Krill olie - Sådan hjælper krillolie til et sundere helbred

Skrevet af
krill olie

Krill olie kommer fra den lille lyskrebs, som måske bedst er kendt for at være blåhvalens favorit spise. De små rejelignende dyr lever i store flokke i primært de antarktiske have. Krillolie bliver mere og mere populær som kosttilskud og alternativ til fiskeolie. Det skyldes især krills høje indhold af superumættede omega 3 fedtsyrer DHA og EPA samt deres naturlige indhold af antioxidanter og fosfolipider. Antioxidanterne består af astaxanthin, A vitamin og E vitamin. 


Bæredygtigt kosttilskud

krill fisk

Selvom krill er et ganske lille dyr – bliver kun op til 7 cm – så er de faktisk den største dyreart på jorden, hvis man måler på samlet vægt. De store mængder af krill i havet er også en livsvigtig fødevare for mange forskellige havdyr. Netop på grund af krillens vigtige rolle i fødekæden i havene, er det også vigtigt, at fangsten overvåges, så vi beholder en bæredygtig bestand. Den internationale organisation Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources søger for denne overvågning og fangsten af krill har stadig lang vej at gå, før den når op den maksimale, bæredygtige grænse.


Krill olie eller fiskeolie – hvad skal jeg vælge?

Både krill olie og fiskeolie indeholder de sunde omega 3 fedtsyrer. Dog indeholder krill en mindre mængde fedtsyre end fede fisk. Det betyder, at krillolien er en dyrere råvare end normal fiskeolie, da der skal være krill til fremstillingen. Men hvad får du så for den dyrere pris? Krill olie og fiskeolie indeholder begge EPA og DHA syrer, som er vigtige for dit hjerte og din hjerne. Krillolien er dog mere stabil end fiskeolie, da den indeholder den stærke antioxidant astaxanthin, som kan beskytte dig mod frie radikaler. Det er denne, som giver krillolien sin røde farve, men det er også denne, som holder olien friskere i længere tid.

Olie fra krill har også et langt højere niveau af de gavnlige fosfolipider end almindelig fiskeolie. Hvad er fosfolipider så og hvorfor er de vigtige? Fosfolipider er et særligt fedtstof, som har stor betydning for vores cellefunktioner i kroppen. Det er sådan, at vores celler alle har en membran rundt om sig og denne membran er opbygget af fosfolipider.

Da både Krillolie og fiskeolie indeholder omega 3 med DHA og EPA syrer, hjælper begge olier også mod stort set de samme ting i din krop. Det gælder især:

•    Sænker blodtrykket
•    Skarpere hjerne
•    Anti-inflammatoriske tilstande

Den store forskel på krillolie og fiskeolie er altså, at olien fra krill er mere stabil, holder sig friskere i længere tid, har den stærke antioxidant astaxanthin og fosfolipider.

Du kan se hele vores store udvalg af krill olie og fiskeolie her.


Videre læsning:
Fiskeolie til gravide
Fiskeolie test – Sådan vælger du den bedste fiskeolie
Fiskeolie - Alt du behøver at vide
Omega 3 fedtsyrer – Derfor er de vigtige for din hjerne og hjerte

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.