Marine collagen vs. bovine collagen - Hvad er forskellen?

Skrevet af
Stort billede - Hav og mark - med24

Du har sikkert i lang tid gået med tanken om, du gerne vil prøve et collagen kosttilskud. Det kan være du har hørt om det fra nogle veninder, eller har læst om det. Collagen kosttilskud er i hvert fald meget omtalt, og har været det de sidste par år.  

Men når det kommer til valg af collagen, har du måske stillet dig selv spørgsmålene Hvad er forskellen egentlig på marine collagen og bovine collagen? og hvilken kollagen skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige typer af collagen og mange kilder at udvinde det fra. Det er med god forståelse, at du derfor kan have svært ved at danne et overblik over alle de valgmuligheder, du har. I denne artikel vil vi prøve at besvare nogle af de spørgsmål, du eventuel må have, i forbindelse med valg af collagen tilskud. 


Det generelle ved collagen

Op til 80% af vores hud består af kollagen, og det gør altså kollagen til det protein, som vi har mest af i kroppen.  

Du har sikkert hørt om kollagen, som “kroppens lim” fordi det er bindestenen, der gør at, kroppen hænger sammen. Der findes flere typer af kollagen, og en af dem er med til at holde vores hud fast og spændstig. Desværre falder kroppens produktion af kollagen allerede fra vi er omkring 25 år, og mange oplever at deres hud mister dens elasticitet, og fine linjer og rynker begynder at komme til syne. 

Rundt billede - Kvinde med håndklæde om håret - med24

Marine collagen vs. bovine collagen

De to mest anvendte kilder når det kommer til kollagen, er marine og bovine. Den største forskel der er på disse to kilder, er at marine kollagen kommer fra fisk og bovine kollagen kommer fra kvæg. 

Mere specifikt: 

  • Marine collagen udvindes fra fiskens skind og ben.
  • Bovine collagen udvindes af hud og knogler fra kvæg.

Hvilket er det bedste collagen pulver?

Når du skal ud at vælge collagen tilskud, vil du sikkert rigtig gerne have det bedste collagen pulver der findes. Men dette er ikke bare sådan lige til at konstatere, da der kan være stor forskel på de enkelte collagen produkter. 

Du skal f.eks. tage stilling til, om du gerne vil have marine collagen pulver eller bovin collagen pulver. 

Du kan også med fordel kigge på det enkelte kollagen kosttilskud efter dets indhold af kDa (kilodalton). Dette siger nemlig noget om, hvor godt du optager kollagenet i kroppen. Dets lavere et indhold af kDa kollagen produktet indeholder, dets bedre optagelse i kroppen. KDa kan beskrives som protein-peptider, og kollagen fra fisk består af mindre kollagen-peptider end kollagen fra kvæg. Derfor har marine kollagen en tendens til at have et lavere indhold af kDa end bovine kollagen.  

De små kollagen-peptider, som befinder sig i kollagen, er blevet hydrolyseret, hvilket gør at de bliver endnu mindre. Så det er nu endnu lettere for kroppen at optage dem. Derfor kan du ofte læse ord som “100% hydrolyseret kollagen” på mange kollagen kosttilskud.  Rundt billede - Havrygryn med bær - med24

Hvordan indtager jeg collagen pulver?

Collagen pulver kan indtages på flere forskellige måder. Mange er glade for at blande det i deres morgenkaffe, på den måde kan du nemt og hurtigt få dit daglige indtil af collagen. Hvis du ikke drikker kaffe, er der også rigtig mange andre måder, hvorpå du kan tage dit collagen tilskud. Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle collagen tilskud, som tåler høj varme. Læs derfor altid på produktet inden brug. 

Collagen pulver som en del af din morgenmad 

Du kan med fordel blande dit collagen pulver i en smoothie, collagen kan nemlig godt tåles at blive blendet. Men du kan også røre det i den færdige smoothie, som afslutning.  

Mange vælger også at blande collagenet i deres havregryn eller grød, her kan det dog være en fordel med et smagsneutral collagen pulver. 

Så der er altså masser af muligheder for indtagning af dit collagen, det er bare med at vælge den metode, som passer bedst til dig og dine rutiner. 


Vil du gerne have endnu mere viden om kollagen? Så kan du læse denne artikel, som besvarer endnu flere spørgsmål!

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.