Allmatters - OrganiCup

13 Produkt(er)

Menstruationskop fra Allmatters/OrganiCup

OrganiCup bliver nu til Allmatters - men det er stadig samme produkt og kvalitet som altid!

OrganiCup giver ikke blot optimal komfort og sikkerhed til kvinden med en aktiv livsstil, det er også en bæredygtig løsning for dig, der går op i miljøet. Menstruationskoppen påvirker ikke kroppens naturlige pH-balance, og så er den til og med skabt i et sundt og sikkert materiale, der kan anvendes op til 12 timer ad gangen – selv om natten, til svømning og yoga.

Med OrganiCup kan du fortage dagens gøremål helt uden bekymring! Du kan finde din perfekte pasform iblandt Model B og A. 

Hvad er Allmatters/OrganiCup lavet af?

Koppen er udviklet i blød og allergivenlig silikone, der er fri for alle de unødvendige stoffer, der kan påvirke kroppens naturlige balance. Mange vil ved brug af tampon eller bind opleve gener, men hos OrganiCup ses kun meget sjældne eksempler på irritation. Ofte er det blot et spørgsmål om tilvænning til menstruationskoppen.  

Fordele ved brug af en menstruationskop

OrganiCup har en lang række fordele i forhold til bind og tamponer herunder: 

 • Den kan indeholde op til 3 gange så meget menstruation som en stor tampon. Der er således kun behov for at tømme den to gange dagligt.
 • Koppen er et sundt, behageligt og miljørigtigt alternativ, der er fri for skadelige stoffer.
 • Du slipper for risikoen for TSS (toksisk shock syndrom) ved brug af OrganiCup.
 • OrganiCup er desuden et økonomisk alternativ, idet den holder i op til 10 år.
 • I gennemsnit bruger hver kvinde 11.000 bind eller tamponer hele sit liv, men med OrganiCup behøves kun få kopper indtil menopause.
 • Koppen er nem at have med sig i tasken, idet den hverken fylder meget og kommer i en disket lille bomuldspose, der holder den hygiejnisk og fin.
 • OrganiCup opsamler i stedet for at absorbere menstruation, hvilket resulterer i mindre irritation og tørhed. Dette sikrer også at den naturlige pH-balance bibeholdes.

Rengøring af OrganiCup

Såfremt koppen anvendes og rengøres korrekt, er den ultra hygiejnisk, antibakteriel og giver ingen lugtgener. Den kan anvendes hele dagen og natten, men skal som nævnt tømmes 2 gange om dagen – morgen og aften.  

Hvordan rengøres den?
Under menstruation skylles OrganiCup blot med vand, når den tømmes og genindsættes. Der er derfor ikke behov for at sterilisere koppen mellem brug, når du har din menstruation.   

Efter menstruation skal menstruationskoppen steriliseres. Først koges OrganiCup i en gryde med vand i 5-7 minutter. Har man ikke adgang til kogende vand kan en anden løsning være tabletter eller sterilisering beregnet til babyudstyr. Herefter skal den renses grundigt med vand.

Du kan med fordel også købe:
OrganiWash, der er en mild intimsæbe til rengøring af både menstruationskoppen og intimområdet.

Hvordan fjernes pletter/misfarvning fra OrganiCup?

Det er ikke usædvanligt, at der med tiden kan opstå misfarvning eller lignende af koppen til trods for nøje rengøring. Du kan dog ved hjælp af 3 simple steps få OrganiCup så god som ny igen:

1. Køb en brintoverilte på 2%.

2. Bland 1/2 vand og 1/2 brintoverilte i en skål, og lad koppen ligge heri natten over.

3. Husk at rengøre den grundigt med vand før brug! 

Sådan anvender du OrganiCup

 • Vask fingrene grundigt inden brug.
 • OrganiCup skal foldes helt ud, da den ellers kan forårsage lækage.
 • Når koppen er indsat, gives basen et tryk og den roteres 360 grader. Ved at lade fingrene glide langs kanten af koppen kan du tjekke om den er foldet ordentligt ud. Du kan med fordel også øve dig i at indsætte og fjerne din OrganiCup før menstruation.
 • I starten er det ikke usædvanligt, at man kan komme til at indsætte koppen forkert. For at undgå uheld, kan man derfor benytte bind sammen med koppen i starten.
 • Hvis koppen har svært ved at folde sig ud, giver mange blot skedevæggen et let tryk væk fra koppen, da det giver den plads til at folde sig ud.

Sådan vælger du mellem OrganiCup modellerne

OrganiCup findes enten som:
OrganiCup Model A. Denne er udviklet til kvinder under 30 – eller kvinder, der ikke har født vaginalt.  

OrganiCup Model B, er større end model A, og er derimod udviklet til kvinder over 30 samt kvinder, der har født vaginalt.  

Du kan med stor fordel læse vores artikel om menstruationskoppen. Her kan du blive klogere på koppens miljømæssige fordele, hvad menstruationskoppen er for en størrelse samt se en detaljeret video af korrekt anvendelse!  


Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.