Sol og alderstegn - Pas på din hud i solen

pas på din hud i solen - søg skygge mellem 12 og 3, brug solcreme forebyg alderstegn

Når sommeren nærmer sig, bruger vi mange timer udendørs i solens varme stråler, men det er ikke uden betydning for vores hud. Soleksponering hænger nemlig sammen med alderstegn som rynker og slap hud – Bliv klogere på, hvordan du kan forebygge alderstegn ved hjælp af den rette solfaktor! Sammenhæng mellem sol & forekomsten af rynker

For det første er det vigtigt at understrege, at rynker hverken er sundhedsskadelige, farlige eller tegn på nogen sygdom, men at de derimod blot er et led i den naturlige aldring af kroppen, som vi alle oplever med tiden.

Derfor kan det dog være rart at begrænse udviklingen af rynker så meget som muligt, så vores hud holder sig ung, spændstig og stærk så lang tid som muligt. Her spiller solen og vores beskyttelse mod dens stråler en stor rolle.  

Sådan påvirker solen forskellige hudtyper

Alle hudtyper kan blive skadet i solen, hvis ikke du beskytter den korrekt. Specielt i Skandinavien, hvor den lyse hud er meget udbredt skal vi være ekstra opmærksomme på solen.

Denne hudtype har et lavere indhold af pigmenter, og har derfor ikke mulighed for at beskytte sig selv mod de farlige stråler. Det kan derfor resultere i mere synlige aldersforandringer i form af rynker og pigmentforandringer.

Rygning & dårlig kost kan give rynker

Der er dog mange andre forhold, der også spiller en stor rolle på rynker - herunder arvelige forhold og livsstil. Hvis du har meget fin og tynd hud, som har svært ved at blive brun, vil solens UVA- og UVB-stråler give små forandringer i underhuden.

Efterhånden som du bliver ældre, vil det give dig en tyndere hud, som lettere rynker på overfladen. Derfor er det for dig med lys hud særligt vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at beskytte den mod solen ved at søge skygge og altid smøre dig godt ind i solcreme.  

Derudover kan stress, rygning og en usund kost også medvirke til rynker. Du kan altså ikke nøjes med at bruge solcreme og forvente en forebyggelse af rynker, hvis du samtidig lever et usundt liv. Som sagt er det vigtigt at understrege, at rynker hverken er farlige eller tegn på et usundt liv. Det er dog vigtigt, at du er bevidst om, at din livsstil og din solbadning har betydning for din hud på sigt.


UVA- & UVB-stråler - hvad er forskellen?

uv indeks

Når man skal forstå hvorfor, at solens stråler kan have konsekvenser for din hud, er det afgørende at kende til UVA- og UVB-stråler. De to typer stråler har forskellige bølgelængder, der trænger ned i huden i forskellige dybder, hvor de påvirker hudcellerne. Særligt UVA-strålerne har en stor påvirkning af huden, fordi de udgør hele 95% af sollyset og samtidig trænger dybere ned i læderhuden end UVB-strålerne.

Nogle af de skadelige effekter fra UVA-strålerne er f.eks., at de sætter gang i dannelsen af frie syreradikaler, som både skader hudceller og bindevæv. Bindevævet består af proteiner som kollagen og elastiske fibre, som er det, der giver huden sin spændstighed, elasticitet og modstandskraft, og når disse skades af de frie syreradikaler, kan det desværre medføre forskellige tidlige aldringstegn som rynker, grov hud og pigmentpletter. 

UVB-stråler udgør derimod 5% af de ultraviolette stråler, som rammer jorden. Hvis mængden af UVB-stråler er stor nok og du ikke beskytter dig tilstrækkeligt, kan du få solskoldninger. Det er også UVB-strålerne der kan forårsage modermærkekræft og hudkræft.Forebyg rynker - både forårsaget af alder og sol

Der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at forebygge rynker og aldrende hud så godt som muligt. Læs mere om de gode råd og fornuftigere vaner her!

Brug solcreme det meste af året

Beskyt din hud med en ansigtssolcreme, når du bevæger dig udenfor. Det meste af året i Danmark er din krop formentlig pakket ind, mens dit ansigt er udsat for solens stråler. Et UV-indeks på over 2 er grund nok til at tage solcreme på, selvom du måske ikke tænker, at solen skinner særligt meget. Samlet set er langvarig, gentagende eksponering for UV-stråling en af de største årsager til tidlig aldring af huden.  

Du kan med fordel benytte en dagcreme med solfaktor i, så du husker at beskytte dit ansigt året rundt - helt uden at du tænker over det. I sommersæsonen er det dog bedst at benytte en rigtig solcreme, så du er sikker på at bruge den rette mængde for optimal beskyttelse.

Skygge, solhat & solcreme

Rynker og fine linjer er en af de mildere konsekvenser af forbrændinger og solbadning. Kræftens Bekæmpelse har fremsat 3 gode råd til at undgå beskytte dig selv så optimalt som muligt, og disse råd kan også bruges i forebyggelsen af rynker:

  • Søg skygge mellem 12 og 15 om sommeren. Næsten halvdelen af UV-strålinger falder i dette tidsrum
  • Brug solhat (og tøj). Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen, kan en bred solhat og en langærmet T-shirt være et godt alternativ
  • Brug solcreme: Brug minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i lande med stærkere sol

Benyt en bredspekteret solcreme

Som tidligere beskrevet er der forskel på UVA- og UVB-stråler. Det er derfor vigtigt, at du benytter en god solcreme med bredspekteret solfiltre, så du beskyttes mod begge typer af stråler. Derudover er din solfaktor også vigtig for, hvor godt du passer på din hud. Har du meget lys hud, vil en faktor 15 i Danmark derfor ikke nødvendigvis være nok. 
Anti-age hudpleje - sådan kan du også forebygge rynker

Solcreme er som sagt et vigtigt skridt for at beskytte din hud mod aldringstegn fra soleksponering, men udover solcreme findes der også en række andre midler, der har vist potentiale i forhold til at holde huden ung og sund til trods for solen. Gå efter ingredienser med anti-age egenskaber som:

  • Hyaluronsyre
  • Kollagen
  • E-vitamin
  • C-vitamin
  • B3-vitamin
  • Antioxidanter
  • A-vitamin/retinol


Den bedste solcreme med solfilter

I vores kategori solcreme kan du finde de bedste produkter til solbeskyttelse, der er nøje udvalgt af vores eksperter i hudpleje. Særligt serierne Vichy Capital Soleil og La Roche-Posay Anthelios er en række solprodukter, der giver huden en bredspektret beskyttelse mod solens UVA- og UVB-stråler.

Nogle af produkterne som fx Vichy Capital Soleil Anti-Age 3-i-1 solcreme med SPF 50 kombinerer god solbeskyttelse med effektiv hudpleje og anti-ageing effekt, så din hud er bedst muligt beskyttet mod solen og dens indvirkning på hudens aldring.

Anti-Age 3-i-1 SPF50 indeholder Camu Camu og er rig på antioxidanten C-vitamin, så den kan hjælpe med at reducere rynker og give huden en flot glød. Den høje solfaktor hjælper dig til at få sikret beskyttelse mod solens aldrende stråler, og ligesom mange andre solprodukter fra Vichy, La Roche-Posay, Eucerin og Avène, er cremen anbefalet af dermatologer.  

I det store udvalg af solcreme finder du solcreme til både ansigtet og kroppen i forskellige solfaktorer fra SPF 10 til 50+, så du er godt dækket ind uanset hydtype og behov. Du finder desuden solcreme til personer i alle aldre og med alle hudtyper, så både børn og voksne kan nyde tiden i solen.  

Selvbruner - den sikre vej til din sommerkulør

Mange bliver helt nedslåede ved tanken om, at de skal undgå solen for at passe på deres helbred og hud. De fleste elsker nemlig at være brune, og føler sig smukkere med en dejlig sommerglød. Heldigvis kan du nemt få en skøn farve uden solbadning. I det store udvalg af selvbrunere finder du masser af sikre alternativer til solens stråler.

Du finder både smarte tanning drops, som nemt kan blandes i din dagcreme og gradvist kan give dig en flot kulør. Alternativt finder du selvbruner spray, mousse og creme, der kan bruges på hele kroppen for et flot og ensartet resultat.

Husk at selvbruner ikke kan træde i stedet for solcreme, selvom din hud bliver mørkere. Følg altid de tre solråd fra Kræftens Bekæmpelse og pas godt på din hud.pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.