA. Denne syre er nemlig fedtopløsende og kan derfor være med til at fjerne overskydende fedt og talg fra dine porer i ansigtet. 

BHA er desuden med til at forebygger hudorme og er generelt velegnet til fedtet og uren hud. Benyt din fortrukne peeling 1-2 gange om ugen og benyt en god fugtighedscreme efterfølgende. 

Fjern hudorme med Pore Cleanser

I dag findes der også flere forskellige maskiner, som kan hjælpe dig med fjernelse af hudorme. Beurer’s Facial Pore Cleanser benytter en særlig vakuumteknologi, der er trækker hudormene ud af dine porer og modvirker dannelsen af bumser. Den smarte hudormesuger kan suge ved 5 forskellige intensiteter og er genopladelig. Læs meget mere om den dybderensende hudormemaskine ved at klikke på produktet. 

Pore Strips – fjernelse af hudorme med strips

Du kan også vælge at bruge strips fra eksempelvis Formula 10.0.6., der effektivt fjerner hudorme, olie og snavs fra dine porer. De smarte strips er nemme at bruge, og er perfekte til de trælse hudorme på næsen.

Læs ogsåSådan afslører dit ansigt alt om din sundhed hos Alt.dk


Må man klemme hudorme?

Du må godt klemme hudorme – men kun forsigtigt. De fleste hudorme kan trykkes ud ved et let tryk, hvor du fjerner blokaden i talgkirtlen. Hvis hudormen ikke kommer ud ved et let tryk, skal du stoppe. Trykker du hårdt, risikerer du nemlig at beskadige huden, hvilket kan give betændelse i talgkirtlen og føre til bumser og arvæv. Hvis du vælger at trykke en hudorm, er det vigtigt, at du vasker dine hænder grundigt før og efter, så du mindsker risikoen for bakteriedannelse og -spredning i porerne mest muligt.

Hvis du vil undgå at bruge fingrene, kan du med fordel anskaffe dig en hudormefjerner – et såkaldt komedonspyd. Med dette ”spyd” undgår du, at huden bliver unødigt beskadiget. Brug disse huskeregler hvis du døjer med hudorme og du vil hurtigt se positive forandringer.

Læs også: Ultimativ guide til en god hudplejerutine - find din optimale hudpleje uanset hudtype!

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.