Solcreme volder problemer for koralrevene – her er løsningen!

Skrevet af
koralrev


Konflikten mellem naturen og mennesket fortsætter atter ud i uendeligheder. En af de mest omtalte konflikter er grundet dokumentation og forskning opstået blandt verdens koraller og den pleje, vi ellers så ofte får beskyldninger for ikke at anvende nok af – solcremen. Så hvad gør vi, når vi er bevidste om, at miljøet i forvejen er alt for belastet – dropper vi så solcremen for at skåne miljøet?

Vi sætter ord på konflikten og dens syndere, samt råder vi dig til det, du kan gøre for at beskytte dig mod solens stråler, imens du samtidig skåner miljøet - Vores opfodring til dig er nemlig, at du for guds skyld aldrig må droppe solbeskyttelsen!  

Hvorfor skader solcreme koralrevet?

Vi har ofte hørt om, at korallernes dage er talte. Selvom årsagerne herfor er mange, findes der én bestemt synder, forskerne har valgt at pege særligt fingre ad, da dette er en vi, modsat mange andre forhold, kan “skaffe af vejen”. Der er tale om solcremen. De indholdsstoffer, der befinder sig i flere tusinde solcremer verden over, som er de såkaldte kemikalier “oxybenzone” og “octinoxate”, har nemlig vist sig at gøre dødeligt skade på korallerne.

Mange vil nok undre sig over, at man overhoved har inddraget disse i solcremen i første omgang, men det er ikke helt uden grund, da de fungerer som helt optimale og beskyttende UV-filtre. Det er derfor de stoffer, der netop er hele formålet med solcremen.

Flere ton solcreme ender dog årligt i verdens koralrev, når turisterne ivrigt svømmer rundt omkring dem i verdenshavene. Idéen med solbeskyttelse er selvfølgelig god nok, men såfremt vi ønsker at tage hensyn til miljøet, bliver vi fremover nød til at tænke i andre baner, hvis vi ønsker at bevare naturens vidundere.

Åh nej, tænker man så. Skal vi virkelig til at stå mellem at skåne miljøet eller at skåne os selv? Der er heldigvis ingen grund til panik, for vi kan gøre begge dele på én gang. Der findes nemlig allerede en løsning, og det er intet mindre end solcreme, der er koral-venligt. Så en forskel - det kan vi allerede gøre nu.  

Oxybenzone og octinoxate – hvad er det?

Oxybenzone er et såkaldt solfilter, der anvendes som hovedformålet i en solcreme. Det fungerer som et filter i huden, hvorved det fanger solens skadelige stråler og sorterere dem fra ved at “ødelægge” dem, så forbrugeren kan forebygge hudkræft, aldringstegn og andre solskader. Octinoxate benyttes derimod i mange produkter indenfor personlig pleje, men er mest kendt for at øge effektiviteten af oxybenzone i solcreme. Octinoxate er en kemisk forbindelse, der i produkter gør den uopløselig i vand. I solcremen fungerer den som sagt som solbeskyttelsesmiddel ved at blokere både UVA og UVB-strålerne. 

Disse solcremer tager hensyn til koralrevet!

Som nævnt bør informationen om konflikten mellem korallerne og solcremen ikke afskrække dig fra at anvende solbeskyttelse, da det for det første er pokkers vigtigt at gøre brug af, men for det andet forhandler vi også et par mærker indenfor solcreme, der er 100% koral-venlige. Vi har hos Med24 nemlig gjort os flere sunde valg og særlig omtanke, så du både kan skåne dig selv og miljøet!

Det handler om solcreme fra følgende brands: 

  • Vichy
  • La Roche-Posay

Kort om de to mærker:
Vichy’s solcremeserie er bestående af pleje til ansigt og krop, der beskytter alle hudtyper mod solens UV-stråler. Du finder forskellige niveauer af solbeskyttelse heriblandt, som er nemme at anvende. De optages hurtigt, føles super lækre på huden og efterlader den blød og beskyttet mod solens stråler uden et indhold, der er skadeligt for hverken dig eller miljøet! Du kan finde serien her.

La Roche-Posay Anthelios solcremeserie kan desuden også anvendes af alle, da disse eksklusive solcremer er udviklet til selv den mest sarte hud, der ikke tåler solen. Produkterne har en høj UVA-beskyttelse og indeholder ingen solfiltre eller ingredienser, der har mistanke om bl.a. at være hormonforstyrrende eller skadelige for miljøet. Du kan finde La Roche-Posay solcreme her. 

Derfor bør du aldrig droppe solcremen

Det kan være problematisk, når tusindvis af turister dagligt smører sig i beskyttende solcreme inden de hopper i vandet bl.a. omkring Hawaiis kyster, hvor flere koralrev har levested. Men såvel som naturen er skrøbelig overfor menneskeskabte produkter, er vi også skrøbelige overfor naturen – heriblandt solen.

Solens såkaldte UVA- og UVB-stråler, der er med til at give huden den flotte glød, vi er så besatte af, er modsat også synderne, der kan forårsage solskoldninger, soleksem samt hudkræft, såfremt vi ikke passer på og nyder solen med omtanke. Du kan læse yderligere om UVA- samt UVB-stråler her. 

Vi ønsker hos Med24, at begge parter kan nå til enighed i konflikten og har derfor valgt at sætte fokus på de ovennævnt miljøvenlige solcremer fra Vichy og La Roche-Posay. Derudover har vi lavet en guide, der fortæller dig, hvordan du bedst kan beskytte dig mod solens skadelige stråler. Du kan blive klog på den optimale solbeskyttelse lige her!

Husk at et sundt valgt når helt andre højder, når vi vælger at tage højde for os selv og samtidig udviser respekt for naturen. Så nyd solen med omtanke og hav miljøet til eftertanke! 

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.