Visirer

Med et ansigtsvisir kan du skærme dig selv mod stænk og partikler samt virus. Et visir kan benyttes samtidig med mundbind eller for sig selv. Benyt den smarte ansigtsskærm i offentlig transport, butikker mm. Du kan se udvalget af visirer nedenfor. 

Alt om visirer | Visir vs. mundbind | AnsigtsvisirMundvisirAnvendelse & opbevaring | Hvem kan bruge visir? 

2 Produkt(er)

Alt om visirer - værnemiddel mod stænk

Et visir er en skærm med en bøjle, der beskytter og skærmer dit ansigt mod uønskede partikler som virus. Mange forbinder visirer med dem, der bruges ved manuelt arbejde. Her finder du nemlig ofte sikkerhedshjelme med visir. Du kan også finde visirer i skihjelme. 

Her på siden finder du visirer, der egner sig til sundhedspersonale i forbindelse med prøvetagninger samt arbejde med patienter på sygehuse og i sundhedsplejen. Ansatte i den offentlige transport kan også få gavn af visiret på en lang arbejdsdag med kontakt til mange mennesker. 

Generelt kan værnemidler benyttes om supplement til andre gode vaner, herunder 1-2 meters afstand, rene hænder samt host eller nys i ærmet. For at kunne klassificeres som et værnemiddel til personligt brug kræves der en CE-mærkning. 

CE-mærkning betyder, at fabrikanten har angivet, at produktet lever på til de krav, der stilles, inden for EU og således også i Danmark. Ved nogle produkter skal der foretages en egentlig test af en tredjepart, sådan som det ses ved mundbind og masker og desinfektionsmidler som håndsprit

Du kan finde alle vores værnemidler her

Visir versus mundbind

Mange vælger at benytte visir i stedet for mundbind i forbindelse med arbejde. Her er et visir nemlig mere behageligt at have på i længere tid - også en hel arbejdsdag. Flere visirer er til flergangsbrug, men det er vigtigt, at du læser på det enkelte produkt. Benytter du i stedet mundbind, bør du købe CE-mærkede med høj filtreringsgrad. Type II og type IIR har en filtreringsgrad på >98% 


Køb ansigtsvisir hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du flere forskellige slags ansigtsvisirer. Det ene er vores Ansigtsvisir med behaglig skumkant. Skumkanten gør visiret skånsomt og behagligt at have på, hvilket gør det velegnet til dig, som skal have visir på i mange timer dagligt. Størrelsen af 32 x 22 cm og visiret passer langt de fleste. Har du et lille hoved, kan du anvende en elastik i krogene bagerst for at regulere størrelsen ind. 

Test af ansigtsvisir med skumkant

 • CE-godkendt efter EN 166:2001 standarden
 • Testet af akkrediteret laboratorium NB2821 som er UL International (Netherlands) B.V.

Ansigtsvisiret med to ekstra skærme er til dig, som ofte bruger visir. Ansigtsvisiret beskytter øjne, næse og mund mod stænk fra nys eller host. Når du køber dette visir, får du alt tre skærme, der alle gennemsigtige PET-skærme med antifog. Du kan anvende skærmene mange gange og en korrekt opbevaring af visiret kan være med til at forlænge holdbarheden. 

Test af ansigtsvisiret med 2 ekstra skærme

 • CE-godkendt
 • Designet og testet i henhold til standard EN166:2001
 • Opfylder kravene som er angivet i PPE EU 2016/425 som en kategori II PPE(Optisk klasse 1)

Mundvisir

Det er vigtigt at slå fast, at der er forskel på visir og mundvisir. Hvor det almindelige visir dækker hele ansigtet spm beskyttelse mod stænk, dækker mundvisiret kun mund og næse. Et mundvisir er heller ikke godkendt som personligt værnemiddel eller medicinsk udstyr, som eksempelvis mundbind kan være.

Mundvisiret er derfor egnet til dig, som arbejder i restaurationsbranchen, servicebranchen eller i et andet job, hvor der er kundekontakt. Nogle brancher, herunder sundhedssektoren, kan have særlige krav til ansigtsbeskyttelse, som ansigtsvisir ikke er godkendt til. Mundvisiret på denne side er med smarte og justerbare øreelastikker, som gør det behageligt at have på. Produktet er designet til at yde beskyttelse mod dråbebårne smittekilder i form af stænk fra nys eller host. Bærer du briller eller har du luftvejsproblemer, er et mundvisir særligt velegnet til dig. 

Fordele ved mundvisir

 • Behagligt at have på i lang tid
 • Risiko for urenheder ved munden pga. mundbind mindskes
 • Justerbare stropper
 • Visuelt mere diskret

Anvendelse & opbevaring af visir

Et visir er nemt at bruge og sidder stabilt på hovedet. Uanset om du har briller eller ej, kan visiret let og komfortabelt anvendes. Ligesom ved brug af mundbind er en høj hygiejnestandard afgørende for din egen og andres sikkerhed. Du kan læse meget mere om anvendelse af mundbind i denne artikel

Det er vigtigt, at du opbevarer dit visir korrekt, så det holder længst tid muligt. Sørg for at rengøre det grundigt efter brug og opbevar det et rent og tørt sted, så du undgår støv, ridser og slid. Særligt for Ansigtsvisiret med ekstra skærme gælder det, at visiret skal opbevares udenfor direkte sollys. Visiret bør i øvrigt opbevares i en temperatur mellem 5-30 grader. 


Hvem kan bruge visir?

I princippet kan alle købe og bruge et visir, men ifølge Sundhedsstyrelsen er der en række tilfælde, hvor det foretrækkes fremfor mundbind. Generelt anbefales det, at visir er et alternativ til mundbind for personer, der ikke kan anvende mundbind eller i situationer, hvor det er vigtigt, at ansigtet er til syne. 

På følgende liste optræder de mest almindelige tilfælde, hvor visir anbefales: 

 • Visir kan bruges af personer med visse lidelser herunder eksem i ansigtet, KOL, allergi eller andre tilstande som medvirker, til at et mundbind ikke ville kunne slutte tæt om ansigtet eller hvor det kan give vejrtrækningsbesvær.
 • Visir kan bruges ved kommunikation med personer, der er høre- eller synshæmmet, hvor der enten skal mundaflæses, eller der er brug for tydelig og langsom tale.
 • Visir kan bruges, hvor tæt kontakt er uundgåeligt som f.eks. ved en kosmetisk behandling eller lignende.
 • Visir kan bruges som et alternativ til mundbind af chauffører, ansatte i toge og busser mm., hvis der kræves brug af værnemidler i forbindelse med arbejdet.
 • Visir kan bruges ved kontakt med børn, mennesker med demens eller lignende, hvor det er vigtigt at ansigtet er synligt. Du kan læse mere om børn og værnemidler her.

Alt om værnemidler

I vores artikelunivers finder du artikler om brug af værnemidler. Her kan du blive klogere på mundbind til børn, hvorvidt du skal bruge stofmundbind eller engangsmundbind samt en generel vejledning til værnemidler. Har du nogle spørgsmål vedrørende køb af værnemidler hos Med24.dk, kan du kontakte en af vores eksperter. Mød dem alle sammen her

Du kan også teste dig selv med en hjemmetest. Se alle vores hjemmetest for corona her!

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.