E-vitamin – antioxidanten der beskytter dine celler

Skrevet af
Stort billede af forskellige fødevarer, der indeholder E vitamin, Med24.dk

Vitaminer er essentielle for din krop og dit helbred. Derfor er det vigtigt at få de rette vitaminer og samtidig have styr på, hvad et vitamin er godt for. Her kan du læse mere om E-vitamin og hvordan det bidrager til din krop. Bliv også klogere på, hvilke fødevarer der indeholder E vitamin. 

Hvad er E-vitamin godt for?

E vitamin er ikke blot er ét vitamin, men den samlede betegnelse for de to stoffer tokotrienol og tokoferol. E vitaminet findes i 8 naturlige former, hvor den mest aktive form er alfa-tokoferol, som vi oftest finder i vores daglige kost. Det er også denne form, der typisk er i vitaminpiller. 

E-vitamin er en antioxidant, der bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress. Vitamin E findes i cellemembranen, som er den ”væg”, der omgiver alle kroppens celler. Membranen består blandt andet af flerumættede fedtsyrer, hvor E-vitaminets funktion er at beskytte disse flerumættede fedtsyrer mod harskning. Her arbejder den antioxidant i tæt samarbejde med en anden antioxidant, nemlig C vitamin. 

Fedtopløseligt vitamin

E-vitamin er fedtopløseligt - og derfor bør det indtages sammen med fedtholdige måltider, for at vitaminet optages hensigtsmæssigt. Der findes både fedt- og vandopløselige vitaminer, hvor de vandopløselige vitaminer udskilles med urinen, mens de fedtopløselige lagres i kroppens fedtvæv.    E-vitamin i mad – hvor får man vitamin E fra?

mandler der ligger på et marmorbord

E-vitamin er, som tidligere nævnt, et fedtopløseligt vitamin, og derfor er det også primært fedtholdige fødevarer, der indeholder vitaminet. Derudover er E-vitamin tilsat en del madvarer, da vitaminet er en stærk antioxidant, der sikrer at fedtstofferne i maden ikke bliver harske. 

Fødevarer med indhold af E vitamin:

  • Margarine
  • Soja-, solsikker- og hvedekimsolie (planteolier)
  • Mandler
  • Nødder i det hele taget
  • Æggeblomme

Vitamin E til huden

Der findes mange forskellige cremer og olier til huden, der indeholder E vitamin. Hos Med24.dk finder du generelt et stort udvalg af hudpleje, men selvfølgelig også produkter der indeholder det antioxidante vitamin - eksempelvis Badeanstalten's Ansigtsolie med E-vitamin og RazSpa E Vitamin. 


Er du nysgerrig på at læse mere om de andre vigtige vitaminer for vores krop? Hos Med24.dk finder du en masse artikler om de forskellige vitaminer – bliv fx klogere på C-vitamin her: 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.