Gurkemeje - Læs alt om krydderiets sunde virkning

Skrevet af
Gurkemeje

Gurkemeje er et uundværligt krydderi i karry, der er i familie med ingefær og en god måde at tilføje smag og farve til dine opskrifter. Den gullige rod har en lang historie som naturmedicin i Indien, og i Danmark bliver roden også mere og mere populær - både som kosttilskud og i opskrifter. Flere og flere har nemlig fået øjnene op for gurkemeje.


Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje (Curcuma Longa) er en rodplante med en strålende orange farve indeni. Roden er i familie med ingefærplanten og de to krydderier optræder ofte sammen i kosttilskud og diverse drikke - fx. ingefærshots med gurkemeje. Planten er blevet handlet og byttet i flere tusind år og kendskabet til planten går mere end 4000 år tilbage. Dens oprindelse menes at være Sydøstasien, men på grund af plantens alder og udbredelse, er det svært at præcisere dette yderligere. Dog er der mange, som mener, at Indien er plantens oprindelsesland.

Det er også Indien, som i dag står for op til 90 procent af produktionen af krydderiet. Inderne er skam også storforbrugere selv og krydderiet er jo også uundværligt i karry sammen med bukkehornsfrø


Hvad er gurkemeje godt for?

Gurkemeje har de senere år flyttet sig fra blot at stå på krydderihylden i supermarkederne til nu også at stå på hylderne i helsebutikker som kosttilskud - og det med god grund. Gurkemeje har nemlig nogle egenskaber, som er gode og sunde for vores kroppe.


Køb gurkemeje som piller, pulver eller shot

Gurkemeje findes næsten i alle former og størrelser. Den mest kendte må være krydderiet, som jo har været anvendt i især Indien i flere tusind år. Herhjemme kender vi også krydderiet for sin flotte gule farve og sin evne til at tilføje lidt eksotisk smag til maden.

Gurkemeje kosttilskud har de senere år set stor fremgang i takt med, at forskere finder flere og flere positive egenskaber ved planten. Samtidig gør kosttilskud i form af piller eller kapsler det nemt at indtage gurkemejen på daglig basis uden at skulle lave indiske opskrifter hver dag. Hos Med24 har vi flere forskellige kosttilskud fra populære mærker med gurkemeje.

Udover som krydderi og kosttilskud findes gurkemeje også som pulver og som shots. Begge disse former giver også en nem måde at få gavn af gurkemejens gode virkninger. Prøv for eksempel et gurkemejeshot om morgenen inden du spiser din morgenmad.

Gurkemeje bivirkninger

De små mængder af gurkemeje som normalt bruges i madlavning har sjældent medført nogen form for bivirkninger. Spiser du store mængder af roden - enten frisk, som pulver eller som kosttilskud, kan du risikere at opleve bivirkninger som kvalme, opkast og diarre. Det kræver dog, at du spiser flere gram om dagen. I svære tilfælde kan der opstå mavesår. Men som sagt sker det ekstremt sjældent at nogen spiser så store mængder gurkemeje, at de kommer i denne farezone.

Kontakt din egenpraktiserende læge, hvis du er i tvivl, om du skal spise gurkemeje i nogen form.


Vil du læse mere?

Gurkemeje er langt fra det eneste krydderi og naturlige ingrediens, der kan have helbredsmæssige fordele for din krop. Bliv klogere på andre krydderier og naturlige kosttilskud, som er gode for dig i vores store artikel univers:

     •  Hvidløg styrker kroppens forsvar!
     •  Hemmeligheden bag ingefær og et sundt helbred
     •  Havtorn - sprængt fyldt med C-vitaminer til din sundhed
     •  Bukkehornsfrø - 6 sunde virkninger til dit helbred

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.