Gode råd til brug af mundbind - lær at bruge mundbind

Skrevet af
blå mundbind i en bunke med24.dk

Det kan være forvirrende at bruge et mundbind for første gang. Derfor får du her gode råd til, hvordan du vælger mundbind og til, hvordan du bruger det. Hvis dit mundbind skal virke, er det vigtigt, at du bruger det rigtigt.  Hvilket mundbind skal jeg vælge?

Køber du et CE-mærket engangsmundbind er både åndbarheden og filtreringsgraden dokumenteret. Du er altså sikker på at få et mundbind som virker. Der findes 3 typer af CE-mærkede mundbind: Type I, Type II og Type IIR. Filteringsgraden er 95% for type I og 98% for type II. Du kan læse meget mere om de forskellige typer af mundbind her. Nedenfor ses vores mest populære mundbind, der alle er CE-mærkede. 

Som et alternativ eller supplement til mundbind kan du bruge ansigtsvisir eller mundvisir. Du kan læse meget mere om visir samt købe et her.


Hvordan tager jeg mundbind på?

Du får her en udførlig guide i 7 trin til, hvordan du sikkert og korrekt tager mundbind på. Opbevar dit mundbind i en lukket pose eller lignende inden brug, så det er helt rent inden, du tager det på. 

Trin 1: Rene hænder

Når du skal have et mundbind på, er det afgørende, at du har rene hænder. Det er nemlig vigtigt, at du holder dit mundbind helt rent inden brug. Start derfor med enten at vaske eller spritte dine hænder. Du kan læse vores guide til korrekt håndvask her eller se vores udvalg af håndsprit her. Hvis du spritter hænder, skal du gnide dem i mindst 30 sekunder, så håndspritten kan virke. 

Trin 2: Forside eller bagside

Når du skal tage dit mundbind på, er det vigtigt at du ved, hvilken side, der skal vende udad. Forsiden er farvet, mens bagsiden er hvid. Vend derfor den farvede side udad. 

Trin 3: Hvor er næseklemmen?

Mange vender deres mundbind på hovedet, fordi det umiddelbart kan være svært at se, hvilken vej det skal vende. På toppen af mundbindet sidder en lille metalbøjle, der skal sidde henover næsen.  

Trin 4: Brug stropperne

Du må ikke røre ved selve mundbindet, men kun sætte det fast via elastikkerne i siderne. Rører du ved mundbindets inder- eller yderside, kan du afsætte bakterier. Dette gælder både, når du tager mundbind af og på.  

Trin 5: Sæt mundbindet på

Tag en elastikstrop i hver hånd og før mundbindet op mod dit ansigt. Elasticiteten i stropperne sikrer, at mundbindet kan justeres til den enkelte. Sæt elastikkerne bag øret, så du igen har begge hænder fri. 

Trin 6: Klem på næsen

Mundbindet sidder nu henover dit ansigt med en strop bagom hvert øre. Giv et lille klem på metalbøjle ved næsen, så mundbindet sidder tættere på dit ansigt.  

Trin 7: Ret mundbindet til

Fordi mundbindet passer til mange forskellige ansigter, skal du formentlig rette det lidt til. Undgå stadig at røre ved selve mundbindet, men tag forsigtigt fast i den nederste kant og hiv mundbindet ned over hagen. Nu skulle mundbindet gerne sidde tæt henover dit ansigt. 


Må jeg tage mit mundbind af og på?

Bruger du et engangsmundbind eller genanvendeligt mundbind, som ikke er blevet vasket, må du kun bruge det en gang. Du må dog gerne løfte mundbindet af det ene øre og holde det i elastikken, mens du tager en tår vand eller lignende. Lad ikke mundbindet sidde under hagen, hænge på øret eller skubbet op i panden. Husk at du heller ikke under brug bør røre ved mundbindet, men kun bruge elastikkerne. 


Hvad skal jeg gøre med et brugt mundbind?

Du kan bruge et mundbind i op til 4 timer. Det skal dog skiftes, hvis det bliver beskidt eller fugtigt. Når du skal af med mundbindet efter brug, tager du det af med elastikkerne uden at røre ved hverken for- eller bagside. Smid mundbindet ud med det samme i en skraldespand eller i en pose, som kan lukkes. Slut af med at vaske dine hænder eller spritte dem af. 


Kan børn bruge mundbind?

Børn kan sagtens bruge mundbind. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn under 12 år ikke bruger mundbind, da de selv skal være i stand til at tage det af og på. Hvis dit barn skal bruge mundbind, er det vigtigt, at de bruger en passende størrelse. Derfor kan du købe mundbind i en mindre størrelse, som passer til børn. Kan barnet ikke bruge mundbindet korrekt, er det bedre ikke at bruge mundbind. Du kan se vores Protego type IIR mundbind til børn nedenfor, hvis pasform er designet specielt til børn. Du kan desuden finde et udvalg af håndsprit, som børnene kan have med i tasken til skole og fritidsaktiviteter.Pil til toppen

Vidste du at du kan få en corona hjemmetest, så du selv kan teste dig? På denne måde kan du teste dig hjemme hos dig selv.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.