Gode råd til et stabilt blodsukker

Skrevet af
råd til stabilt bodsukker

Et stabilt blodsukker er meget mere vigtigt and du egentlig regner med. Når du lærer tegnene på for højt og lavt blodsukker, vil du med sikkerhed også kunne nikke genkendende til, at du har prøvet enten det ene eller andet.

Hvis du har for lavt blodsukker, vil du ofte opleve at du føler dig ekstra træt og uoplagt. Du vil have svært ved at koncentrere dig og vil måske opleve humørsvingninger. Hvis du derimod har forhøjet blodsukker, vil din krop stresse. Du kan blive hyperaktiv og tærre på en masse energi, som din krop i virkeligheden ikke har. Hvis du har højt blodsukker i længere perioder kan du risikere, at det udvikler sig til diabetes. Du kan med fordel holde øje med dit blodsukker med dine egen blodsukkermåler.

Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du sikrer dig et stabilt blodsukker.


Undgå overforbrug af sukker

Overforbrug af sukker kan give et for højt blodsukker tal. Jo mere sukker, frugtsukker, mælkesukker og lignende du spiser til et måltid, jo mere vil blodsukkeret stige. Sødemidler som f.eks. stevia forhøjer ikke dit blodsukker tal.


Drik masser vand

Ved væskemangel vil din præstationsevne blive nedsat med helt op til 40%, da det påvirker blodsukkerniveauet. Drik derfor gerne op til 2 liter vand hver dag, for at forebygge lavt blodsukker.


Bevæg dig hver dag

Når du dyrker motion forbrænder du nogle af alle de kulhydrater du indtager i løbet af dagen, i form af sukker. Dit blodsukker vil falde og du vil samtidig mindske risikoen for overvægt, der kan være medvirkende til risikoen for type 2-diabetes.


Spis frugt, mandler, salat eller bær

Når dit blodsukker begynder at falde i løbet af eftermiddagen og du kan mærke, at du trænger til noget mad eller sukker, kan du med fordel spise et stykke frugt eller lignende. Du skal dog være opmærksom på, at bananer har et stort indhold af frugtsukker, så prøv et æble eller andet i stedet. På den måde kan du holde dit blodsukker ved lige, indtil du skal have et hovedmåltid.


Indtag de sunde fedtstoffer

Der er forskel på gode og dårlige fedtstoffer. De usunde fedtstoffer er for eksempel en billig margarine, i chips eller lignende. Du bør dagligt sørge for at få nogle gode olier og fedtstoffer fra f.eks. fisk og hørfrø


Spis grove grøntsager og masser af fibre

Når du spiser grøntsager, specielt de grove, vil din krop få en masse at arbejde med. Grøntsagerne er ikke fulde af kulhydrater, der får dit blodsukker til at stige og vil derfor være med til at stabilisere dit blodsukker.


Spis hyppigere, mindre portioner og flere fibre

Når du sørger for at få den korrekte mængde mad i løbet af dagen og ikke mindst masser af fibre, stabiliserer du dit blodsukker. Du risikerer ikke at få lavt blodsukker ved at mangle næring. Når du spiser fiberindholdig mad, vil din krop få en masse sund energi og maven noget at arbejde med.


Hvis du er i tvivl om dine blodsukkers normalværdier eller mistænker det for enten at være lavt eller højt, kan du med fordel bruge en blodsukkermåler. Blodsukker kan måles meget nemt og hurtigt. Der findes flere muligheder i form af blodsukkerapparater, som du nemt kan bruge derhjemme.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.