Solcreme til hele familien

454 Produkt(er)

Din guide til god solcreme og solbeskyttelse

Solen er både din huds bedste ven og værste fjende. Den er en fantastisk kilde til lys, varme og D vitamin. Glemmer du at nyde solen med omtanke, kan det resultere i solskoldninger - udover at være ubehageligt øger solskader på huden, også risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet.  

Der findes mange måder, hvorpå du kan beskytte din hud mod solens stråler. Her hos Med24 finder du et stort udvalg af forskellige solcremer, der kan beskytte huden – hvad end du er i sydens sol eller blot nyder den solbeskedne, danske sommer.


Hvad er UV-stråling?

Foruden de synlige stråler, der kommer fra solen, findes der også usynlige stråler, og det er dem, du skal være opmærksom på. De usynlige stråler består dels af varm infrarød stråling og dels af UV-stråling, som hverken kan ses eller mærkes. Betegnelsen UV-stråler dækker over flere forskellige typer, hvoraf du skal være opmærksom på to: UVB- og UVA-stråler. Det er disse to, der kan forsage solskoldninger, solbrændthed, ødelægge hudens DNA og i værste tilfælde udvikle hudkræft.

Strålerne fra solen er så stærke, at de er tilstede hele året, men de er kraftigst og potentielt mest skadelige i sommerhalvåret. Du kan til enhver tid orientere dig om UV-strålernes styrke ved at holde øje med UV-indekset. UV-indekset fortæller dig, hvornår du skal passe på i solen. Det er nemlig ikke temperaturen, der er afgørende for, om solen kan brænde, det er derimod UV-strålingen, der allerede kan være høj i foråret. Når UV-indekset er 3 eller højere, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du beskytter dig imod solen. Det er typisk i dagtimerne mellem kl. 12 og 15, at UV-indekset er højest, og hvor det derfor er vigtigt med god solbeskyttelse.

Rundt billede - Kvinde smører solcreme på næsen af en pige, som smiler

Anbefalinger om solbeskyttelse

Står du med det ene ben i et charterfly, eller søger du blot nogle gode anbefalinger til, hvordan du bedst muligt beskytter dig i solen? Så er du kommet til det rette sted. Selvom solcreme er en fantastisk beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler, så er der dog ingen garanti for, at længere ophold i solen ikke kan være skadeligt for huden. Solcremen er et godt og vigtigt skjold, som kan holde en del af farerne på afstand. Ønsker du det bedste råd, så er det at opholde sig i solen i så kort tid som muligt. De tre kendte solråd lyder:

  • Skygge
  • Solhat
  • Solcreme

Det sidste punkt kan vi hos Med24 hjælpe dig med! I vores sortiment finder du anerkendte mærker, der uden tvivl kan klare opgaven. Prøv en af de effektive solcremer, solspray, aftersun, sollotion eller solstifter fra eksempelvis Derma, Vichy, Eucerin, La Roche-Possay og mange flere. Uanset hvilken solcreme, du vælger, er regel nr. 1, at du skal bruge rigelige mængder! Regn med at bruge en håndfuld til en voksen for at opnå den optimale solbeskyttelse. Husk samtidig at gentage påsmøringen, når du har været i vandet, svedt eller tørret dig med et håndklæde.


Hvilken SPF-faktor skal min solcreme have?

SPF står for Sun Protektion Factor og er et udtryk for mængden af solstråler, der filtreres fra ved brugen af solcreme. Det er ganske enkelt – jo højere faktor desto bedre beskyttelse. I Danmark vil de fleste være tilstrækkeligt beskyttet af en solcreme med faktor 15. Men skal du holde ferie under sydens sol, bør du vælge en solcreme med faktor 30 eller over.
Når du køber solbeskyttelse som solcreme, er det en god idé at vælge én, der passer til destinationens UV-indeks og som er bredspektret, dvs. beskytter mod både UVA- og UVB-stråling. Er huden samtidig tør, bør du gå efter en creme eller lotion, der samtidig tilfører masser af fugt til din hud. Sørg altid for at have rigeligt med, så der ikke skal spares på mængderne!


Solcreme til børn og sart hud

De fleste børn ville nok helst undvære solcremen, når vandet og stranden trækker, men ikke desto mindre er den sarte barnehud afhængig af god solbeskyttelse. Her hos Med24 kan du i kategorien solbeskyttelse til børn finde den rette solcreme til dit barn. Vælg mellem sollotion og spray.

Ligesom voksne med sart hud kan nogle børn reagere følsomt på visse former for solcremer. Det kan være svært at finde ud af, hvilke parfumestoffer, unødige tilsætningsstoffer og farvestoffer man bør undgå for ikke at udvikle eller genere eksisterende allergi. Generelt bør du gå udenom solcremer, der indeholder ordene parfume, aroma eller fragrance, hvis du lider af parfumeallergi.


Er skaden sket, så husk:

To piger på stranden, klapper hinanden i hænderne

Det kan ske for selv den bedste, at solen alligevel får lov til at brænde på huden og give solskoldninger i en eller anden grad. Hvis skaden er sket, så gælder det om at give huden det, den har mest brug for. Derfor bør du naturligvis undgå solen helt, hvis uheldet er ude, og du er blevet rød i stedet for brun. Dernæst har huden og kroppen brug for masser af fugt. Drik masser af vand og smør huden ind i fugtgivende produkter, såsom aftersun. I sortimentet her finder du aftersun af forskellig slags både med og uden Aloe Vera. 


Find den bedste solcreme til netop dig

Du er til enhver tid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter, din ordre eller andet. Vi lægger stor vægt på, at det skal være trygt og sikkert at handle hos os, hvorfor vi naturligvis er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og udelukkende sælger produkter, som er godkendt til salg i Danmark. Du kan roligt gå på jagt efter den rette solbeskyttelse til dig og din familie på Med24 – vi har lyn hurtig levering!

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.