Krill olie - Sådan hjælper krillolie til et sundere helbred

Skrevet af
krill olie

Krill olie kommer fra den lille lyskrebs, som måske bedst er kendt for at være blåhvalens favorit spise. De små rejelignende dyr lever i store flokke i primært de antarktiske have. Krillolie bliver mere og mere populær som kosttilskud og alternativ til fiskeolie. Det skyldes især krills høje indhold af superumættede omega 3 fedtsyrer DHA og EPA samt deres naturlige indhold af antioxidanter og fosfolipider. Antioxidanterne består af astaxanthin, A vitamin og E vitamin. 


Bæredygtigt kosttilskud

krill fisk

Selvom krill, også kendt som lyskrebs, er et ganske lille dyr, der kun bliver op til 7 cm, så er de faktisk den største dyreart på jorden, hvis man måler på samlet vægt. De store mængder af krill i havet er også en livsvigtig fødevare for mange forskellige havdyr. Netop på grund af krillens vigtige rolle i fødekæden i havene, er det også vigtigt, at fangsten overvåges, så vi beholder en bæredygtig bestand. Den internationale organisation Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources søger for denne overvågning og fangsten af krill har stadig lang vej at gå, før den når op den maksimale, bæredygtige grænse.


Krill olie eller fiskeolie – hvad skal jeg vælge?

Både krill olie og fiskeolie indeholder de sunde omega 3 fedtsyrer. Dog indeholder krill en mindre mængde fedtsyre end fede fisk. Det betyder, at krillolien er en dyrere råvare end normal fiskeolie, da der skal være krill til fremstillingen. Men hvad får du så for den dyrere pris? Krill olie og fiskeolie indeholder begge EPA og DHA syrer, som er vigtige for dit hjerte og din hjerne. Krillolien er dog mere stabil end fiskeolie, da den indeholder den stærke antioxidant astaxanthin, som kan beskytte dig mod frie radikaler. Det er denne, som giver krillolien sin røde farve, men det er også denne, som holder olien friskere i længere tid.

Olie fra krill har også et langt højere niveau af de gavnlige fosfolipider end almindelig fiskeolie. Hvad er fosfolipider så og hvorfor er de vigtige? Fosfolipider er et særligt fedtstof, som har stor betydning for vores cellefunktioner i kroppen. Det er sådan, at vores celler alle har en membran rundt om sig og denne membran er opbygget af fosfolipider.

En anden fordel ved krillolie er, at det ikke smager af fisk. Mange, der spiser fiskeolie som kosttilskud, får opstød og finder smagen ubehaglig. Dette slipper du for med krillolie.  

Da både Krillolie og fiskeolie indeholder omega 3 med DHA og EPA syrer, hjælper begge olier også mod stort set de samme ting i din krop. Det gælder især:

  • Vedligeholdelse af normal funktion af hjernen
  • Vedligeholdelse af normal funktion af et normalt syn
  • Bidrager til en normal hjertefunktion

Den store forskel på krillolie og fiskeolie er altså, at olien fra krill er mere stabil, holder sig friskere i længere tid, har den stærke antioxidant astaxanthin og fosfolipider. Nedenfor ses et udvalg af vores mest populære krillolier.

Krillolie fra certificeret bæredygtigt fiskeri

Hos Med24.dk finder du flere krillolier med mærkatet Friend of the sea. Denne internationale organisation er førende, når det kommer til certificering af bæredygtigt fiskeri. Produkterne med mærkatet opfylder organisationens kriterier for bæredygtighed, så både miljø og bestanden af krill bevares og behandles skånsomt. Hold øje med det hvide skib med den røde ring, når du køber krillolie eller fiskeolie.


Videre læsning:
Fiskeolie test – Sådan vælger du den bedste fiskeolie


Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.