Menstruationskop

En menstruationskop er et alternativ til de velkendte bind og tamponer, som gør din menstruation både nemmere, mere miljøvenlig og meget smartere.

Fordelene ved en menstruationskop | Hvordan indsættes en menstruationskop? | Hvilken størrelse skal du bruge? | Må den bruges sammen med en spiral?

22 Produkt(er)

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er en lille kop lavet af medicinsk silikone, der indsættes i skeden for at opsamle din menstruation, og er derfor et godt alternativt til bind og tamponer. En menstruationskop er designet til at være genanvendelig, hvilket gør den til et mere miljøvenligt alternativ end bind og tamponer, der ofte er til engangsbrug. 

En menstruationskop kan bruges i op til 12 timer ad gangen, hvor du kan være helt bekymringsfri, da koppen ikke giver lækager, når den først er sat korrekt op.  Fordele ved at bruge en menstruationskop

Mange kvinder benytter sig af en menstruationskop under deres menstruation, og dette er med god grund. For der er rigtig mange fordele ved at bruge en menstruationskop: 

  • Miljøvenlig: En menstruationskop er mere miljøvenlig i forhold til bind og tamponer, fordi den kan genanvendes i op til 10 år, hvilket betyder mindre affald og mindre omkostninger i det lange løb.
  • Økonomisk: En menstruationskop er en investering, der kan spare dig for penge i det lange løb.
  • Komfort: En menstruationskop kan sidde i op til 12 timer, hvilket gør den mere praktisk, og gør dig fri for at skulle skifte bind eller tampon oftere, da de ikke kan indeholde lige så meget væske.
  • Ingen bekymringer: Når først en menstruationskop sidder korrekt, vil du ikke opleve lækager. Så du skal ikke være bekymret for at bløde igennem, så længe du husker at tømme koppen, når den er fuld eller efter maksimalt 12 timer.


Hvilken størrelse menstruationskop skal man vælge?

Der er mange forskellige mærker og også flere størrelser af menstruationskopper at vælge imellem. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse, så den sidder korrekt og ikke giver lækager. Der er som oftest 1-3 størrelser at vælge imellem, hvor den mindste er til teenagere, som har en let blødning, eller til kvinder, som har behov for en mindre størrelse. Den mellemste er til kvinder under 30, som har et medium flow eller til kvinder, som ikke har født vaginalt. Den største størrelse er til kvinder som har født vaginalt, eller som har tendens til en større blødning, når de har menstruation. 

Bemærk at størrelsesguiden kun er en vejledning. Hvordan bruger man en menstruationskop?

En menstruationskop indsættes i skeden og samler din menstruation. Når koppen bliver indsat, dannes der et vakuum, så den ikke kan falde ud. Dette gør, at menstruationskoppen også er ideel til dem, som dyrker intens sport. 

Når koppen har siddet i 12 timer, eller den er fuld, fjernes den forsigtigt og tømmes, så den kan bruges igen. Det er vigtigt at følge vejledningen om rengøring og vedligeholdelse af din menstruationskop, så du opretholder en god hygiejne i intimområdet.

Rundt billede - Hænder med rød neglelak på neglene, holder en menstruationskop, som er foldet som et C

Sådan placerer du en menstruationskop

En menstruationskop kan foldes på flere forskellige måder. Mange benytter sig af metoden, hvor du folder menstruationskoppen som et C, da den både er nem at folde og indsætte. Men du finder hurtigt ud af, hvilken metode, der passer dig bedst. 

Første dag du skal bruge din menstruationskop, skal menstruationskoppen desinficeres grundigt. Dette gøres i kogende vand, hvor menstruationskoppen skal ligge i 3-5 minutter. Koppen er herefter klar til brug. 

På de efterfølgende dage i din menstruation kan du nøjes med at vaske koppen i varmt vand med en mild sæbe uden parfume. 

  1. Vask hænder og koppen grundigt.
  2. Fold koppen på din fortrukne måde og indsæt den i skeden.
  3. Koppen vil automatisk folde sig ud og danne et vakuum, hvis den er indsat korrekt.
  4. Du kan kontrollere om koppen sidder korrekt ved at mærke rundt i kanten på undersiden af koppen. Den skal være rund eller oval uden folder. Du kan også forsigtigt trække i stilken, og hvis du mærker lidt modstand, er det fordi at vakuummet er opstået, og dermed et tegn på at koppen sidder rigtigt.

Hvordan tages en menstruationskop ud igen?

En menstruationskop må maksimalt sidde i 12 timer imellem hver tømning. Når det er tid til, at den skal tømmes, skal dine hænder vaskes grundigt. Herefter kan du tage fat i stilken og forsigtigt trække, imens du bruger dine mavemuskler til at presse menstruationskoppen så langt ud, så du kan få fat i den. Nu kan du forsigtigt klemme på koppen, så vakuummet ophører, og herefter trække koppen helt ud og tømme den i toilettet.  

Din menstruationskop skal nu vaskes med mild sæbe uden parfume, og indsættes igen. Er din menstruation ovre, og du ikke skal bruge koppen mere, skal den desinficeres i kogende vand i 3-5 minutter, inden du pakker den væk. Menstruationskop og spiral – er det muligt at bruge samtidig?

Som udgangspunkt kan du sagtens bruge en spiral og menstruationskop sammen - dette gælder både hormon- og kobberspiral. Erfaringer med spiral og menstruationskop viser, at du bør vente med at bruge menstruationskop og spiral sammen, til at din krop har vænnet sig til spiralen - dette kan tage mindst 2 menstruationscyklusser.  

I nogle tilfælde er det også nødvendigt at få forkortet spiralstrengen, hvilket du kan tale med din læge om. Faktisk anbefales det, at du altid snakker med din læge eller gynækolog inden brug af spiral og menstruationskop sammen. De kan give dig den bedste rådgivning om din krop.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.