Sådan måler du nemt dit blodsukker

Skrevet af
sådan måler du dit blodsukker

Blodsukker kan måles meget nemt og hurtigt. De findes flere muligheder i form af blodsukkermålere, som du nemt kan bruge derhjemme. Mængden af sukker i blodet angives i millimol per liter også kaldet (mmol/l). Et normalt blodsukker ligger mellem 4-8 mmol/l.

Dit blodsukker svinger gennem hele døgnet. Derfor er det ud fra en blodsukkermåling, svært at sige, hvordan dit blodsukkerniveau ligger. Du bør derfor vænne dig til at måle dit blodsukker på samme tidspunkt og lige længe efter et måltid, hver dag i en periode.


Hvad er blodsukker?

Blodsukker er blodets indhold af glukose. Glukose er et næringsstof og kulhydrat som kroppen omdanner til energi. Du finder netop disse kulhydrater i meget af vores mad, b.la. pasta, ris og kartofler. Når disse kulhydrater bliver fordøjet i kroppen, kan de optages gennem slimhinderne i tyndtarmen. På den måde kommer glukosen ind i blodbanerne og påvirker blodsukkeret i vores blod.

Glukosen bliver brugt til blandt andet vores muskler. Musklerne bruger glukosen som brændstof og bidrager til musklernes normale funktion. Især vores hjerne er afhængig af et normalt fingerende blodsukker, for at kunne dække sit energibehov.


Hvad er et normalt blodsukker?

Som nævnt ovenover stiger og falder blodsukkeret i løbet af dagen, alt afhængigt af hvornår du har spist. Oftest er dit blodsukker lavest om morgenen og højest kort tid efter et måltid. Mål derfor dit blodsukker på samme tidspunkt hver dag, så du sikrer dig et rigtigt resultat.

  • Har du ikke spist indenfor de sidste 6 timer bør dit blodsukker ligge på 4-7 mmol/L.
  • Ca. ½ time efter et måltid, vil dit blodsukker ligge på ca. 10 mmol/L.

Der findes flere årsager til blandt andet højt blodsukker. Men ofte er det folk med sukkersyge/diabetes, der har et permanent problem med højt blodsukker. Også lavt blodsukker ses i forbindelse med sukkersyge. Underernæring og alkoholforgiftning kan også være grunde til for lavt blodsukker.

Læs også vores gode råd til et stabilt blodsukker.

Nedenunder finder du et blodsukker skema, hvor du kan se, hvordan dine blodsukkertal bør være.

skema til blodsukker

Måling af blodsukker

Når du skal måle dit blodsukker, kan du nemt og hurtigt bruge en blodsukkermåler, der kan fortælle dig, hvilket blodsukker tal du har. Måling af dit blodsukker sker på følgende måde:

  1. Sprit området af hvor du vil prikke. F.eks. på øreflippen eller på siden af fingeren.
  2. Prik et lille hul ved hjælp af en fingerprikker og klem en bloddråbe frem
  3. Overfør én dråbe blod til en teststrimmel placeret i blodsukkerapparatet
  4. Aflæs resultatet på blodsukkerapparatet efter et øjeblik

Du kan finde fingerprikker, lancetter, teststrimler, og blodsukkermålere her.


Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.