Kollagen - Collagen

Du har sikkert hørt om collagen og undret dig over hvad det egentlig er. Her finder du den ultimative guide til collagen og hvordan du kan bruge det. 

Hvad er kollagen? | De mest populære kollagen kosttilskud | Hvor meget kollagen om dagen? | Hvad er kollagen lavet af? 

71 Produkt(er)
Rundt billede - moden dame påfører creme i ansigtet - med24.dk

Hvad er kollagen?

Kollagen, også kaldet collagen, er et protein, som vores hud og krop naturligt indeholder, og er en utrolig vigtig byggesten for vores brusk og knogler. Kollagen eksisterer også i vores hudceller, og er bl.a. med til at holde vores hud elastisk, fast og spændstig, samt give huden en ungdommelige fylde.

Lige præcis kollagen udgør 1/3 del af alle de proteiner vi har i vores krop. Men fra vi er omkring 25-30 år, begynder kroppens naturlige kollagen-niveau at falde. Fra denne alder falder kollagen-niveauet ca. med 1-2% om året. Dette er bl.a. med til at vores hud, med alderen, vil blive mere slap, og rynker vil begynde at komme til syne.

Vi får naturligt kollagen igennem visse fødevarer, men vi kan altså også indtage det, som et kosttilskud. 


De mest populære kollagen kosttilskud

Det kan være svært at navigere i, hvilket collagen kosttilskud du skal vælge. Når du skal vælge dit collagen kosttilskud, kan det være en ide at kigge på produktets kDa, da niveauet af kDa siger noget om, hvor godt du optager collagenet i kroppen. Jo lavere indhold af kDa, jo bedre optagelse.

Det kan også være at du har en præference for, hvordan du gerne vil indtage dit collagen. Så hvis du gerne vil have et ekstra indtag af kollagen i din hverdag, er der flere muligheder for dette.

Nedenfor har vi listet de mest populære, når det kommer til collagen kosttilskud.  

Collagen pulver

Hvis du gerne vil have at dit collagen tilskud skal være nemt at putte i din smoothie, kaffe eller bare opløses i et glas vand. Så er collagen pulver helt sikker noget for dig. Du kan f.eks. vælge en smagsneutral collagen, så du kan komme den i din morgenkaffe, men du kan også få collagen pulver med smag, så det smager dejligt i et glas vand. 

Copenhagen Health Collagen

Marine Collagen fra Copenhagen Health har markedets laveste kDa, når det kommer til marine kollagen - kDa siger noget om, hvor godt vi optager kollagenet i kroppen. I Marine Collagen fra Copenhagen Health er der tilsat C-vitamin, for at optimere dannelsen af kollagen i kroppen. Den er med til at reducere rynker og fine linjer og så er emballagen tilmed også lavet af genbrugsplast. 

Rundet billede - Hvidt pulver i beholder

Natur-Drogeriet Collagen boost

Dette collagen boost indeholder både kollagen og C-vitamin, der bidrager til normal dannelse af kollagen. Kosttilskuddet bidrager derudover med en række ingredienser, som alle beskytter huden mod aldringsprocessen samtidig med at der bidrages til en genvinding af hudens glød og elasticitet. 

Colpropur Collagen med vanilje

Colpropur fra MaxiPharma er både til for hud, muskler, brusk og led. Vores muskler, knogler og led sørger for, at hele kroppen har en fleksibel bevægelse. Passes og plejes de ikke optimalt, blandt andet ved hjælp af vitaminer og mineraler som C-vitamin og mangan, kan vi opleve skader, pine og gene. 

NDS Probiotic Leaky-G

Probiotic Leaky-G er et pulver tilskud. Kosttilskud fra NDS indeholder både mælkesyrebakterier, der bidrager til en normal tarmflora, og kollagen peptider, som bidrager til hudens ungdom. Desuden indeholder den en mineralblanding af mangan, magnesium og kalium. 

Collagen piller

Collagen piller er nemme at sluge, hvis det med at blande dit collagen i noget flydende, ikke er noget for dig. Nogle synes det er nemmere at huske, når du bare kan tage dem hurtigt med en tår vand. 

Skin Care Collagen Filler

Kollagen kosttilskuddet fra New Nordic er baseret på maritimt kollagen, der ligner det naturlige stof i hudens støttevæv. Denne indeholder flere forskellige ekstrakter og vitamin C, som bidrager til hudens normale funktion og kollagendannelse. Kosttilskuddet bidrager derpå til en fugtig og spændstig hud beskyttet mod oxidativ stress. 

Collagen gummies

Vil du gerne gøre det nemt at tage dit collagen på farten, eller nyde det mere end du gør med dine almindelige vitaminer. Så er collagen gummies nok noget for dig. Disse fås nemlig i velsmagende varianter.  

Livol Collagen Gummies

Med en lækker smag af papaya får du, i disse collagen gummies, en daglig tilførsel af collagen. Udover at de smager skønt, er det også en nem måde at få dit kosttilskud på. Disse er velegnet til dig, som ikke kan lide at sluge dit kosttilskud, og som gerne vil have, at det smager godt. Livol Collagen Gummies indeholder både collagen og biotin, som bidrager til at opretholde en normal hud. 

Rundt billede - Kvinde med håndklæde om håret

Hvor meget kollagen skal jeg indtage om dagen?

Det kan være individuelt, hvor meget kollagen du skal indtage i forhold til de forskellige kosttilskud. Alt efter, hvor meget kollagen de hver især indeholder.

Vi anbefaler altid at du følger de anviste mængder og anvisninger, som du finder på de enkelte produkter. 


Hvilke fødevarer indeholder kollagen?

En naturlig måde din krop dagligt får kollagen, er igennem visse fødevare. Et naturligt indhold af kollagen finder du i blandt andet kød og grøntsager. Dog kan det variere, hvor meget kollagen de forskellige fødevarer indeholder.
Se her hvilke fødevarer der indeholder kollagen:

- Oksekød
- Kylling
- Fisk
- Gelatine
- Røde frugter såsom; jordbær, kirsebær, peberfrugt, hindbær osv.
- Grøntsager f.eks. kål, spinat, broccoli og aubergine


Hvad er kollagen lavet af?

Kollagen er fremstillet af enten fisk, kvæg eller gris. Hvis du gerne vil have et kollagen kosttilskud lavet på fisk, skal du vælge det der hedder Marine Collagen, som flere af vores mærker her på siden fremstiller.

Mange collagen kosttilskud indeholder desuden også C-vitamin, da det er et essentielt vitamin, når det kommer til collagen. C-vitamin bidrager nemlig til optagelsen og produktionen af collagen i kroppen. 


Køb tilskud med collagen hos Med24

Hos Med24 er vi eksperter i kosttilskud. Du finder derfor dine kollagen tilskud fra nogle af de bedste og største brands til vildt skarpe priser her på siden! Vi tilbyder både kollagen pulver, kollagen tabletter samt kapsler.

Hos Med24.dk er vi eksperter i kosttilskud. Du finder derfor dine kollagen tilskud fra nogle af de bedste og største brands til vildt skarpe priser her på siden! Vi tilbyder både kollagen pulver, kollagen tabletter samt kapsler.

Er du det mindste i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte en fra vores ekspertteam. Her finder du både materialister og farmakonomer, som står klar med kyndig rådgivning og masser af viden omkring de enkelte produkter.

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.