Amning og alkohol – Er det en farlig cocktail for din baby?

Skrevet af
Stort billede - Mor ammer baby

Som udgangspunkt bør du undgå alkohol så længe du ammer, da alkohol går direkte i blodet og i modermælken. Men ifølge Sundhedsstyrelsen bør få genstande om ugen, ikke føre til et ammeophør. Hvis du som ammende vil indtage alkohol, er der dog forbehold du bør forholde dig til. 


Er det nye mælk fri for alkohol, hvis jeg malker ud efter indtag af alkohol?

Hvis du har været i byen og indtaget alkohol, kan nogle måske få den tanke at de bare kan malke ud og kassere mælken, da du så vil producere nyt mælk uden alkohol i. Men sådan fungerer det desværre ikke. 

Når du indtager alkohol, udskilles det til modermælken og opnår herved det samme alkoholniveau som dit blod. Det vil sige, at så længe dit blod indeholder alkohol, vil mælken også indeholde alkohol. Derfor vil det ikke give mening at prøve og fremskynde udskillelsen af alkohol i mælken ved at malke ud, da den nye mælk du producerer, stadig vil indeholde alkohol, så længe dit blod indeholder alkohol.  

Så har du som ammende mor drukket alkohol, er der ikke andet for, end at vente på kroppen har renset alt alkoholen ud af blodet, og herved også ud af modermælken.  


Hvor lang tid skal der gå efter alkoholindtag, til du må amme igen?

Din promille og mængden af alkohol i dit blod vil være højest ca. 30-60 minutter efter indtagelsen af alkohol. Den vil herefter begynde at falde, hvis du undlader at drikke mere. Hvor hurtigt det går før alkoholen er ude af dit blod, afhænger bl.a. af kropsbygning, jo højere vægt, jo hurtigere vil alkoholen blive udskilt fra din krop.  

Vil du gerne mindske eller undgå, at dit barn indtager alkohol via modermælken, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du venter 2-3 timer for hver indtaget genstand.  

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør et moderat alkoholforbrug, altså kun få genstande om ugen, ikke give anledning til ammeophør. Men det anbefales at ammende kvinder er tilbageholdende med at drikke alkohol. 

Ved du, at du skal indtage et glas vin eller anden form for alkohol, vil det være bedst at amme lige inden du drikker, og så herefter vente 2-3 timer, pr. indtaget genstand, før du ammer igen, så alkoholen har tid til at forsvinde ud af blodet. 

Du kan også med fordel bruge en brystpumpe og amme ud inden indtagning af alkohol. På den måde har du mælk til om morgenen, og alkoholen har tid til at forsvinde fra blodet. 


Beskyt dit tøj med ammeindlæg

Når du går hjemme med din baby, er der nok ikke nogen, der lægger mærker til, hvis mælken går gennem dit tøj. Men skal du ud, kan det være rart med et ammeindlæg, så du kan forhindre de våde pletter i at ødelægge dit tøj. 

Et ammeindlæg vil hjælpe til at holde dit bryst tørt, så du minimerer chancen for brystbetændelse, og så hjælper det til at beskytte dit tøj fra våde pletter, hvis du lækker brystmælk. 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.