Solcreme til børn

Det er vigtigt, at du passer godt på dit barn eller babys hud med en god solcreme eller solspray. Bliver klogere på hvilken solcreme du bør vælge, hvorfor solcreme er vigtigt samt hvad solfaktor egentlig betyder her! 

Hvad er solcreme? | Alt om solfaktor | Find den bedste solcreme til børn | Solcreme til babyer | Bedst i test 

55 Produkt(er)

Solcreme til børn - hvad skal du vide?

Når du køber solcreme til dig selv, er du måske mest optaget af duft og konsistens. Mange bryder sig ikke om solcreme, hvorfor den skal være nem at smøre ud og dufte dejligt. Når det kommer til børn, er solcreme essentielt i måneder med et UV-indeks over 3. Børns hud er nemlig mere sart end voksnes, ligesom solskader i barndommen på sigt give skader på huden. 

Men kan mit barn ikke bare bruge samme solcreme som mig? tænker du måske. Jo, det kan de måske godt på sigt, men langt de fleste voksne bruger en for lav faktor eller en solcreme, som ikke egner sig til børn. Bliv klogere på hvorfor solcreme er ekstra vigtigt for børn samt hvilke muligheder, du som forældre har for at passe på dit barns hud her! 


Hvad er solcreme?

Solcreme har til formål at beskytte huden mod solens stråler ved hjælp af solfiltre. Derudover er solcreme også fugtgivende og er ofte tilsat andre nærende eller plejende ingredienser. Solfaktoren, også kendt som SPF, er et forholdstal, som fortæller graden af UV-beskyttelsen i solcremen. Bruger du eksempelvis en solcreme med faktor 30, kan du tåle UV-stråling 30 gange højere, før du bliver forbrændt, end hvis du ikke brugte solcreme.  

Der findes to forskellige slags UV-stråler, som når jorden: UVA og UVB. Hvis du vil blive klogere på hvad de forskellige stråler gør ved dit barns hud, kan du læse meget mere i vores store tema om UVA- og UVB-stråler. 


Pas godt på dit barn med den rette mængde solcreme

Mange danskere er dårlige til at bruge nok solcreme, hvorfor en høj faktor kan ende med at være ligegyldig. Du får altså kun det optimale ud af din solcreme, hvis du påfører den rette mængde.  

Dette er særligt vigtigt ved solcreme til børn. Mange børn synes solcreme er klisteret og ubehageligt, men derfor er det vigtigt at bruge cirka 20 ml til et barn og 40 ml til en voksen. Uanset hvor god eller dårlig du selv er til at få smurt dig ind, er det afgørende at dit barn bliver smurt grundigt ind så snart UV-indekset nærmer sig 3.   


Solfaktor til børn – hvad betyder tallene?

Solcremer til børn og voksne kan inddeles i 4 forskellige kategorier alt efter beskyttelsesfaktoren og hvor mange procent af solens UV-stråler de blokerer: 

  • Solfaktor 15 filtrerer ca. 93% af solens stråler
  • Solfaktor 20 filtrerer ca. 95% af solens stråler
  • Solfaktor 30 filtrerer ca. 97% af solens stråler
  • Solfaktor 50 filtrerer ca. 98% af solens stråler

Selvom procentdelen af de filtrerede stråler ligger tæt, anbefales du altid at benytte en solcreme med høj faktor til dine børn. Solfaktoren er nemlig ikke et udtryk for, hvor længe dit barn kan opholde sig i solen. Derudover er der en række eksterne faktorer, som øger risikoen for solskader på dit barn. 

Solens stråler reflekteres

Mange familier er glade for at have børn med på stranden, hvor de kan lege i sandet eller svømme i havet. Eftersom solens stråler reflekteres af vandets overflade, virker strålerne endnu stærkere på din egen og ikke mindst dit barns hud. 

1 lag er ikke nok

Efter en tur i havet eller en aktiv leg, er der ligeledes god grund til at være ekstra opmærksom. Selvom du bruger en vandfast solcreme, anbefales du at påføre et nyt lag efter tørring med håndklæde, svømning eller fysisk aktivitet. Dette gælder særligt for børn, der i forvejen har mere sart hud. Generelt skal du huske at smøre dig selv og dit barn minimum hver anden time for optimal beskyttelse. 


Sådan finder du den bedste solcreme til babyer og børn

Uanset alder er det bedst at undgå solens stråler. Mange tror fejlagtigt at brunere hud efter solbadning er et sundhedstegn, selvom pigmenterne er en måde for huden at beskytte sig på. Særligt børn skal beskyttes godt, da de ikke selv er i stand til at tage ansvar for deres sikkerhed i solen. 

Vælg en parfumefri solcreme til børn

Det er efterhånden almindelig kendt, at eksponering for parfume kan give livslang parfumeallergi. Skal du følge Kræftens Bekæmpelses anbefalinger, skal du bl.a. derfor vælge en parfumefri solcreme til dit barn. Kig efter certificeringer som Svanemærket, Allergy Certified og den blå krans fra Astama-Allergi Danmark. Du kan desuden altid tjekke ingredienslisten og undgå produkter, hvor parfume, fragrance og aroma optræder. 


Solcreme til børn under 1 år

Er dit barn under 1 år, gælder der særlige anbefalinger. Spædbørn, som hverken kan gå eller kravle, bør holdes væk fra direkte sollys og behøver derfor ikke bruge solcreme. Dog er det vigtigt at klæde dit barn på til solskinsvejr, da tildækning af huden er den bedste beskyttelse mod UV-stråling. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet iføres løstsiddende tøj, som dækker arme og ben. UV-stråler kan reflekteres af glas, sand, sne og beton, hvorfor tildækning i skyggen udendørs kan være nødvendigt. Jo tættere stoffet er vævet, jo højere beskyttelse giver det mod UV-stråler. 

Ifør desuden barnet en solhat med bred skygge, som både beskytter ansigt, hals, nakke og ører. Ligger dit barn i en barnevogn, kan en solskærm være en god idé. Husk at holde øje med om dit barn får det for varmt. 


Solcreme til børn bedst i test 2021

Hvilken solcreme som er bedst til børn er temmelig individuelt. Derfor er mange stadig glade for at læne sig op ad anbefalingerne fra diverse bedst-i-test. Følgende produkter har rangeret som henholdsvis som nummer 1 og nummer 2 i Price Runners test af solcreme til børn. 

Evy Suncreen Mouse Kids SPF30

Førstepladsen i Pricerunners bedst i test gik til Evy Sunscreen Mousse SPF30. Den lækre mousse kommer i en smart sprayflaske, der holder solcremen frisk på grund af det luftætte design. Den hvide mousse efterlader huden blød - helt uden et hvidt skær eller en klistret konsistens. Den er nem at smøre ind og kan sagtens tages med i tasken, så flere lag kan påføres i løbet af dagen. Du kan også vælge Evy Suncreen Mousse med SPF50. 

La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin SPF50+

På anden pladsen finder du ifølge testen solcremernes Rolls-Royce. La Roche-Posay Anthelios-serie er populære blandt både børn og voksne – med god grund! Den uparfumeret solcreme er ekstra sand- og vandresistent, ligesom den er velegnet til sart hud og har en høj beskyttelsesfaktor. Vil du have et kvalitetsprodukt til en fair pris, skal du vælge La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin SPF50+. 


Populære solcremer til børn

Udover de ny-testede solcremer til børn, finder du også billige og effektive klassikere, der bliver købt igen og igen. Derma har skabt en serie af solcremer, som er billige og velegnet til børn. Du finder både solcreme såvel som solspray til børn i brandets sortiment. Vælg mellem faktor 30 og faktor 50. 

Af andre populære solcremer og solprays til børn kan Garnier, Avène og Vichy også nævnes. Vil du se hele udvalget af solcreme og læse mere om alle de innovative og lækre produkter, kan du blive klogere i kategorien med solcreme. pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.