10 bæredygtige og enkle hverdags-byt!

Skrevet af
Grønne bøgeblade fra sundt træ er resultatet af bæredygtig livsstil


Ønsker du at blive mere bæredygtig i din hverdag, men er i tvivl om, hvor du skal begynde? Det behøver hverken blive dyrere eller mere besværligt for dig. Her har vi samlet en række af simple og hurtige byt, som du let kan bruge i hverdagen. Vi ved godt, at det kan være svært at ændre på faste vaner - derfor har vi gjort det let og overskueligt for dig med disse 10 forslag! 

1. Genanvendelige sugerør

Klassiske sugerør af plastik er en stor synder, når det kommer til sværtnedbrydeligt plastikaffald. Et godt sted at starte med dine bæredygtige vaner er derfor at investere i metalsugerør af rustfrit stål, som kan bruges igen og igen. Både Suztain og Yummii Yummii har elegante og slidstærke sugerør i stål, som let kan rengøres med den medfølgende børste. De genanvendelige sugerør kan holde i lang tid, og så kan de bruges til både varme og kolde drikke.  

Se et udvalg af de mest populære sugerør nedenfor.


2. Maistic bioplast fryseposer

Et andet tiltag, der kan mindske plastikaffald, er at anvende fryseposerne fra Maistic, der er komposterbare engangsposer skabt af planterester. I visse situationer i hverdagen kan en frysepose ganske enkelt være den eneste løsning til opbevaring og her kan en frysepose fra Maistic spare miljøet for en plasticpose, der ellers ville have været miljøbelastende at både producere og afskaffe.  

Da vores behov for fryseposer til madopbevaring og diverse andre forhold kan variere meget, findes poserne fra Maistic i flere forskellige størrelser. De forskellige størrelser er: 

  • 1 liter
  • 2 liter
  • 4 liter
  • 8 liter

3. Bambustandbørster

Bæredygtig tandbørste af bambus kan genanvendes

På badeværelset er der flere forskellige måder hvorpå du kan spare affald og plastik - et godt sted at starte er din tandbørste. For at sikre det bedste resultat af din tandbørstning, bør du ifølge den danske tandlægeforening udskifte din tandbørste mindst hver tredje måned. I det lange løb resulterer det i rigtig meget plastikaffald, medmindre du skifter til en tandbørste af letnedbrydeligt materiale som hvedestivelse eller bambus.  

Bambustandbørsterne fra Humble Brush eller HydroPhil fås både til børn og voksne og kommer endda i miljøvenlig emballage.


4. Menstruationskop

En rigtig stor del af jordens befolkning er kvinder, som i mange år af deres liv har menstruation jævnligt. Faktisk har en kvinde i gennemsnit 500 menstruationer, og brugen af engangshygiejneartikler som bind og tamponer bliver til en kæmpe mængde affald foruden en stor udgift. Ved at vælge en menstruationskop fra fx Organicup eller Lunette kan du helt undgå den månedlige udgift, da en menstruationskop kan holde i mange år. Menstruationskopper er typisk fremstillet af medicinsk silikone i højeste kvalitet, hvilket sikrer dig, at de er 100% fri for BPA, latex og anden skadelig kemi. Den klare variant fra Lunette har desuden fået topkarakter i Forbrugerrådet Tænk Kemis test af uønsket kemi i menstruationskopper. Det kan kræve lidt tilvænning at blive komfortabel med en menstruationskop, men på lang sigt vil det både spare dig penge og en stor mængde affald. 5. Genanvendelige vatpinde fra LastSwab

Som noget helt nyt kan du hos Med24.dk få de særlige LastSwab vatpinde, hvor en enkelt vatpind erstatter helt op til 1000 engangsvatpinde! Vatpindene har faktisk ikke så meget med vatpinde at gøre, for de er fremstillet af nylon, fiberglas og termoplastisk elastomer, som er slidstærkt, kropssikkert og let at rengøre. På verdensplan bliver der hver eneste dag produceret 1,5 milliarder engangsvatpinde, og i kampen mod de svært nedbrydelige engangsprodukter er genanvendelige alternativer som LastSwab fantastiske valg, der holder til meget lang tids brug. LastSwab findes i to varianter: Basic til almindelig brug samt Beauty særligt egnet til korrektion af makeup.


6. Mandelolie som universalpleje

Med en universalolie som mandelolie får du basisingrediensen til et væld af forskellige formål. Den fede mandelolie fra Natur-Drogeriet er vurderet til den grønne A-kolbe af Forbrugerrådet Tænk, hvilket betyder, at du med olien undgår en række problematiske kemikalier, der er mistænkt for at være miljøbelastende, hormonforstyrrende og allergifremkaldende.  

Mandelolie er en utroligt alsidig olie, der både kan bruges i madlavning, til pleje af hår og hud, som babyolie eller som makeupfjerner. Prøv for eksempel at kreere dine egne plejeprodukter med mandelolie i kombination med fx æteriske olier, honning eller sukker.


7. Madkasser og drikkedunke i stål

Madpakke i rustfrit stål sparer plastik og hjælper miljøet fra Yummii Yummii

Med to-go-udstyr som drikkedunke og madkasser i rustfrit stål er du sikret et miljøvenligt, super slidstærkt og stilrent produkt, så du med god samvittighed og omtanke for miljøet kan hive madpakken frem fra tasken uden behov for engangsemballage eller plastik. De elegante bentobokse fra Yummii Yummii er fremstillet i rustfrit stål, der både har en lang levetid og er frit for unødvendig kemi, phtalater og BPA-toksiner.  

Du kan bruge boksene til at have mad med på farten og så er de perfekte til opbevaring af fødevarer og rester i køleskabet, hvor det rustfri stål fungerer som naturligt køleelement, som holder maden frisk og kold i lang tid.


8. Shampoobar

En shampoobar er et fast alternativ til almindelig flydende shampoo, som effektivt vasker dit hår rent samt giver fugt og pleje. Den største forskel er dog, at du sparer en hel masse plastikemballage ved at vælge en fast shampoo fremfor en flydende shampoo i en engangsflaske af plastik.  

Balade en Provence og Friendly har begge bæredygtige sæbebarer i deres sortiment, der omfatter shampoo såvel som kropssæbe, barbersæbe og ansigtssæbe. Barerne leveres i miljøvenlige papemballager og du kan opbevare og transportere din shampoobar i en fin dåse uden at være bekymret for at få sæbe på dine andre ting i tasken. Det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge en shampoobar, hvis du altid har været vant til at bruge flydende shampoo, men shampoobaren er virkelig simpel at anvende og drøj i brug, når først du har fået taget på det.  


9. Kaffefilter af rustfrit stål

Kaffefilter af rustfrit stål sparer engangsfiltre og hjælper miljøet

Flere og flere alternativer til de klassiske engangsprodukter er de seneste år kommer frem på markedet - til kaffeelskeren er der nu også et alternativ til engangsfiltrene af papir. Med et slidstærkt og funktionelt kaffefilter i rustfrit stål kan du helt slippe for engangsfiltrene i hverdagen, og da det kan holde til helt op til 3000 brygninger, er det super drøjt i brug. Derudover er kaffefilteret let at anvende og rengøre, og du kan få det i to forskellige størrelser, som enten passer til en standard kaffemaskine, eller som passer til de lidt større kaffemaskiner. Hvis du har en velfungerende hjemmekompost, kan du let tømme kaffegrumsen heri, eller du kan genbruge det til et andet sjovt formål - fx en hjemmelavet bodyscrub.  


10. Komposterbare plaste

Indenfor personlig pleje og medicinsk udstyr falder fokus på bæredygtighed ofte i baggrunden til fordel for forhold som effektivitet og pris, men med plaster fra PATCH behøver du hverken at gå på kompromis med virkning eller hensyntagen til miljøet. De miljøvenlige plastre er nemlig fremstillet i 100% økologiske bambusfibre, og så er de forskellige varianter er særligt tilpasset til enten sensitiv hud, slid-og brændemærker, insektbid og smårifter eller til børn, så plejen og helingen bliver så målrettet og optimal som muligt.  

Under produktionen dyrkes de økologiske bambusfibre uden brug af pesticider eller kunstvanding, så det færdige produkt har et minimalt CO2-aftryk. Plastrene er selvfølgelig helt fri for plastik, latex og toksiner, og de kan nedbrydes direkte i jorden på få uger.  


Ved første øjekast kan det virke som et uoverskueligt projekt at få indkorporeret bæredygtige vaner i en allerede travl hverdag. Du kan med fordel starte blidt ud med at prøve et enkelt eller to af de mere bæredygtige byt, som langsomt kan udvikle sig til en mere miljøvenlig livsstil – vi tror på dig!  
Du kan få tips til en mere miljøvenlig tøjvask og rengøring lige her!

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?