Corona hjemmetest - CE mærkede

Se hele udvalget af corona hjemmetest her! Testene på denne side er antigentest til hjemme- og professionelt brug. Alle vores corona selvtest er CE-mærket.

 Hvad er en corona hjemmetest? | Antigentest versus antistoftest | Køb antigentest

Hvad er en corona hjemmetest?

Langt de fleste danskere har efterhånden prøvet at blive testet for corona. Læs med og bliv klogere på, hvordan du selv kan bruge en hjemmetest for corona. 


Corona hjemmetest - Sådan gør du

Hos Med24 har vi Boson selvtest for corona, som er en corona hjemmetest der nemt og hurtig giver dig resultater. På bare 15-20 min, kan du få resultatet på din corona hjemmetest. 

Sådan bruger du Boson hjemmetest for corona:

 1. Åbn bufferen væk fra dit ansigt, og vær sikker på du ikke spilder væsken.
 2. Hæld hele indholdet fra bufferen over i reagensglasset. Undgå at de to beholdere kommer i kontakt med hinanden.
 3. Find podepinden frem og identificer den bløde spids på podepinden.
 4. Åbn indpakningen med podepinden og tag den forsigtigt ud af indpakningen. Undgå at røre ved den bløde spids.
 5. Indfør podepindens bløde ende i det ene næsebor. Spidsen bør som minimum føres 2,5 cm ind i næsen fra kanten af næseboret. Drej podepinden rundt på slimhinden, for at sikre at der samles både slim og celler. Podepinden skal drejes ca. 3-4 omgange. Lad podedpinden være i næseboret i nogle sekunder. Gentag proceduren med samme podepind i dit andet næsebor. Før ikke podepinden længere ind, hvis du mærker kraftig modstand eller smerte.
 6. Indsæt podepinden med prøven i reagensglasset med den bløde side nedad. Drej podepinden rundt 3-5 gange. Lad podepinden være reagensglasset i 1 minut.
 7. Klem på reagensglasset med fingrene, og få så meget som muligt af opløsningen fra podepinden, mens du trækker podepinden ud og kasserer den.
 8. Sæt hætten på reagensglasset.
 9. Sørg for, at komponenterne i kittet har stuetemperatur inden udførelse af testen. Åbn posen og tag testkassetten ud. Læg herefter testkassetten på en flad og jævn overflade. Det er vigtigt at testkassetten tages i brug straks efter åbning.
 10. Vend reagensglasset nedad, med hætten på, og dryp 3 dråber af testprøven til prøvebrønden (S), ved at give røret et let tryk. Undgå dannelse af luftbobler i prøvebrønden (S).
 11. Du kan aflæse resultatet efter 15-20 minutter. Hvis resultatet aflæses, når der er gået mere end 20 minutter, kan svaret være forkert. Det brugte testkit kan bortskaffes med den normale dagrenovation i overensstemmelse med de gældende lokale regler.

Hvornår kan man bruge en corona selvtest?

 • Skal du ud at være sammen med mange mennesker, kan du med fordel bruge en hjemmetest for corona inden. På denne måde passer du bedre på dig selv og andre i dine omgivelser.
 • Det kan også være at du lige har været i en større forsamling, og gerne vil testes bagefter.
 • Føler du lidt kriller i halsen, kan du bruge en hjemmetest for corona.

Hvad koster en corona selvtest?

På grund af pludselig og enorm efterspørgsel på hjemmetest op mod jul blev både priser og tilgængelighed påvirket. I takt med at produktionen af test øges ser vi faldende indkøbspriser igen. Det kan vi allerede se er ved at ske, og vi kommer derfor løbende til at justere vores priser, således at du er sikret den bedst mulige pris her hos os. Men det betyder også at prisen på en hjemmetest for corona kan variere, da vi altid stræber efter at være konkurrencedygtig på vores coronatest til privatbrug.


Corona hjemmetest – fremtidens løsning på pandemien?

Coronatesten til private kan vise sig at blive afgørende i kampen mod covid-19. Corona hjemmetest er skabt ud fra samme teknologi som hurtigtestene og kan gøre det endnu nemmere at teste en stor del af befolkningen på ingen tid.   

Denne type test er ligesom hurtigtesten, som du måske kender fra Falcks mange teststeder, en antigentest. Antigentest er mindre følsom end f.eks. PCR-test, og giver derfor ikke et lige så sikkert svar. Får man et positivt resultat med en antigentest anbefales det derfor at man hurtigst muligt får resultatet efterprøvet med en PCR-test. 

Smitteopsporing og øvrige anbefalinger ved konstateret smitte bør under alle omstændigheder følges straks efter registreringen af det positive testresultat. 

PCR-test - sikker og skånsom

Den sikreste og mest almindelige form for test er PCR-testen, som foretages ved et skrab i munden. PCR-testen kræver tidsbestilling og foretages i hele landet. Anvend altid denne type test ved symptomer på covid-19 eller hvis du er nær kontakt til en smittet. Gælder det hverdagssituationer som restaurantbesøg eller en tur på museum, er en lyntest hos Falck også nok til at få et coronapas, som giver adgang til faciliteterne.

Antigentest - hurtigtest uden tidsbestilling

En anden testform, som er blevet mere og mere udbredt, går under mange forskellige navne: Antigentest, hurtigtest, lyntest, quicktest og næsetest er blandt de mest almindelige betegnelser.   

En antigentest for Covid-19 foretages ved at en podning i næsen som analyseres i en testkassette. Fordelen ved en antigentest er at resultatet vises meget hurtigt (efter 15 minutter typisk).  

Tidligere benyttede man en podepind, der skulle lang top i næsen, mens man nu bruger en kortere podepind for at gøre hurtigtesten mere behagelig. Testen giver et øjebliksbillede og det er derfor vigtigt, at man fortsat overholder myndighedernes anbefalinger, selvom man får et negativt svar.   


Test og coronapas

PCR-testcentrene hører under TestCenter Danmark, som er en del af Statens Serums Institut. Det er også hos dem, at covid-19-prøverne analyseres og dem som sporer mutationer. Svaret på denne type test kan ses på MinSundhed-appen og sundhed.dk, ligesom testen også giver dig et coronapas - såfremt den er negativ.

Antigen-testen hos Falck analyseres på teststedet, hvilket sikrer dig svar i løbet af 15-30 minutter. Denne test kan også ses i MinSundhed-appen og på sundhed.dk, ligesom denne også giver dig et coronapas. 


Antigentest og antistoftest – hvad er forskellen?

Hjemmetestene på denne side er som sagt antigentests. Disse må ikke forveksles med antistoftests, som også er blevet mere og mere populære. Hvor en antigentest er baseret på immunkemisk påvisning af virusproteiner – bedre kendt som antigener, måler en antistoftest hvorvidt du tidligere har haft corona og dermed dannet antistoffer. Med andre ord kan du med en antigentest se, om du er smittet lige nu, mens en antistoftest måler, om du tidligere har været smittet. 

Det er vigtigt at understrege, at selvom du danner antistoffer efter covid-19, kan du godt blive smittet igen. Man ved nemlig endnu ikke hvor længe efter sygdommen, at man er immun. På samme måde kan du godt have haft corona uden at have antistoffer i blodet. 


Beskyt dig selv og andre med værnemidler

Uanset om du tidligere har haft corona, lige er blevet smittet eller forsat er gået fri, anbefales du at følge retningslinjerne og anbefalinger. Dette betyder bl.a. at du skal bruge værnemidler som mundbind og visir udvalgte steder, holde en høj håndhygiejne med hyppig håndvask eller håndsprit samt at holde god afstand. Hos Med24.dk sælger vi udelukkende CE-godkendte værnemidler af høj kvalitet. 


Køb antigen corona hjemmetest hos Med24.dk

Hos Med24 finder du flere antigentests til hjemme- og professionelt brug. Disse corona hjemmetest er CE-godkendte (CE 0197 og (CE0123). Der kan findes ineffektive hjemmetests på markedet. Sådanne test kan skabe falsk tryghed. I Danmark er det Lægemiddelstyrelsen der overvåger at de test der er på markedet er CE godkendte og lovlige. 

pil til toppen

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?