Kan børn bruge mundbind?

Skrevet af
kvinde giver sin søndag mundbind på med24

Bruger du ofte selv mundbind men er i tvivl om, hvorvidt dit barn også kan eller skal bruge et? Du kan blive meget klogere på anbefalinger til børns brug af mundbind i denne artikel. Læs om vigtigheden af den rigtige pasform, anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen samt meget andet nyttig information. 


Børn og mundbind – hvad er anbefalingerne?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en række særlige grupper ikke bruger mundbind. Du skal nemlig selv være i stand til at tage det af og på og mundbindet skal kunne sidde korrekt på ansigtet. Husk at der kan være gode grunde til, at en person ikke bærer mundbind, selvom årsagen ikke er synlig. 

Børn

Børn, der ikke kan passe standardstørrelse mundbind eller som ikke er gamle nok til at lære, hvordan man tager det af og på, skal ikke bruge mundbind. Dette gælder typisk for børn under skolealderen eller i de mindste klasser. 

Mental eller fysisk svækkelse

Personer med nedsat bevidsthedsniveau samt personer med fysisk eller mental svækkelse, som ikke selv kan tage mundbind af eller på, skal ikke bruge mundbind. 

Problemer med vejrtrækningen

Personer med vejrtrækningsbesvær eller andre sygdomme, der gør det vanskeligt at have mundbind på, skal ikke bruge mundbind. Du skal fjerne mundbindet, hvis du får vejrtrækningsproblemer eller kvælningsfornemmelse under brug. 


Mundbind for børn – pasformen er afgørende

mundbind til børn

Skal et mundbind være effektivt, er det vigtigt, at det sidder tæt på ansigtet og dækker både næse og mund. Er et mundbind for stort, elastikkerne for løse eller lignende, vil mundbindet altså ikke have samme filtreringsgrad eller effekt, som et mundbind med den rette pasform. 

Protego har produceret mundbind særligt til børn, der har en mindre passtørrelse. Mundbindet er CE-mærket og af typen IIR. Mundbindet har en bakteriefiltreringsevne på >98%. 


Lær dit barn at bruge mundbind

Er dine børn gammel nok til at bruge mundbind, er det vigtigt at du lærer dem, hvordan de bruges korrekt og sikkert. Forklar hvordan mundbind skal opbevares, hvis de kommer i situationer, hvor de selv skal have et mundbind med i tasken. 

Du kan også med fordel demonstrere, hvordan man tager det af og på, samt hvordan de skal smide det brugte mundbind ud. Du kan læse vores store guide til brug og håndtering af mundbind her, som I kan gennemgå sammen. 


Test af børn

I dag testes mange børn ugentligt, bl.a. med antigentest i skolerne eller ved den klassiske PCR-test i private sammenhænge. Ved PCR-test i hals kan børn ned til 2 år testes. Hos Med24.dk finder du hjemmetests til professionelt brug, ligesom du også kan læse meget mere om den type antigen test, som mange børn prøver i skolerne her!


Husk – afstand og god håndhygiejne er vigtigst

Vil du eller dit barn undgå at blive syg eller sprede smitte i samfundet, er afstand og god håndhygiejne nogle af de vigtigste redskaber. Mundbind er et supplement, og kan derfor ikke erstatte de andre forholdsregler. Er det på tide at få købt nye mundbind, kan du se hele udvalget af CE-godkendte engangsmundbind og ansigtsvisirer.

Hygiejne på farten – giv dit barn en håndsprit med i tasken

En af de bedste måder at undgå at blive syg på er ved at holde en høj hygiejnestandard, uanset hvor du eller dit barn opholder jer. Særligt når I befinder jer i større forsamlinger eller på steder, hvor mange rører ved de samme ting, er det godt at have rene hænder. En håndsprit er derfor uundværlig, når I er på farten og måske ikke kan komme til en håndvask. Se et udsnit af vores håndsprit i rejsestørrelser, som I kan have med på farten nedenfor. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.