Sol og alderstegn - pas på din hud i solen

Beskyt din hud mod solens skarpe stråler med solcreme, solhat og solbriller

Når sommeren nærmer sig, bruger vi mange timer udendørs i solens varme stråler, men det er ikke uden betydning for vores hud. Soleksponering hænger nemlig sammen med alderstegn som rynker og slap hud – Bliv klogere på, hvordan du kan forebygge alderstegn ved hjælp af den rette solfaktor! 

Kan solen give huden rynker?

For det første er det vigtigt at understrege, at rynker hverken er sundhedsskadelige, farlige eller tegn på nogen sygdom, men at de derimod blot er et led i den naturlige aldring af kroppen, som vi alle oplever med tiden. Derfor kan det dog være rart at begrænse udviklingen af rynker så meget som muligt, så vores hud holder sig ung, spændstig og stærk så lang tid som muligt. Her spiller solen og vores beskyttelse mod dens stråler en stor rolle.  

Hudtype og sol

Alle hudtyper kan blive skadet i solen, hvis ikke du beskytter den korrekt. Specielt i Skandinavien, hvor den lyse hud er meget udbredt skal vi være ekstra opmærksomme på solen. Denne hudtype har et lavere indhold af pigmenter, og har derfor ikke mulighed for at beskytte sig selv mod de farlige stråler. Det kan derfor resultere i mere synlige aldersforandringer i form af rynker, pigmentforandringer mm.  

Der er dog mange andre forhold, der også spiller en stor rolle som fx arvelige forhold og livsstil. Hvis du har meget fin og tynd hud, som har svært ved at blive brun, vil solens UVA- og UVB-stråler give små forandringer i underhuden, og efterhånden som du bliver ældre, vil det give dig en tyndere hud, som lettere rynker på overfladen. Derfor er det for dig med lys hud særligt vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at beskytte den mod solen ved at søge skygge og altid smøre dig godt ind i solcreme.  


Forebyg rynker - både forårsaget af alder og sol

Moden hud skal beskyttes i solen med solbriller, solhat og solcreme

Der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at forebygge rynker og aldrende hud så godt som muligt. Rigtig vigtigt er det at beskytte din hud mod solen hver eneste gang du bevæger dig udenfor - også selvom du måske ikke synes, at solen virker særlig stærk. Samlet set er langvarig, gentagende eksponering for UV-stråling en af de største årsager til tidlig aldring af huden.  

Fra solen kommer UVA-stråler og UVB-stråler med forskellige bølgelængder, der trænger ned i huden i forskellige dybder, hvor de påvirker hudcellerne. Særligt UVA-strålerne har en stor påvirkning af huden, fordi de udgør hele 95% af sollyset og samtidig trænger dybere ned i læderhuden end UVB-strålerne. Nogle af de skadelige effekter fra UVA-strålerne er fx, at de sætter gang i dannelsen af frie syreradikaler, som både skader hudceller og bindevæv. Bindevævet består af proteiner som kollagen og elastiske fibre, som er det, der giver huden sin spændstighed, elasticitet og modstandskraft, og når disse skades af de frie syreradikaler, kan det desværre medføre forskellige tidlige aldringstegn som rynker, grov hud og pigmentpletter. Forstå forskellen på UVA- og UVB-stråler her. 

Der findes flere forskellige metoder til at forebygge disse aldringstegn, og den primære beskyttelse er hovedsageligt solbeskyttelse. Du beskytter dig mod solen ved hjælp af effektive og bredspektrede solbeskyttelsesfiltre i solcreme, foruden at holde dig i skyggen, når solen står højst på himlen og strålerne er stærkest. Dette er som regel i tidsrummet mellem kl. 10 og 16, og når du befinder dig i solen udenfor disse tidspunkter bør det være med beskyttende tøj, hat og solbriller.  

Læs vores guide til valg af den rigtige solfaktor til din hudtype! 


Hvilke ingredienser i hudplejeprodukter kan hjælpe med at forebygge mod rynker?

Ældre personer nyder solen på stranden med god beskyttelse i form af solhat, solcreme og solbriller

Solcreme er som sagt et vigtigt skridt for at beskytte din hud mod aldringstegn fra soleksponering, men udover solcreme findes der også en række andre midler, der har vist potentiale i forhold til at holde huden ung og sund til trods for solen. Fx kan antioxidanter som C-vitamin, E-vitamin og B3-vitamin muligvis være gode vitaminer i kampen mod aldringstegn. Der er blevet udført flere eksperimentelle studier, hvis resultater tyder på, at antioxidanterne har en betydning i forhold til en mindskning i dannelsen af frie syreradikaler. Syreradikalerne dannes nemlig, når UV-strålerne rammer cellerne i huden og forårsager en inflammation. Ved at tilføre antioxidanter til huden gennem den daglige pleje, kan du forsøge at modvirke denne proces. 


De bedste vaner til at undgå rynker

Udover solbeskyttelse og en god hudplejerutine, er der flere faktorer i din hverdag, som du kan ændre på for at beskytte din hud mod rynker. En særlig slem vane for din hud er tobaksrygning, for rygning ødelægger de fine og sarte blodårer i ansigtet, der giver næring og liv til huden. Når blodårerne bliver skadede, får huden ikke den nødvendige næring, og den bliver derfor mere tynd, sart og rynket som resultat. Det bedste du kan gøre for din hud, er altså at lade være med at ryge tobak og så være konsekvent i din brug af solcreme - både for at forebygge rynker men også bremse den videre udvikling af de allerede-eksisterende rynker.  


Den bedste solcreme med solfilter

Smør solcreme på huden for at beskytte den mod solens UV-stråler der kan give rynker og alderstegn

I vores kategori solcreme kan du finde de bedste produkter til solbeskyttelse, der er nøje udvalgt af vores eksperter i hudpleje. Særligt serierne Vichy Capital Soleil og La Roche-Posay Anthelios er en række solprodukter, der giver huden en bredspektret beskyttelse mod solens UVA- og UVB-stråler. Nogle af produkterne som fx Vichy Capital Soleil Anti-Age 3-i-1 solcreme med SPF 50 kombinerer god solbeskyttelse med effektiv hudpleje og anti-ageing effekt, så din hud er bedst muligt beskyttet mod solen og dens indvirkning på hudens aldring. Anti-Age 3-i-1 SPF50 indeholder Camu Camu og er rig på antioxidanten C-vitamin, så den kan hjælpe med at reducere rynker og give huden sund glød. Den høje solfaktor sikrer dig, at din hud er beskyttet mod solens aldrende stråler, og ligesom mange andre solprodukter fra Vichy, La Roche-Posay, Eucerin og Avène, er cremen anbefalet af dermatologer.  

I det store udvalg af solcreme finder du solcreme til både ansigtet og kroppen i forskellige solfaktorer fra SPF 10 til 50+, så du er godt dækket ind uanset hydtype og behov. Du finder desuden solcreme til personer i alle aldre og med alle hudtyper, så både børn og voksne kan nyde tiden i solen.  

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.