Vaskbart mundbind – fordele ved vaskbare mundbind

Skrevet af

kvinder på arbejde med mundbind

Vil du gerne skåne miljøet og genbruge dit mundbind? Med et vaskbart mundbind kan du reducere affald – helt uden at gå på kompromis med god hygiejne. Du kan blive meget klogere på fordelene ved et genanvendeligt mundbind her, hvor du også kan læse om Sundhedsstyrelsens råd til brug af vaskbare mundbind. 

Hvad er et vaskbart mundbind?

Kært barn har mange navne – og dette er også tilfældet for de vaskbare mundbind. Du har måske hørt dem omtalt som stofmundbind, ansigtsmasker i stof, genanvendelige mundbind eller noget helt fjerde. 

Fælles for disse mundbind er, at du kan genbruge mundbindene mange gange, så længer du håndterer og vasker dem korrekt. Det vaskbare mundbind adskiller sig altså fra engangsmundbind ved, at det kan benyttes flere gange. Derudover er genanvendelige mundbind ikke CE-mærkede og der er således ikke en dokumenteret effekt af filtreringsgraden af bakterie- og viruspartikler. 
Ifølge Sundhedsstyrelsen er et vaskbart mundbind dog bedre end intet mundbind, hvorfor det derfor anbefales at benytte et vaskbart mundbind, hvis alternativet er slet ikke at bruge et. Genanvendelige mundbind er desuden tilladt alle steder i Danmark, hvor mundbind er påbudt. 


Fordele ved vaskbare mundbind

Selvom vaskbare mundbind ikke på samme måde er testet og dokumenteret som værnemiddel mod sygdomme som engangsmundbind, er der til gengæld andre fordele ved de genanvendelige stofmundbind. 

Du sparer penge i det lange løb med et vaskbart mundbind

Der kan være penge at spare i det lange løb, når du benytter et vaskbart mundbind. Hvor engangsmundbind, som navnet antyder, kun skal benyttes en enkelt gang, kan et vaskbart mundbind bruges mange gange. På en dag med mange gøremål kan du nemt bruge 3-4 engangsmundbind, der blot ryger direkte i skraldespanden. Selvom stofmundbind er dyrere at købe, sparer du med tiden penge. 

Du kan bruge vaskbare mundbind som fashionabelt tilbehør

Hvor de CE-mærkede engangsmundbind ofte er blå eller hvide, kan du købe vaskbare mundbind i et væld af farver og mønstre. På den måde kan du matche dit mundbind til din jakke, sko eller taske, så du kan følge reglerne for mundbind uden at gå på kompromis med din påklædning. 

Vaskbare mundbind er bløde og behagelige

Nogle oplever engangsmundbind som ubehagelige, fordi de sidder for løst og glider rundt i ansigtet. Mange vaskbare mundbind gør det muligt for dig at justere ørestropperne, så mundbindet sidder tæt og behageligt over dit ansigt.  

Du producerer mindre affald med et vaskbart mundbind

Du har måske selv oplevet, hvordan mundbind nogle steder flyder ved fyldte skraldespande eller busstoppesteder. Med stofmundbind producerer du langt mindre affald end dem, der kun bruger engangsmundbind. På den måde kan du, med et genanvendeligt mundbind, give dit eget lille bidrag til reduktion af affald.  


Hvilket vaskbart mundbind skal jeg vælge?

Sundhedsstyrelsen har, på baggrund af studier og råd fra WHO, lavet en række anbefalinger til køb og brug af vaskbare mundbind. På den måde bliver det lettere for dig at vælge det bedste stofmundbind. 

  • Vælg et mundbind i 3 lag tætvævet stof
  • Sørg for at det kan sidde tæt på ansigtet
  • Sørg for at det både dækker næse og mund
  • Sikr dig at mundbindet kan vaskes ved 60 grader

Hvordan håndterer jeg vaskbare mundbind korrekt?

link til wetbag

For at undgå yderligere spredning af smitte af virus i samfundet, er det vigtigt, at du håndterer dit vaskbare mundbind forsvarligt både før og efter brug. Sørg for at opbevare det i en pose eller lignende inden brug, så det ikke bliver beskidt. Efter brug er det vigtigt, at du gemmer dit beskidte mundbind væk i en lukket pose og kun rører ved ørestropperne.  

Det kan f.eks. være i en wetbag som denne fra WeeCare, der også bruges til brugte vaskeklude og stofbind. Put dit mundbind i din wetbag, så vira og bakterier ikke spreder sig i din taske i løbet af dagen. Når du kommer hjem, kan du lyne din wetbag op og smide den i vaskemaskinen på 60 grader. Voila! Så har du rene stofmundbind til næste dag! 

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?