Menstruationskop - dit miljøbevidste alternativ

Skrevet af
menstruationskop

Er du interesseret i et langtidsholdbart og mere miljøbevidst alternativ til bind og tamponer? Så kan en menstruationskop være en mulighed for dig. Én menstruationskop kan holde i op til 10 år, så du slipper for at købe intimhygiejneprodukter hver måned.Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er et alternativ til de velkendte bind og tamponer, som gør din menstruation nemmere, sundere og smartere. Måned efter måned. Koppen er udelukkende lavet af blødt, allergivenligt og medicinsk silikone, som er fri for kemikalier. Da koppen er lavet af medicinsk silikone, betyder det at selvom du er allergisk overfor silikone, vil du stadig kunne anvende den.

Med en menstruationskop er du fri for bekymringer i op til 12 timer. Koppen er lækagefri, så du kan roligt bruge den i op til 12 timer, uden at tømme den. Den er ideel for fysisk aktive personer, der ikke vil holdes tilbage på grund af menstruation. Faktisk kan du anvende en menstruationskop uanset hvad du foretager dig. Du kan gå i svømmehallen, ride, dyrke sport, sove osv. med den, helt uden at du skal bekymre dig om at have en uheld og bløde ved siden af.

rundt billede at menstruationskop, der bliver holdt af en hånd

Hvilken størrelse menstruationskop skal jeg bruge?

Når det kommer til menstruationskoppens størrelse, findes der flere forskellige størrelser. Hvilken menstruationskop der er bedst til dig, kommer som udgangspunkt an på, om du har født eller ej. Den mindste menstruationskop størrelse anbefales til kvinder, der ikke har født, mens den største menstruationskop størrelse anbefales til kvinder, der har født. Der kan være tilfælde, hvor du skal gå en størrelse op eller ned, alt efter hvordan din krop er bygget. Med lidt menstruationskop erfaringer vil du hurtigt finde ud af, hvilken størrelse der passer bedst til dig.


Hvordan bruger man menstruationskop?

En menstruationskop er meget simpel at bruge. Det handler om at du skal lære teknikken og have tillid til den. Faktisk vælger 9 ud af 10 der har prøvet koppen at bruge den fremadrettet, i stedet for bind og tamponer.

Før du første gang tager din menstruationskop i brug, skal du koge menstruationskoppen i 5 minutter. Dette skal du gøre fordi, at den fra fabrikkens side, kan have noget støv på sig fra den medicinske silikone. Det er ikke noget der kan have en konsekvens for dig eller giver nogle bivirkninger, men det er rarest for brugeren af koppen, at den ikke har denne belægning. Efter menstruationskoppen er blevet kogt, kan den anvendes.

Kan min menstruationskop falde ud?

Nej, det kan den ikke! Menstruationskoppen sidder fast ved hjælp af et let vakuum, så du uden problemer kan være aktiv, slå kolbøtter hele dagen, eller svømme med den i. En anden fordel ved det lette vakuum er, at blodet ikke kommer i kontakt med ilt, og derfor bliver du heller ikke generet af lugtgener, bakterier og hygiejne. 

Sådan bruger du din menstruationskop:

  • Fold den bløde silikonekop og indsæt menstruationskop.
  • Menstruationskoppen folder sig ud inde i kroppen og sidder fast ved hjælp af et let vakuum.
  • Efter brug tages koppen ud og tømmes i toilettet.
  • Rengør din menstruationskop ved at skylle den, og genindsæt koppen.

Rengøring af menstruationskop

Under din menstruation kan du nøjes med at rengøre koppen, ved at skylle den under vandhanen. Men når din menstruation er færdig, skal den steriliseres for at fjerne bakterier. Du steriliserer din menstruationskop ved at koge den i en gryde i 3-5 minutter. Det er vigtigt, at menstruationskoppen ikke rører bunden af gryden, da den ellers vil brænde på.


Menstruationskop guide

Hos Med24.dk har vi et bredt udvalg af menstruationskopper, så du kan finde den bedste menstruationskop til dig! Du finder bl.a. den populære OrganiCup og Lunette menstruationskop, der begge findes i forskellige størrelser.

AllMatters

AllMatters har udviklet og produceret menstruationskopper, der passer til alle kvinder uanset alder og krop. Der findes 3 forskellige størrelser:

  • Model mini - perfekt menstruationskop til teenager
  • Model A - genial til dig, der ikke har født vaginalt
  • Model B - god til dig, der har født vaginalt

AllMatters har også udviklet Cup Wash, der er perfekt til en nem og enkel rengøring af din menstruationskop og krop.

Lunette menstruationskop

Lunette menstruationskop er et finsk brand, der, ligesom AllMatters, har udviklet en miljø- og brugervenligt alternativ til bind og tamponer. Lunette menstruationskop findes i 2 forskellige størrelser:

  • Str. 1 til dig til der ikke har født vaginalt, eller som har let til normal blødning.
  • Str. 2 til dig der bløder kraftigere eller har født vaginalt.

Derudover kan du få Lunette menstruationskop i både hvid og lilla, alt efter hvad du foretrækker. 

Miljømæssige fordele ved brug af menstruationskop

Som skrevet øverst kan en menstruationskop holdbar i op til 10 år, så du slipper for at købe intimhygiejneprodukter hver måned. Da en menstruationskop kan holde i så mange år, kan du også regne med at spare, ikke bare penge, men også spare vores miljø for en masse affald. I gennemsnit bruger man 11.000 bind eller tamponer i løbet af sit liv. En menstruationskop efterlader 30 gram affald i stedet for 30 kilo.


billede af hånd der holder mange tamponer

Menstruationskop og bivirkninger

En af de kendte bivirkninger ved brug af f.eks. tamponer er sygdommen TSS. Ved brug af en menstruationskop er er der en minimal risiko for TTS. Der er samtidig ikke brugt hverken lim, parfume, lotion, blegemiddel eller andre kemikalier, som ikke hører til inde i din krop.

Da en menstruationskop ikke indeholder alle disse unødvendige kemikalier, betyder det også at bivirkningerne ved en menstruationskop knap eksisterer. Nogle kan synes at menstruationskoppen er lidt svære at anvende det første stykke tid, men koppen kan ikke lave direkte skade eller rifter ved dit underliv.Køb din miljøvenlige menstruationskop hos Med24.dk, hvor du altid får hurtig levering. Der vil løbende være tilbud på menstruationskopperne, så du kan få fingrende i den bedste menstruationskop til en god pris.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.