Kollagen – din huds bedste ven

Skrevet af
kollagen

Alle har kollagen i huden, men med alderen daler mængden af kollagen og du kan opleve, at din hud vil mangle fylde og blive mere løs. Men bare rolig, alt håb er ikke ude for dig og din hud. Der findes nemlig flere forskellige måde, hvorpå du kan genvinde din tabte kollagen og få en mere fast og spændstig hud.

Læs med her og bliv guidet i hvilke kollagen produkter der passer til netop dig og din hud.


Hvad er kollagen?

kollagen

Kollagen er et protein, som du finder i blandt andet din hud. Som beskrevet ovenover giver kollagen din hud spændstighed og fylde, så du opnår en mere fast og ungdommelig hud. Kollagen findes samtidig i dit hår, negle og lede og beskytter blandt andet alle disse dele mod toksiner og andre skadelige påvirkninger.

Kollagen findes og produceres i fibroblasterne i bindevævet, og jo ældre du bliver, jo langsommere arbejder fibroblasterne. I midten af 30’erne begynder cellerne at nedbryde mere kollagen, end de producerer, og huden begynder at “falde sammen," hvilket giver linjer, rynker og slap hud.

Kollagen er også vigtig i forhold til sårheling og din hud sundhed generelt. Når der opstår i sår, begynder huden med det samme at reparere skaden. Det er blandt andet kollagenen i huden der er medvirkende til denne proces. Kollagenen i huden mindsker risikoen for betændelse i såret og fremmer cellevæksten og derved spiller kollagen en stor rolle ifm. sårheling.


Kollagen kosttilskud - pulver, tabletter og kapsler

Kroppen producerer konstant ny collagen for at reparere skadet hud. Men som en naturlig del af aldringsprocessen, aftager kroppens egen kollagenproduktion gradvist fra 25-30 års alderen. Efter denne alder kan det derfor være en god idé, at indtage kollagen som et kosttilskud. Når du tager kollagen ved hjælp af et kosttilskud, gør det det nemmere at opnå den optimale dosis, for at øge kollagenen i din hud. Med et kosttilskud er du sikret en bestemt mængde kollagen og du kan selv bestemme om du ønsker at indtage det som kollagen pulver eller en tablet/kapsel.

Det er efterhånden blevet meget populært at indtage kollagen som et kosttilskud. Noget tyder på, at du kan indtage kollagen og opnå en mere ungdommelig udgave af din hud. Dette er endnu ikke bevist ved undersøgelser. Enkelte undersøgelser på nogle bestemte kollagenpulvere viser, at du vil opnå en mærkbar ændring af din huds struktur.


Kollagen – en fast del af din hudpleje

En af de mest anvendte metoder på, at få tilført ekstra kollagen til din hud, er ved hjælp af hudpleje og cremer. Hudpleje med indhold af kollagen arbejder nede i huden og arbejder på at tilføre huden mere fylde og fasthed. Cremer med kollagen findes oftest som både dag- og natcreme.

Hudplejeprodukter der indeholder kollagen, er oftest det vi kalder for anti-age cremer og med god grund. Kollagen er nemlig én af de mest anvendte ingredienser i ansigtscremer, der skal arbejde på aldringstegn. Du kan se hele vores udvalg af anti-age hudpleje her.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.