Solcreme ødelægger koralrevene – her er løsningen!

Skrevet af
koralrev


Solcreme er uundværligt for mennesker, der opholder sig i solen. Desværre er den beskyttende creme årsag til en af de mest omtalte konflikter mellem mennesker og natur. Solcreme belaster nemlig verdens koralrevene, der er i fare for at forsvinde. Så hvad gør vi, når vi er bevidste om, at miljøet i forvejen er alt for belastet – dropper vi så solcremen for at skåne miljøet? Vi sætter ord på konflikten samt råder vi dig til det, du kan gøre for at beskytte dig mod solens stråler, imens du samtidig skåner miljøet.


Hvorfor skader solcreme koralrevet?

koralrev med fisk i hav med24


Vi har ofte hørt om, at korallernes dage er talte. Selvom årsagerne herfor er mange, findes der én bestemt synder, som forskere og miljøaktivister er særlige opmærkesomme på: solcreme. Grunden til at solcreme har fået et dårligt ry, skyldes bl.a. at det er et skadeligt produkt for koralrevene.

De indholdsstoffer, der befinder sig i flere tusinde solcremer verden over, som er de såkaldte kemikalier “oxybenzone” og “octinoxate”, har nemlig vist sig at gøre dødelig skade på korallerne.

Solfiltre er ikke farlige for dig

Mange vil nok undre sig over, at man overhovedet har inddraget disse i solcremen i første omgang. Det er vigtigt at understrege, at selvom disse to ingredienser er dårlige for koralrevene, er de ufarlige for mennesker. Faktisk er de en nødvendighed i mange solcremer, da disse to ingredienser er optimale og beskyttende UV-filtre. Det er derfor de stoffer, der netop er hele formålet med solcremen.

Flere ton solcreme ender dog årligt i verdens koralrev, når turisterne ivrigt svømmer rundt omkring dem i verdenshavene. Idéen med solcreme er selvfølgelig for at give os beskyttelse mod solen, men såfremt vi ønsker at tage hensyn til miljøet, bliver vi fremover nødt til at tænke i andre baner, hvis vi ønsker at bevare naturens vidundere.

Åh nej, tænker man så. Skal vi virkelig til at stå mellem at skåne miljøet eller at skåne os selv? Der er heldigvis ingen grund til panik, for vi kan gøre begge dele på én gang. Der findes nemlig allerede en løsning, og det er intet mindre end solcreme, der er koral-venligt. Så en forskel - det kan vi allerede gøre nu.  

Oxybenzone og octinoxate – hvad er det?

Oxybenzone er et såkaldt solfilter, der anvendes som hovedformålet i en solcreme. Det fungerer som et filter i huden, hvorved det fanger solens skadelige stråler og sorterere dem fra ved at “ødelægge” dem, så forbrugeren kan forebygge solskoldning, aldringstegn og andre solskader.

Octinoxate benyttes i mange produkter indenfor personlig pleje, og er mest kendt for at øge effektiviteten af oxybenzone i solcreme. Octinoxate er en kemisk forbindelse, der i produkter gør den uopløselig i vand. I solcremen fungerer den som sagt som solbeskyttelsesmiddel ved at beskytte mod både UVA og UVB-strålerne. 
Disse solcremer tager hensyn til koralrevet!

Som nævnt bør informationen om konflikten mellem korallerne og solcremen ikke afskrække dig fra at anvende solbeskyttelse, da det for er vigtigt at gøre brug af. Du finder desuden flere mærker med solcreme hos os, der er 100% koral-venlige. Vi har hos Med24 nemlig sammensat et sortiment med særlig omtanke, så du både kan skåne dig selv og miljøet!

Det handler om solcreme fra følgende brands:

  • Vichy
  • La Roche-Posay

Lette formularer og effektiv solbeskyttelse

Du finder masser af spændende solcremer fra de to mærker. Uanset om du skal bruge en høj eller lav faktor, finder du mange fine og lækre varianter hos begge mærker.

Vichy - usynlig & fugtgivende solcreme

Vichy’s solcremeserie er bestående af pleje til ansigt og krop, der beskytter alle hudtyper mod solens UV-stråler. Du finder forskellige niveauer af solbeskyttelse heriblandt, som er nemme at anvende. De optages hurtigt, føles super lækre på huden og efterlader den blød og beskyttet mod solens stråler.

Vichys solcremer er desuden formuleret til at tage hånd om miljøet såvel som din hud. Uanset om du mangler en almindelig solcreme til hverdagsbrug eller vandfast solbeskyttelse til strandturen, finder du det hos Vichy. 


La Roche Posay - eksklusiv solcreme for børn & voksne

Måske kender du allerede La Roche Posay fra deres populære hudpleje, der er et must-have i manges hudplejerutine. Du finder et stort udvalg af effektive cremer til krop, ansigt og øjne i det store sortiment. Solcremer fra La Roche Posay er ingen undtagelse, da disse er  mindst lige så gode, som resten af deres hudpleje.

Selvom La Roche-Posay Anthelios solcremeserie er fyldt med luksuriøse produkter, kan den  anvendes af alle. De effektive solcremer er nemlig udviklet til selv den mest sarte hud, der ikke tåler solen. Produkterne har en høj UVA-beskyttelse.


Derfor bør du aldrig droppe solcremen

Det kan være problematisk, når tusindvis af turister dagligt smører sig i beskyttende solcreme inden de hopper i vandet bl.a. omkring Hawaiis kyster, hvor flere koralrev har levested. Men såvel som naturen er skrøbelig overfor menneskeskabte produkter, er vi også skrøbelige overfor naturen – heriblandt solen.

Vi ønsker hos Med24, at begge parter kan nå til enighed i konflikten og har derfor valgt at sætte fokus på de ovennævnt miljøvenlige solcremer fra Vichy og La Roche-Posay. Derudover har vi lavet en guide, der fortæller dig, hvordan du bedst kan beskytte dig mod solens skadelige stråler.

Du kan her se vores sortiment af alle vores solcremer!


pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.