Silica - alt om kosttilskuddet og mangel på silicium

Skrevet af

Mange kender silica i forbindelse med kosttilskud og produkter til både mave, hud, hår og negle, men hvad er det spændende stof egentlig for en størrelse? Det kan du gøre dig selv meget klogere på - lige her!  


Hvad er silica?

Silica er en blanding bestående af ilt og det vigtige spormineral silicium, og det er også kendt under det danske navn kisel. Silicium er at finde i kroppen og naturen. Det indgår både i fødevarer og planter og hertil kosmetik, personlig pleje og medicin, men findes almindeligvis i sand, granit, basalt og sten. Silica indgår blandt andet i cellerne i vores krop og er med til at sørge for at bindevævet har den rette spændstighed. 

Selve stoffet silicium er biotilgængeligt, hvilket vil sige, at mineralet er optageligt og dertil har en næringsstof effekt i kroppen. Dog er biotilgængeligheden lav, hvorfor kroppen kun absorberer små mængder af silicium, mens resten udskilles i urinen. 


Silica kosttilskud

I de fleste kosttilskud, bliver silica udvundet af agerpadderokker, som er en naturlig kilde til en høj mængde silica (kiselsyre). Du kan finde silica i mange forskellige udgaver af kosttilskud. Flere af tilskuddene har sågar tilsat ekstra vitaminer, mineraler eller urter for at bidrage med yderligere fysiske goder for kroppen.

Nogle af de mest populære kosttilskud er: 

 • Berthelsen Silica Extra
 • Lekaform Silica
 • Natur-Drogeriet Silica Padderokke

Du kan finde dem alle sammen her!  


Silicas virkning

I et kosttilskud såsom Berthelsen Silica Extra får du et silica tilskud, der i kombination med andre vitaminer og mineraler bidrager til:  

 • Normal hud, hår og negle
 • Immunforsvarets-, nervesystemets- og hjertets funktion
 • Vedligeholdelse af knogler, væv og slimhinder
 • Beskyttelse af cellerne mod oxidativ stress
 • Mindskelse af træthed og udmattelse
 • Normal hormonaktivitet
 • Normalt syn
 • Omsætningen af visse næringsstoffer som fedt og vitaminer

Silicea produkterne

Silica findes også som medicinsk udstyr i form af Silicea Mave-Tarm Gel. Silicea-serien er bestående af flere forskellige produkter, som er baseret på kisel eller silicium. Du kan både finde Silicea Vital Shampoo, kapsler og beauty shots. En af de større favoritter er netop Silicea Mave-Tarm Gel, som er velegnet til akutte og kroniske mave-tarmproblemer. Gelen hjælper på dårlig mave samt genoprettelsen af den naturlige mavetilstand. 


Silicium i kosten

Gennem kosten kan du hjælpe dig selv til mineralet. Du kan blandt andet finde det i frugt og grønt som æble, appelsin, gulerod, agurk, kål eller løg. Det er også at finde i nødder, mandler og fisk samt kornprodukter som havre, byg eller ris.

Hvis dit behov ikke bliver dækket gennem kosten, er det muligt at tage silicium eller silica tilskud. Hos Med24 tilbyder vi herunder silicium præparater som spisekisel (i form af tabletter, pulver og silica piller) fra Natur Drogeriet samt Silicium tabletter fra Berthelsen.  


Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.