Menstruationskop - dit miljøbevidste alternativ

Skrevet af
menstruationskop

Er du interesseret i et langtidsholdbart og mere miljøbevidst alternativ til bind og tamponer? Så kan en menstruationskop være en mulighed for dig. Én menstruationskop kan holde i op til 10 år, så du slipper for at købe intimhygiejneprodukter hver måned.


Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er et alternativ til de velkendte bind og tamponer, som gør din menstruation nemmere, sundere og smartere. Måned efter måned. Koppen er udelukkende lavet af blødt, allergivenligt og medicinsk silikone, som er fri for kemikalier. Da koppen er lavet af medicinsk silikone, betyder det at selvom du er allergisk overfor silikone, vil du stadig kunne anvende den.

Med en menstruationskop er du fri for bekymringer i op til 12 timer. Koppen er lækagefri, så du kan roligt bruge den i op til 12 timer, uden at tømme den. Den er ideel for fysisk aktive personer, der ikke vil holdes tilbage på grund af menstruation. Faktisk kan du anvende en menstruationskop uanset hvad du foretager dig. Du kan gå i svømmehallen, ride, dyrke sport, sove osv. med den, helt uden at du skal bekymre dig om at have en uheld.


Hvilken størrelse menstruationskop skal jeg bruge?

Der findes indtil videre 2 forskellige størrelser koppe, A og B. Som udgangspunkt anbefaler man størrelse A til kvinder der ikke har født og størrelse B til kvinder der har født. Der kan være tilfælde hvor du skal gå en størrelse op eller ned, alt efter hvordan din krop er bygget.


Hvordan skal jeg bruge en menstruationskop?

En menstruationskop er meget simpel at bruge. Det handler om at du skal lære teknikken og have tillid til den. Faktisk vælger 9 ud af 10 der har prøvet koppen at bruge den fremadrettet, i stedet for bind og tamponer.

Før du tager din menstruationskop i brug, skal du koge den i 5 minutter. Dette skal du gøre fordi, at den fra fabrikkens side, kan have noget støv på sig fra den medicinske silikone. Det er ikke noget der kan have en konsekvens for dig, men det er rarest for brugeren af koppen, at den ikke har denne belægning. Efter menstruationskoppen er blevet kogt, kan den anvendes.

Kan min menstruationskop falde ud? Nej, det kan den heller ikke. Heller ikke selvom du er aktiv og laver kolbøtter hele dagen. En anden bonus er, at da koppen laver et vakuum, kommer blodet ikke i kontakt med ilt og derfor bliver du heller ikke generet af lugtgener, bakterier og hygiejne.

Sådan bruger du din menstruationskop:

  • Fold den bløde silikonekop og indsæt den.
  • Menstruationskoppen folder sig ud inde i kroppen og sidder fast ved hjælp af et let vakuum.
  • Efter brug tages koppen ud og tømmes i toilettet
  • Skyld din menstruationskop og genindsæt koppen

Må jeg bruge menstruationskop når jeg har spiral?

Du kan sagtens bruge en menstruationskop når du har spiral. Det anbefales dog, at du først bruger koppen 6 måneder efter du har fået sat spiralen op, da kroppen skal vænne sig til spiralen først. Det er i nogle tilgængelig nødvendigt for brugeren af både spiral og menstruationskop, at få forkortet spiralstrengen. Dette kan du spørge din læge om.


Miljømæssige fordele ved brug af menstruationskop

Som skrevet øverst kan en menstruationskop holde i op til 10 år, så du slipper for at købe intimhygiejneprodukter hver måned. Ved brug af en menstruationskop

Da en menstruationskop kan holde i så mange år, kan du også regne med at spare, ikke bare penge, men du sparer også vores miljø for en masse affald. I gennemsnit bruger man 11.000 bind eller tamponer i løbet af sit liv. En menstruationskop efterlader 30 gram affald i stedet for 30 kilo.


Menstruationskop og bivirkninger

En af de kendte bivirkninger ved brug af f.eks. tamponer er sygdommen TSS. Ved brug af en menstruationskop er er der en minimal risiko for TTS. Der er samtidig ikke brugt hverken lim, parfume, lotion, blegemiddel eller andre kemikalier, som ikke hører til inde i din krop.

Da en menstruationskop ikke indeholder alle disse unødvendige kemikalier, betyder det også at bivirkningerne ved en menstruationskop knap eksisterer. Nogle brugere af menstruationskoppe kan synes, at de er lidt svære at anvende det første stykke tid. Men de kan ikke lave direkte skade eller rifter ved dit underliv.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?